sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Lapasesta lähtöö Muikku

Heti alkuun varoitus. Postaus sisältää tuotesijoittelua ja lavastettuja kuvia :)


Taito Itä-Suomi ry on julkaissut Suomi 100-vuotta juhlavuoden kunniaksi 15 lapasmallia, jotka Taito Pirkanmaa on suunnitellut. Kaikki mallit löytyvät Lapasesta lähtöö savossa -ohjevihkosta ja yksittäiset mallit tarvikepakkauksista. Ohjevihko on siinä mielessä nerokas, että kaikki mallit on suunniteltu melkein samaan muottiin. Kaikissa on samanlainen peukalo ja kärkikavennus, ranteen aloituksiakin on vain kahta mallia, mutta kämmenen kirjoneule on tieten omanlainen jokaisessa.


Jokunen aika sitten sain Muikku-lapas tarvikepaketin. Enpä ole ennen tarvikepakettia omistanutkaan, kun enimmäkseen neulon omasta päästä ja niistä langoista mitä nyt sattuu varastossa olemaan. Kieltämättä oli vaivatonta, kun ei tarvinnut arvuutella esim. lankojen riittävyyttä. Ohje oli kirjoitettu selkeästi ja kuviomallia oli helppo seurat ruutupiirrokesta. Keksin mielestäni hyvän tavan seurata mallia. Laitoin ruutupiirroksen ja A4-paperin muovitaskuun ja siirsin A4:sta ruutupiirroksella sitämukaa, kun työ eteni. Varmaan on nerokkaampiakin tapoja, mutta tämä on tällainen karvalakkiversio.

Ideasta innoissani laitoin kyseisen kuvan, tosin ilman sumennuksia FB:n Neulonta ryhmään. Ei käynyt pienessä mielessäkään, että olisin tarkoituksella jakanut maksullista mallia, mutta joistakin se vaikutti siltä. Rupesin sitten itsekin katsomaan kuvaa sillä silmällä ja myönnän, että olihan se vähän uskalias. Yleensä olen todella tarkka siitä, etten riko tekijänoikeuksia enkä jaa ostettuja malleja, mutta nyt ideasta innostuminen teki tepposet. Lopulta poistin kuvan Neulonta ryhmästä ja laitoin sinne myöhemmin sellaisen version, jossa ruutupiirrosta näkyi huomattavasti vähemmän. Siitä näki idean ihan yhtä hyvin kuin tuostakin kuvasta.

Asia vaivasi sen verran, että otin yhteyttä Taito Itä-Suomeen, mutta siellä oltiin sitä mieltä, että kuvan olisi voinut jättää näkyville. Meinasinkin lisätä sen tänne, mutta laitanpahan kuitenkin tämmöisen sumennetun version.

Pirkka lapaslanka on kivaa neulottavaa, mutta oli se sen verran paksua, että tekeminen tuntui käpälissä. Kolmosen puikoilla tikuttelin ja lapasista tuli just sopivat. No nyt vasta hokasin, että lapasen suut eivät olekkaan ihan ohjeen mukaiset. Ihmetteli jossain vaiheessa, että mitenkä ne näyttää mallikuvassa erilaiselta. Joopa joo, huomaa että sitä on luettu ohje huolimattomasti. No pari kerrosta sinne tänne, lämmittää nuo kuitenkin :)


Malli Muikku by Taito Pirkanmaa Oy, Minna Ahonen & Tiina Jaakkola
Lanka Taito Pirkanmaa OY:n Paksu Pirkka
Menekki 106 g (jäin 40 g ylimääräistä lankaa)
Puikot 3 mm sukkapuikot
Fiilis Jee :)


Varastosta löytyi iki-ihanat vanhat puusukset. Otettiin ne kuvausrekvisiitaksi Lahden MM-kisojen kunniaksi. Meikäläinen on muka niin urheilullinen, mutta kaikki on vain lavastusta. Tässä on maattu kuumeessa kohta viis päivää ja tänäänkin oli vielä pientä lämpöä, joten ei suksi luista, ei.

2 kommenttia:

  1. Kivat lapaset ja kuvat rekvisiittoineen. :) Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kyllä tässä jo paranemaanpäin ollaan, toivottavasti :)

      Poista