lauantai 15. syyskuuta 2012

On sitä neulottukin

vakkei uskois viime aikaisten harvojen postausten perusteella. Mutta kiritäänpä menneet neuleet pikku hiljaa, jotta päästään tähän päivään. Vaan sitä ennen palataan tämän kukkakuvan myötä heinäkuun alkuun.


Heinäkuussahan juhlittiin esikoiseni häitä. Juhlia varten neuloin sekä tyttärelleni että itselleni bolerot ihan siltä varalta, että sattuisi olemaan viileää, mutta luoja järjestikin meille kesän kauneimmat ja lämpimimmät päivät juhlien ajaksi, joten moelmmat bolerot jäivät käyttämättä. No, meidän juhla-asut toimivat kyllä oikein mainiosti ilman boleroitakin, minulla tähän tyyliin:


Ja tässä bolero kuvattuna juhlien jälkeen:


Malli  omasta päästä
Lanka Novita Tennessee
Menekki n. 300 g
Koko m
Puikot  3,5 mm ja 3 mm virkkuukoukku 
Muuta  6 nappia 

Neuloin boleron ylhäältä alas, tein rintalaskokset lyhennetyin kerroksin, hihat neuloin poimimalla silmukat kädentieaukoista ja reunat viimeistelin virkkaamalla tuommoista aaltomaista virkkuuta. Napinläpiä ei tarvinnut tehdä erikseen, sillä tuohon virkkuuseen tuli automaattisesti napin mentäviä aukkoja. Heinä-elokuun ajan bolerossa oli lyhyet hihat jo edessä kolme nappia. Pitkään pähkäiltyäni päätin kuitenkin pidentää hihoja ja nappittaa koko etureunan. 

Viikko sitten juhlittiin serkkupojan häitä lahden takana ja nyt oli jo ilmakin niin viileä, että pidempi hihaiselle bolerolle oli tarvetta.


Ai että olikin mukavat häät ja hulppea ympäristö

Seuraavana aamuna otettu bolerokuva.


Tunnelma oli kyllä paljon valoisampi kuin harmaa kuva antaa ymmärtää :)

4 kommenttia:

 1. Niin ihania muistoja kesästäsi! Ja kauniit ovat molemmat bolerot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos ja kyllä jäi hyvät muistot kesästä :)

   Poista
 2. Ihania kesän muistoja! Sekä kaunis bolero! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Huomasin muuten, että tuo puuvillabolero veättää hieman. Johtuisikohan se saumattomuudesta, siis että veättäisikö vähemmän, jos olisi neulonut etu- ja takakappeleet erikseen eli olisi tullut saumat? Villaneuleissa en ole huomannut tuota ominaisuutta.

   Poista