torstai 2. kesäkuuta 2011

Pientä kivaa

Muutaman viikon kuluttua kirjasto osallistuu kylän iltatori tapahtumaan siten, että kirjastoauto on paikalla ja siellä on mm. nukke- ja sorminukketeatteriesitys. Kasper ja Isoäiti olivat jo olemassa, mutta Nökö ja Hipsu piti hommata jostakin. Ja niinpä minä virkkasin sormihiiret. Mitään valmista ohjetta ei ollut vaan tein ne ihan mututuntumalla. Hiiret näyttivät vähän tylsiltä virkattuina, joten neulahuovutin villaa pintaan, tein hieman muotoilua sekä hännät ja tassut.


Silmiksi laitoin lyhyet nuppineulat ja niitä siirtämällä on helppo muuttaa hiiren ilmettä. Viiksinä on rikkaharjasta leikatut mustat harjakset. Häntiin pujotin ohutta rautalankaa, jotta niiden asentoa voi muuttaa. Käpäliinkin olisi kannattanut tehdä samoin, mutta kun ne on niin hentoisesti tikutettu, että rautalanka ei varmaan pysyisi niiden sisällä.


Kuopus sanoi, että nuo punaiset nenänpäät näyttävät siltä, kuin hiiret olisivat olleet tappelussa. Höh! No ehkä ne ois olleet vaaleanpunaisina vähän paremmat, mutta eipä sattunut olemaan kyseistä väriä varastossa.


Näitä oli tosi mukava tehdä, joten eiköhän homma jatku jossain muodossa.

Ja lisää pieniä juttuja. Neuloin kummitytön parikuiselle tyttövauvalle mekon ja hatun. Langat kaivoin lankalaatikosta ja suuntaa antavana mallina oli Dropsin liivihame, mutta loppujen lopuksi en katsonut siitä muuta kuin yläosan silmukkaluvut. Helmapitsi on Haapsalu sall kirjan vausabakiri 3. Aidon vauvan puuttuessa mallina sai toimia Jaana-nukke, joka on kylläkin pienempi kuin neuleiden saaja, mutta ihan mallikkaasti kuvaaminen kävi näinkin. Ainakin tämä malli pysyi liikkumatta :). Toivottavasti mekko ei ole aivan näin pitkä oikealla omistajalla.
Hattu (vai hilkkako tämä nyt on) oli hyvä kuvata Jaanan päässä. Vähän jännättää, että tuliko siitä sittenkin liian pieni. No se selvinnee lähipäivinä.


Tähän minulla ei ollut mitään valmista mallia vaan kehittelin sen omasta päästä. Päähineessä ei ole yhtään saumaa ja muotoilustakin tuli aika hyvä, mutta kehiteltävää jäi. Onneksi ainakin yksi vauva on tulossa lähipiiriin syksymmällä, joten jatkoa seuraa.


Malli vähän Dropsilta ja Haapsalu Sall kirjasta, loput omasta päästä
Koko hyvin pieni
Lanka muinainen Novita Butterfly, menekki mekkoon ja hattuun 100 g
Puikot 3 ja 3,5 mm
pyöröpuikot
Muuta 5 nappia


Tyhjistä suklaarasioista saa muuten hyviä pakkausrasioita neulelahjoille.


Hyvää, aurinkoista kesää ja kesämieltä kaikille :)

18 kommenttia:

 1. kyllä on kaunis neulesetti ja suloiset pikku hiiret. Vallan mahdottoman hienoja!

  VastaaPoista
 2. Söpöt hiiret ja suloinen mekko. Minulla on reilu kerä Butterfly-lankaa keltaisena. Sehän riittää hyvin mekkoon ja myssyyn.Nyt tiedän, mitä siitä teen. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 3. Ei voi olla tottakaan miten suloiset hiirenpoikaset. Aivan mahtavan söpöjä.
  Kaunis on vauvan-settikin. Miltähän se mahtaakaan näyttää oikean vauvan päällä.

  VastaaPoista
 4. Hurmaavat siimahännät! Minusta punainen nenä antaa asennetta: nämä eivät olekaan mitään pelokkaita hiirulaisia, vaan rohkeita veijareita :)

  VastaaPoista
 5. Ihania pikkuhiiriä olet tehnyt!

  VastaaPoista
 6. Oi mikä ihanuus tuo vauvan mekko ja hattu! Ihailen aina noita pikkuruisia mekkoja, mutta meille kun ei enää pikkuisia tyttöjä tule niin ei ainakaan omille enää pääse tekemään.
  Ja hiiret ovat ihanan ilmeikkäitä kavereita :)

  VastaaPoista
 7. Tosi söpöt hiiret! Hauska idea neulahuovuttaa villaa virkatun hiiren päälle.

  VastaaPoista
 8. Hiiret ovat aivan ihanat ja Mukavan luovasti rakennetut.

  VastaaPoista
 9. Oi oi, hiirulaiset ovat niin ihanat!

  VastaaPoista
 10. Kommenteistanne kiittää Nökö, Hipsu ja niiden tekijä :)Tehkääpä tekin itsellenne kotihiiri, hauskaa hommaa nääs.

  VastaaPoista
 11. Suloiset hiiret, eikä minusta näytä siltä, että olisivat tapelleet :))
  Ihanan tuo pikkutytön mekko !

  Kysyitköhän Sinä minulta sementistä... ajattelin vaan kun nimi oli Taina ja täällä lukee annikainen ?
  No vastaan kuitenkin. Se säkki on jo mennyt roskiin, enkä muista mitä se oli nimeltään. Mutta kyllä ne kaupassa osaa neuvoa, kun sanoo että tulee esim. ruukkuihin.
  En minä kehdannut sanoa että saappaisiin :))

  VastaaPoista
 12. Aivan ihanan suloisia tuotoksia kaikki!

  VastaaPoista
 13. Anneli: Kiitoskiitos. On tainnut joku muu kysellä sementistä, mutta ei se mitään. Nyt alkoi kyllä kiinnostamaan tuo saapasjuttu :)

  Ingi: Nuita pikkujuttuja oli tosi kiva tehdä :)

  VastaaPoista
 14. Hurmaavat hiiret!

  Neulesettikin on kaunis. Jäin tuota saumatonta myssyä miettimään. Upeasti toteutettu!

  VastaaPoista
 15. Suloiset hiiret ja niin on vauvan neulesettikin.

  VastaaPoista
 16. Onpa nätit nukenvaatteet ja söpöset hiiret.
  Vuosi takaperin esittelit valkoista neulejakkuasi, johon minä kommentoin. Käyppä nyt kurkkaamassa blogissani. Kuva siitä vanhasta omastani.

  VastaaPoista
 17. Anteeksi etten tarkemmin lukenut kun tituleerasin nukenvaatteiksi. Sinä osaat itse suunnitella kaunista. Tuo hattu onkin hyvä kun ei ole saumoja painamassa pientä päätä.

  VastaaPoista
 18. Tintti: Kiitän :) Oli kiva tehdä tuota myssyä ja aion kyllä viilata mallia vähän lisääkin, kun ei siitä tieten täydellinen tullut.

  Niina: Kiitoskiitos :)

  Pirena: No ihanhan nuo nukenvaateilta näyttävätkin ja voihan se olla, että joskus vielä sitäkin virkaa toimittavat :)

  VastaaPoista