sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kesäneule

Hahaa, sainpas kerranki kesäneuleen valmiiksi oikeaan vuodenaikaan. Väri nyt ei ole kovin kesäinen, mutta kyllä se tällaiselle harmaavarpuselle sopii :)


Neuloin takin omasta päästä ja pösöttelin menemään helmasta ylöspäin. Tein kyllä mallitilkun, jotta sain suurinpiirtein laskettua esim. kaarrokkeen kavennukset. Ne onnistuivatkin aika hyvin ja varsinkin takaosassa, mutta etupuolella kaikki ei ehkä mennyt aivan taiteen sääntöjen mukaan. No istuvuus on kuiten aikalailla kohdallaan eli hyvä niin.


Malli omasta päästä
Lanka Marks & Kattens SommarGarn 100% puuvillaa
Menekki  n. 540 g
Koko m
Puikot  3,5 mm
Muuta  7 nappia

Kuvauspaikkana oli Potsdamissa sijaitseva Sanssoucin palatsin alue ja sattuipahan olemaan niin kuuma päivä, ettei takki päällä viitsinyt kovin kauan patsastella. Vaikka neule on puuvillaa, se on kuiten aika raskas ja lämmin. No on varmaan mikä vaan kun lämpötilä hipoi kolmeakymmentä.


Hieno paikkaa, vaan on sitä osattu tehdä kitchiä ennenvanhaankin. Alla oleva kiinalainen teehuone oli kyllä aika hupaisa. Arkkitehti ei ollut varmaan ikinä nähnytkään kiinalaista :)


Alemmassa kuvassa ollaan jo kotosuomessa ja nytpä ei enää yhtään hiostuttanut takki päällä (hrr, täällä on kylymä). Kuvassa näkyy kauluksen i-cord huolittelu ja tuo etuosan istuvuus, joka ei ole niin hyvä kuin takana. Ajattelinkin, että vois kokeilla samanmoista mallia neuloen ylhäältä alas. Siten saisi ehkä tuon rakenteen jotenkin paremmaksi.


Olen kyllä aika tyytyväinen takkiini; hihojen pituus on just hyvä, helmakaan ei ole liian lyhyt (voisi ehkä olla hieman lyhyempikin), koko sopiva ja värikin passaa. Toivottavasti lankakin osoittautuu hyväksi vaan senpähän aika näyttänee.


Matkaneuleena minulla oli syreeninlehtimallilla neulottava pitsihuivi ja se olikin just passeli; kevyt kannettava ja helppo neulottava.

17 kommenttia:

 1. Todella tyylikäs ja kaunis takki. Nätin näköinen sinun ylläsi : )

  VastaaPoista
 2. On kyllä hieno takki! Ja hieno kuvauspaikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä käymisen arvoinen paikka samoin kuin koko Berliini. Totta haastoit :)

   Poista
 3. "..pösöttelin menemään" Voi vitsi, kun osaisikin tehdä noin hienoja neuleita ilman ohjetta! Minulta se ei onnistu (tai ainakin uskallus puuttuu).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tässä pösöttelyssä on se riski että välillä joutuu mahdollisesti purkuhommiin. Nyt pääsin tosin vähillä puruilla :)

   Poista
 4. Noin koristeellisessa teehuoneessa olisi varmasti ylellisen tuntuista nauttia iltapäiväteetä :) . Takista tuli kaunis, ihailtavaa taitoa kutoa noin vain mennessä ja saada onnistunut lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No me käytiin melkein yhtä hupaisassa lohikäärme aiheisessa teehuoneessa, joka oli tuolla samalla puistoalueella. Hitsi että siellä oli hyvää kanttarellipiirakkaa, niin ja tieten olutta :)

   Monasti käy niin että kun neuloo omasta päästä, niin pitäis heti perään neuloa toinen paranneltu versio, ne ensimmäiset kun pakkaa olemaan vähän niinkuin prototyyppejä. Kun vaan viitsis :)

   Poista
 5. Minä se jaksan ihastella näitä sun "omasta päästä" -neuleita, kun mulla ei omasta päästä lähde mitään. Teehuone on komea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos. No mutta sinun käsillähän syntyy vaikka vallan mitä mielenkiintoista. Tuottavuudella mitattuna olet kyllä paljon viihterämpi kuin minä :)

   Poista
 6. Kaunis takki! Ravelryssa tätä jo ihastelin. =)

  VastaaPoista
 7. Hieno on neule js kuten edellä jo mainittu, oamsta päästä suunnittelu on ihailtavaa! Minullakin on valmistumassa kesäneuletakki ja sekin on ruskea.

  VastaaPoista
 8. takki on hieno, samoin taustakuvat. Ihmetyttää, että olet saanut ottaa lentokoneeseen puikot!!!Minulta on kaikki viety aina pois. Ne ovat terävät ja niillä voisi vaikka satuttaa lentokapteenia. Eivätkö sanoneet sinulle mitään niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, tuo neulekuva on junasta, mutta kyllä minä lentokoneessakin neuloin. Oiskohan sillä vaikutusta, että käytin puupuikkoja. Kokeileppas seuraavan kerran niitä :)

   Poista