tiistai 23. heinäkuuta 2013

Lomatunnelmia

Olen kuullut monen kehuvan Berliiniä ja kylmaar olikin käymisen arvoinen paikka. Neljässä päivässä ehti nähdä paljon varsinkin kun oli paikallinen opas, joka tiesi suositella hyviä kohteita ja vei meidät sinne minne haluttiin. Mutta eihän sitä joka paikkaa ehtinyt eli onpahan hyvä syy palata. Tässä muutamia kuvamuistoja:Yllä olevan Nikolaikirchen kupeessa oli Berliinin vanhin Gasthauss nimeltään Nussbaum 1500- tai 1700-luvulta (tosin sodan jälkeen uudelleen rakennettuna niinkuin melkein kaikki vanhat rakennusket Berliinissä). Talon seinässä tai jossain siinä lähellä oli taulu, jossa kerrottiin majataloon liittyvistä henkilöistä kuten esim. piirtäjä Heinrich Zillestä ja Claire Waldorffista. Viimeksi mainittua on sanottu Berliinin ääneksi ja pitihän se katsoa, josko juutuupista olisi jotain ja haa, siellähän löytyikin tällainen helmi :

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. Juuri eilen mietittiin, josko mentäisiin ensi kesänä käymään Berliinissä, kun tämän kesän Ranskan reissu onnistui niin hyvin.

  VastaaPoista
 2. On kuulemma hieno kaupunki, poika siellä on pari viionloppureissua käynyt. Jaksoitkos syödä koko tuon annoksen :) Näyttää "vähän" suurelta noin pienelle ihmiselle =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihme kyllä jaksoin, oli niiiin makoisa, ohut ja rapsakka, njam :)

   Poista
 3. Oi! Meillä jäi Nikolaiviertel vallan käymättä, ei vain ehditty :( Se on varmaan mun ykkösharmitus väliin jääneistä paikoista! Meillä meni yksi iltapäivä siinä vieressä Museuminselissä, Alexanderplatzillakin ehdittiin kiertää ja käveltiin siinä ihan lähistöllä moneen kertaan. Koskahan malttaisi ottaa uusiksi? Niin monipuolinen ja mielenkiintoinen kaupunki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin teidän kuvia ja kyllä on kierretty samoja paikkajakin, mutta eihän sitä joka paikkaa ehdi. Myö käytiin Potsdamissa ja Spandaussakin ja kyllä oli käymisen arvoisia paikkoja mutta paljon jäi vielä näkemättä eli on käytävä uudelleen, eikö vaan :)

   Poista
 4. Berliini, sinne olemme joskus miehen kanssa menossa, hän on siellä ollut , minä en koskaan!

  VastaaPoista