perjantai 22. elokuuta 2008

Sukathan ne kyllä mutta

Tuossa keväällä värjäilin lankoja ja mielestäni onnistuin hommassa kohtalaisesti. Katsokaa kuinka kauniilta tämä reumalankakin näyttää, kuvassa etummaisena. Takana oleva kerä on taas aika kammotus. Sitä ei olisi pitänyt heittää liemeen ollenkaan, koska se oli jo valmiiksi vähän kirjavaa. Ajatuksena lienee ollut, että upotan langat samoihin sukkiin ja näin ne olis niinkuin saman sävyisiä.


Ja niinhän minä tein. Värityksestä olisi ehkä tullut kauniimpi, jos olisin neulonut sukat yksinkertaisesta langasta, mutta kun tuo reumalanka oli niin juuttaan ohutta, päätin neuloa kaksinkertaisesta. Sekin siis sotki väritystä, kun eihän ne väriliukumat samoille kohdille sattuneet. Aloitin sukat varpaista siitä syystä ettei reumalankaa ollut kuin 50 grammaa eli tälläviisiin sain hyödynnettyä koko lankamäärän. Varret neuloin yksinkertaisesta Fortissima Socka langasta. Lanka on rumaa ja se läikittyi ikävästi.

Näille vois antaa nimeksi vaikka Yökköset - paino ensimmäisellä tavulla.


Malli kärjestä aloitettu perussukka
Lanka Wollfrauen, Schoeller & Stahl (100% villaa) 50 g
sekä
Fortissima Socka (60% villaa, 25% bambua, 15% polyamidia) 15 g
Koko 37 - 60 silmukkaa
Puikot 2,5 mm sukkapuikot

Ja nyt tulemme kysymykseen mikä se on sukkien perimmäinen tarkoitus, ainakin yösukkien? Lämmittää jalkoja, eikös vaan. No sitten ei pitäisi olla valittamista, on nimittäin jumalaisen lämpimät sukat. Ja illalla kun sammuttaa valot ja ummistaa silmät niin eihän sitä onneksi näe mitä jaloissa on :)

9 kommenttia:

 1. Noh, kuvaruudulta on vaikea sanoa langan väristä oikein mitään. Jos etummaisessa nöttösessä on keltaista ja violettia niinkuin näyttää, niin saattaa olla että Yök-köset on aika osuva nimi.
  Mutta nuo valmiit sukat näyttävät kivoilta ruskeilta raitasukilta ainakin tänne; ja kuten sanoit, yöllä ei pimeässä värejä juurikaa näe. Ja emmekös me silloin katsele unia, eikä suinkaan jaloissamme olevia sukkia?
  ;-)

  Värien kanssa puuhaaminen on todella vaikeaa, kaksi kaunista väriä saattaa olla yhdessä täysin ööök. Mutta kun joukkoon tirpaisee itsestään särmän värin, lopputulos onkin hieno yhdistelmä.

  VastaaPoista
 2. Ei nuo sukat minussa kyllä mitään yökkäysreaktiota aiheuttaneet, mut vähän nauratti sinun juttu kylläkin. Ja ne on varmaan ihanat jalassa, tuumin minä, joka en unta saa ,jos ei varpaat ole lämpöisen sukan sisällä.

  VastaaPoista
 3. Minustakin näyttivät kauniilta sukilta.

  VastaaPoista
 4. Tuijam: Niinpä, onneksi öisin on pimeää :)

  Christina ja Iso Gnu: No ei ne nyt niin kauheat ole ja pääasia kuiten, että ovat lämpimät. Tuo reumavilla on tosi lämmintä, suosittelen viluvarpaille. Kulutusta se ei kyllä kestä kovin hyvin.

  VastaaPoista
 5. Minusta nuo näyttää oikein kauniilta! Värit ovat harmoniset ja raidoitus kivan elävä. Mutta voihan se olla että se näyttää kuvassa paremmalta...

  VastaaPoista
 6. Milliini: Niin, kuvassa ovat edukseen ja eihän tuo väritys kauheimmasta päästä ole, ei kyllä kauneimmastakaan :)

  VastaaPoista
 7. Ihan kivat sukat, värit sulautuvat toisiinsa ihan mukavasti!

  VastaaPoista
 8. Moi, viirit on vanhoja, divarista ostettuja.

  VastaaPoista