keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Pehmeä häälahja

Saimme hääkutsun toissaviikonloppuna pidettyihin häihin hyvissä ajoin viime keväänä. Ja hyvä niin, sillä eipähän tarvinnut hoppuilla lahjaneulomusten suhteen.


En voinut vastustaa kiusausta neuloa pariskunnan pienelle tyttövauvalle jotain lämmikettä tulevaa talvea vasten unohtamatta tietenkään isää ja äitiä.


Mallit  Dropsin raitatakki ja housut sekä norjalainen myssy (Rav link)
Lanka  punainen Lanett, valkoinen Dropsin Baby Merino ja nutria Katia Laine Nylon
Menekki  jäi punnitsematta, mutta ehkä n. 300 g
Koko  3 kk
Puikot  2,5 mm
Muuta  7 nappia

Voi että oli mukava vaihteeksi neuloa näin pieniä neulomuksia. Mielestäni tuo lanka- ja väriyhdistelmä toimii hyvin, mutta koska Katia Laine oli paljon ohuempaa kuin nuo muut, niin sillä neulotut raidat piti tehdä ainaoikeaksi, jotta ne upposi paremmin neuleeseen.


Takkimalli oli ihan hyvä, mutta seuraavalla kerralla en jätä noiden raglankavennusten väliin kahta silmukkaa vaan yhden. En noudattanut ohjetta orjallisesti eli jätin mm. helmaresorin jälkeiset kavennukset pois, koska en ymmärrä mitä hyötyä siitä olisi ollut. Tuo norjalainen myssymalli on siinä mielessä mainio, ettei siinä ole saumoja, mutta suojanneeko perinteinen siksak myssy paremmin otsaa ja poskia? Täällä minun lähipiirissä ei ole pieniä vauvoja, joten en tiedä. Kun tämä tyttölapsi syntyi heinäkuussa, lähetin hänelle punaiset junasukat lahjaksi. Nyt neuloin sitten valkoiset sukat ja lapaset.

Hääparin sukat jäi kuvaamatta, (tai no pilkistäähän ne tuolta lahjapaketti kuvasta) mutta sulhasen veli- eli kummipojalleni tein samaan syssyyn ihan tavan perussukat ja tällä samalla mallilla ne muutkin oli neulottu.


Ja nämäkin jäi tietty punnitsematta, mutta alle sadalla grammalle valmistuivat 2,5 mm puikoilla.

Vähän jännätti josko vauvaneuleet olisivat oikean kokoiset, mutta onneksi ovat, huoh.

12 kommenttia:

 1. Voi miten ihana lahja. Poikkesi varmasti edukseen muista lahjoista.

  VastaaPoista
 2. Upea lahja! Tuo vauvan setti on kaunis! Norjalaismyssy suojaa miun mielestäin yhtä hyvin korvia ja poskia kuin se perinteinen ja on mukavampi tehdä. =)

  VastaaPoista
 3. Onpa aivan ihana lahja! Kaunis setti ja varmasti lahjana tosi mieluinen :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan lahjan olet saanut aikaiseksi!

  VastaaPoista
 5. Kauniita neuleita olet tehnyt! Aivan mahtavat värit noissa lapsen villasissa =)

  VastaaPoista
 6. Voi että.... tuollainen lahja on varmasti ihana saada.

  VastaaPoista
 7. Tämä lahja ei ainakaan jää kaapin perukoille. Kauniit lahjat!

  VastaaPoista
 8. Ihan tässä on hämillään näistä kehuista. Kaunis kiitos teille kaikille :) Tuota lahjaa oli todella mukava neuloskella ja mikä tärkeintä, taisi se olla saajilleen mieleinen ja sehän se pääasia olikin.

  VastaaPoista