sunnuntai 7. elokuuta 2016

Syysvauvalle lämmikettä

Tänä kesänä on tullut neulottua kovin laiskanlaisesti. Lupasin tehdä syksyllä syntyvälle sukulaiselle vauvasetin ja sen neulominen olikin leppoisaa kesäpuuhaa mm. lomareissulla autoillessa.

Ihanan vaaleanpunainen lanka on Lanett Babyullia ja sitä meni tähän settiin noin 200 grammaa. Resoreissa vilahtava valkoinen on Dropsin Babymerinoa ja sitä meni noin 20 grammaa. Resorit, sukat, lapaset ja pipon neuloin kakkosen puikolla ja muut osat kakspuolosilla.

Housun mallia katsoin Dropsin ohjeesta, mutta yläosan sommittelin omasta päästä.


Saas nähdä ovatko henkselit ollenkaan oikean mittaiset. Jos minulla olisi ollut enemmän nappeja, olisin ehkä tehnyt niin, että olisin laittanut napit henkseleihin ja napinlävet etuläppään. Nyt napinlävet ovat henkseleissä ja varmuuden vuoksi tein niitä kahdet, että on jonkinlaista säätövaraa.

Takin mallina oli Dropsin ohje jota olen ennenkin käyttänyt. En viitsinyt ihan pelkkää sileää neuloa, joten tein ainaoikeinraitoja piristämään pintaa.


Kuopion napista ja nauhasta löytyi just passelit napit neuleeseen. Aluksi meinasin neuloa setistä ihan yksivärisen, mutta sitten tuumin, jotta napit erottuisivat paremmin vaalealta pohjalta ja kun sattui olemaan sopivaa lankaakin, niin tein vaaleat resorit.Jaana pääsi taas toimittamaan mallinvirkaa vaikka kovin pieni hän oli vaatteiden kokoon nähden. No myssy sentään oli just oikean kokoinen. Tein sen norjalaisen mallin mukaan. Aika nafti siitä tuli vaikka neuloin kuusikuisen ohjeella ja varmaankin siksi, kun tiheys ei ehkä täsmännyt.


Tässäpä sitten koko setti junasukkineen ja lapasineen.


Selvästi huomaa, että syksy on tuloillaan kun neulesuunnitelmat ja haaveet alkavat pyöriä päässä. Odotessa neulon lisää pituutta pitsiseen vauvapeittoon ja ehkä yhteen villatakkiinkin.

4 kommenttia:

  1. ihanat ovat. Luulen, että tuleva pikkuinen tarkenee ja on suloinen setissään. Mummi ainakin odottaa jo malttamattomana että pääsisi sovittamaan koostymia vaan täytyy malttaa vielä muuan viikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli niistä kyllä aika söpöt. Toivottavsti mummo pääsee pian sovituspuuhiin. Huomenna pistän postiin.

      Poista