sunnuntai 10. elokuuta 2008

Neuletakki Solveigin tapaan

Ja näin alkaa polkkaus täällä uudessa osoitteessa. Tarkoitus oli aloittaa jo eilen, että olisi tullut se hauska päivämääräkin mutta en ehtinyt koneelle. Toivottavasti tulemme hyvin juttuun, siis minä ja blogspot niin ja kaikki maailman ihmiset keskenään.

Minulla on ollut Solveig Hisdalin Kuviot silmukoiksi-kirja jo monta vuotta(suosittelen). Se on ollut inspiraationlähteenä monelle neuleelle mutta vasta nyt tein jotakin sen ohjeilla.Kiilatakin ohje oli selkeä ja mallista tuli odotetunlainen. Takki neulottiin pystysuunnassa ja ainaoikeinneulos toimii tälläviisiin oikein hyvin. Pinnasta tuli jotenkin sametinoloinen ja se jopa tuntuu siltä, Bambu-lankahan on pehmeän ja mukavan tuntuista neulottuna, tosin neulomisen kannalta sen kanssa saa olla aika tarkkana kun se halkeilee helposti. Jopa herra Linssi huomio ja ihmetteli kuinka hieno pinta takissa on. Jos olisin neulonut takin talvisaikaan niin johan olis ollut tuska, musta on nimittäin tosi tumma väri (onko se edes väri?). Vaan onneksi on vielä paljon päivänvaloa. Lankaa jäi vajaa kaksi kerää ja niistä ajattelin kutaista kapean kaulahuivin, niin pitkän kuin lanka sallii, mallista ei vielä tietoa mutta kehitellän jotain.Malli kiilatakki s. 128, Solveig Hisdal / Kuviot silmukoiksi
Lanka Novita Bambu-lanka 500 g
Koko S
Puikot 3 mm
Virkkuukoukku 2,5 mm
Muuta 9 nappia

Voi olla että napit menee vaihtoon, nämä nykyiset kun ovat sellaiset kannalliset ja ehkä napinlävet ovat hiukan liian suuret niiden kokoonnähden eli kiinnipysyvyys on epävarmaa, meinaavat nääs aueta. Ja jotenkin minusta näyttää, että napinlävet ovat liian kaukana reunasta. Voi olla, että se johtuu siitä, että tein raunavirkkauksen hieman toisin kuin ohjeessa ja kerroksen enemmän tai sitten reiän ja napin suhde on vaan väärä. Voi olla, että minä yleensäkin teen napinlävet hiukan liian lähelle reunaa (ja pituuden turhan naftiksi, heh). No nyt pituus on aika kohdallaan ja ehkä se vielä lisääntyy jonkin verran, sillä takki on aika painava, peräti puoli kiloa. En muuten kastellut valmista neuletta vaan painoin hihasaumat ja reunavirkkaukset raudalla.

Seuraavassa neuleessa (suunnitteilla, mielessä jo valmis) pituus ei taatusti ole liian lyhyt. Näkis vaan, sanoi kuopukseni ja naurahti. Ja sen tulee näkemään jahka löydän sopivan langan ynnä värin sekä aikaa neuleen toteuttamiseen. Tähän toivelistaan pitää vielä nöyrästi lisätä, että jospa kädet ja vallankin niiden nivelet toimisivat mallikkaasti, eivätkä kipeytyisi. On nähty sellaisiakin aikoja etten saa vedettyä sukkia jalkaan tai paloiteltua ruokaa tai aukaistua maitopurkkia tai kammattua tukkaa. Vaan nyt on mennyt pitkään tosi mukavasti, vuosi sitten leikattu rannekin on toiminut hyvin, eikä ole kipeä niinkuin ennen. Siis mikäpäs tässä neuloskellessa, se kun on niin mukavaakin.

12 kommenttia:

 1. Onnittelut uudesta osoitteesta. *ojentaa leipää ja suolaa* niin kuin tupaantuliaisissa.

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis ja naisellinen neule! ja upeat kuvat! Toivottavasti ranne kestää ja onnea uuteen blogiosoitteeseen:)

  VastaaPoista
 3. Kaunis neule, ja oli kiva löytää tänne uuteen osoitteeseesi!

  VastaaPoista
 4. Kaunis! Mullakin muistaakseni on tuo kirja....

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja tyylikäs neuletakki! Toivottavasti ranteesi kestää neulomista jatkossakin.

  VastaaPoista
 6. Yhdyn edellisiin eli kaunis on takki. Minullakin on mustat langat varattuna, olisi pitänyt ehtiä kesällä neuloa,mutta se meni kaikkeen muuhun:)

  VastaaPoista
 7. Onneksi tänne oli hyvä "tienviitta" niin löysin heti oikeaan osoitteeseen : )
  Ihanan naisellinen takki! Jännä pinta tosiaan, kun takki on neulottu vaakaan. Juuri sopivan mittainen. Minullakin on ollut taipumusta tehdä liian lyhyitä neuleita. On ollut tosi vaikea tottua tähän uuteen tunikapituiseen muotiin.

  VastaaPoista
 8. Katiija: Kiitollisena ottaa vastaan :)

  Jaana: Kiitos ja välitän positiivisen palautteen myös herra Linssille.

  Maria: Kiitos ja teretulemaks toistekin.

  Villasukka: Kiitti. Minusta tuo on yksi kauneimmista kirjoista mitä omistan. Siinä on aivan ihania kuvia.

  Tess: Kiitos. Toivottavasti ranne toimii vielä kauan. Tämä neulominen on varmaan hyvää jumppaa nivelille, vallankin jos malttaa pysyä kohtuudessa :)

  Päivi: Toivotaan että syksystä tulisi pitkä, lämmin ja valoisa, että sinäkin ehtisit kesyttää mustat langat.

  Christina: Hyvä että tänne löytää perille :)

  Minäkin yllätyin kuinka neulepinta voi näyttää niin erilaiselta pelkästään vaihtamalla neulomissuuntaa. Näin pystysuunnassa ainaoikein neulos näyttää suorastaan juhlavalta.

  Niin, tuo pituusjuttu on jännä. Vaan vielä minä yllätän itseni ja vallankin tyttäreni :)

  VastaaPoista
 9. Tuo jakku on viehättävä. Se on ollut omalla tekolistallani jo pitkään, mutta en ole saanut mitään aikaiseksi vielä. Pitää tulla hakemaan siulta inspiraatiota, että saisin työn joskus puikoille.

  VastaaPoista
 10. Anne K-R: Tervetuloa inspikselle eli ollaan sitten vuoroin vieraissa.

  Tuo jakku saattaisi toimia vähän pitempänäkin mallina. Mietin myös että jos jättäisi yhdet kiilat pois niin ei tulis niin helmava, vaikkei se paha nuinkaan ole. Hmm, viitsisköhän tehdä toisen...

  VastaaPoista