sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Punainen Kiuru

Vaikka minulla on huiveja kiitettävästi, yhtä puuttui, nimittäin punaista huivia. Katselin jo kesällä Veera Välimäen Huivileikki kirjasta Kiurua sillä silmällä, että toteuttaisin sen jossain vaiheessa ja ihan vartavasten kävin Pirtin kehräämöltä ostamassa punaista lankaakin. Niin että eikun neulomaan.


Ohjeen mukaan ainaoikein osuus neulotaan viitosen puikoilla, mutta minä neuloin sen nelosilla. Tuntui muka, että viitoset ois liian paksut. Tein levennyksiä enemmän kuin ohjeessa ja niinpä silmukkaluvutkin olivat hieman erit kuin ohjeessa.Kun ainaoikein osuus oli valmis, poimin silmukat alareunasta pitsineuletta varten. Siinäpä olikin vähän säätämistä, että sain silmukkamäärän täsmäämään pitsikuvioon. Piti peruutella pariinkin otteeseen ja loppujen lopuksi tein aloituksenkin hieman toisin kuin ohjeessa. En ollut tyytyväinen huivin ja pitsireunan yhtymäkohtaan joten neuloin siihen samanlaisen reikärivin kuin mikä tuli myös pitsin alareunaan.

Pähkäilin josko viitosilla löysästi neulottu pitsiosuus näyttää löperöltä, mutta hyvinhän tuo näyttää toimivan. Päättelin huivin joustavasti ettei varmasti kiristäisi.


Lanka Pirtin kehräämön karstalanka tex 140 x 2
Menekki n. 190 g
Koko leveys 2,20, kärjen korkeus 0,60
Puikot 4  mm ja 5 mm pyöröpuikot
Fiilis Tulipa siitä valtava!

Huivin ainaoikein osuuden teki mielenkiintoiseksi lyhennetyillä kerroksilla aikaansaatu rytmitys. Joskus voisi tehdä samanmoisen huivin ilman pitsireunusta.


Nyt tuli tyydytettyä punaisen huivin tarve kerta heitolla ja oikein isosti, mutta pitänee se pienikin huivi vielä väsätä :)

7 kommenttia:

 1. Kaunis huivi! Punainen on hyvä väri.

  VastaaPoista
 2. Ihana huivi ja niin kaunis väri.Kyllä olet saanut puikkoja heiluttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos. Kyllä kannatti heilutella puikkoja, on meinaan osoittautunut kelpo huiviksi :)

   Poista
 3. Pretty projects and great idea,Thank you for the tutorial and for sharing !

  หนังออนไลน์

  VastaaPoista