sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Sadonkorjuuta

Kesän neulesadon läpikäynnin väliin kiilasi uunituore sukkapari, joka valmistui eilissä iltana.


Jokohan tämä on neljäs vai viides kerta kun osallistun sukkasadon keruureen? No Heinäladossa kuiten ollaan.


Täytyy kyllä myöntää, että nyt meinaa vähän kehtuuttaa, kun on tullut neulottua noita sukkia koko kesän. Toisaalta sukantarvetta on aina, mutta jotta tämä ei alkaisi maistua puulle, neulon verkkaiseen tahtiin tai en neulo ollenkaan jos siltä tuntuu.

Viime maaliskuussa vertailin omien kokemusten pohjalta sukkalankojen kestävyyttä. Kiitos vielä näin jälkikäteenkin runsaasta, hyödyllisestä palautteesta jata sain postaukseeni. Joku taisi silloin mainita, että Fortissima Alpaka-lanka nyppyyntyisi helposti. No olin jo ostanuyt kyseistä lankaa siinä vaiheessa ja nyt päätin neuloa itselleni testisukat.


Malli  omasta päästä
Lanka Fortissima Alpaka (Schoeller & Stahl)
Menekki n. 70 g
Koko 38 (alussa 69 s, keskiosassa 63, kärjen sileässä osassa 60)
Puikot  2 mm sukkapuikot

Olen neulonut tuon tyylisiä sukkia jo aiemminkin ja nyt ajattelin kehitellä samaa ideaa. No, en nyt osaa olla kovin tyytyväinen eli ei tullut mitään heurekafiilistä. Mutta tulipahan lämpöiset sukat eli eikun testaamaan.

8 kommenttia:

 1. Hienot sukat taas olet neulonut, kerrohan sitten myöhemmin miten tuo lanka kesti käytössä. Nyt se alkaakin villasukkakausi taas ihan tosissaan kun kelit viilenee! Tosin itse pidän villasukkia kesät talvet, mutta ehkä nyt voi ottaa pitempivartisetkin käyttöön ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin käytän villasukkia ympäri vuoden. Nämä sukat on muuten jalassa aivan älyttömän lämpimät. Neulospinta on aika tiivistä kakkosen puikoilla neulottuna, kakspuolosillakin olisi varmaan tullut kelvollista jälkeä.

   Poista
 2. Kivat sukat! t. uusi lukijasi, vaikkakin vanha tuttu oikeesta elämästä :D (mullakin nyt blogi, ehkä sieltä löytyy vinkkiä, kuka :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos ja tervetuloa lukijaksi. Hihhih, enpä meinannu ensin tunteakkaan :)

   Poista
 3. Kiva rauhallinen kuvio, muttei tylsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tekis mieli kehitellä tuota mallia edelleen, mutta nyt kyllä houkuttelee nuo perinnesukat enemmän.

   Poista
 4. Kaunis malli ja erityisesti kantapää kiinnitti huomioni. Ajatteli jo kopioida mallin, mutta sehän olikin sinun omasi =)

  VastaaPoista