sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Unelmaraidat

Käytiin piipahtamassa Lontoossa poikien ja tyttären kanssa. Ennen reissua piti hommata talvitakki, joka ei olisi liian paksu. Oman kylän kaupasta löytyi sopiva yksilö, joka suorastaan huusi neulehuivia seurakseen. No eikun mallia ja lankoja valkkaamaan.


Malliksi valikoitui selkeän kaunis Dream Stripes. Huiviin tulevat langat löysin varastoistani, mutta punaistesta on aina pula, siis tilaamaan. Nyt löytyikin sitten se täydellinen punainen (Malabrigo sock 661 Ravelry Red), mutta hinta on kyllä aika suolainen.


malli   Drem Stripes by Cailliau Berangere
lanka   Malabrigo Sock punainen ja sininen, Drops Lace ja Titan Wool Merinos Extra
menekki   punaista 30 g, sinistä 40 g, vaaleita lankoja n. 30 g
puikot   3 mm pyöröpuikot

Huivia oli kiva neuloa, tosin tuli tunne, että ohjeessa oli virhe  vai enkö sittenkään ymmärtänyt oikein. No järkeilemällä sain huivista just semmosen kuin pitikin. Vaaleat langat neuloin yhtäaikaa, jotta sain saman paksuuden tai paremminkin ohuuden kuin punaisessa ja sinisessä langassa. Langat olivat ihania neulottavia ja ihana on myös valmiin neuleen tuntu, pinta on sileä ja silkkimäinen.Reissussa huomasin, että pitsin reuna meinas rullaantua, vallankin kun huivi oli enimmäkseen kiedottuna kaulan ympärille. No kotiin tultua virkkasin huivin pitsireunaan kiinteitäsilmukoita ja nyt näyttäs että reuna pysyy paremmin kuosissaan, vaan saapa nähdä kuinka sitten käytössä.


Neuloin myös pipon. Ensimmäistä versiosta tuli ihan typerä ja toisesta vielä typerämpi eli purkupurkutuomio tuli. Onneksi lanka oli sen verran hyvää ettei ollut moksiskaan purkamisesta. Kolmannen version aloitin lähtöä edeltävänä päivänä. Onneksi oli viisi tuntia aikaa tikutella bussimatkalla Helsinkiin ja sain kuin sainkin pipon valmiiksi ja luojan kiitos ei tullut jännetuppitulehdusta. Hyvin lämmittivät huivi ja pipo matkalaista samoin ohut villakangastakki. Huivin ja takin yhteensopivuus mietityttivät vähän, mutta kai ne nyt jotenkin rimmaa, tosin on se yksivärinen punainen huivikin vielä joskus neulottava :)


Haa, vihdoinkin sain ostettua ohuenohuita puikkoja somasta pienestä lankakaupasta nimeltään Loop. Lankojakin hypistelin, mutta jäivät tällä kertaa ostamatta.


Kiva oli reissu, mainiot matkakumppanit ja suotuisat säät. Paljon nähtiin, mutta paljon jäi näkemättäkin eli joskus uusiksi.

4 kommenttia:

  1. Mukavannäköiset päähinen ja huivi. Minulla olisi varmaan jäänyt kesken, sitkeästi teit kivan pipon. Hyvin kaikki sopivat yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin tyyris lanka, että pitihän se saada neulottua. Vielä ois pikkukerä jäljellä ja ajattelin kokeilla, josko se riittäisi kynsikkäisiin :)

      Poista