sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Kivoja kavereita

Sain viime syksynä kaverilta pari isoa rullallista ohuehkoa puuvillaa ja siitä on nyt muotoutumassa jotakin. Piti tulla liivi mutta taitaakin tulla takki. Toivotaan ettei kuitenkaan käy niinkuin hiirelle sillä tuluskukkarolle ei ole tarvetta.

Saahan nähä mikä tulee. Kaunis kiitos Katjalle riittoisasta langasta.

Vaikka olenkin hamstereiden sukua niin lankahamsteriksi minua ei voi mainita. Yleensä ostan lankoja jotain tiettyä neuletta varten ellei sitten kohdalle satu joku ohittamaton tarjous. Olen ihan tietoisesti pyrkinyt pitämään varaston pienenä, sillä pahimmassa tapauksessa sellainenkin vaihtoehto on olemassa ettei puikot enää heilu. Sitä en kylläkään murehdi vaan nautin neulomisesta ihan rauhassa niin kauan kuin homma luistaa. Pikkuinen varasto on kuitenkin kertynyt ja lankalaatikossa on mm. vironvilloja, jotka kaikki on sattumoisin ystäviltä saatuja.

Valkoiset äidiltä, musta Annalta, harmaa Vööbeltä ja oranssi Tainalta. Huiveja ajattelin näistä tehdä ja kirjoneulelapasetkin ois kivat ja huovutetut tumput myös. Sitten joskus. Kaunis kiitos näistäkin kuin myös tästä hauskasta virolaiseta Käsitöö- lehdestä vuodelta 1989 jonka sain Annalta.

Kovin on samantapaista neulemuotia ollut meilläkin. Ja nuo suklaat, njam. Kiitos Anna :)

Ja kun tässä ollaan kiittelemään lähdetty niin lähetetäänpä sellaiset lyyleille eli vapaamuotoiselle neuleporukalle, joka houkutteli minutkin zumbatunneille. Emme siis ole heilutelleet viime aikoina puikkoja vaan aivan jotain muuta. En tykänny tanssia kengät jalassa, joten ompelin liukuesteet (palat nappulahanskoista) villatossukoiden pohjiin ja hyvin toimi. Eilissä iltana neuloin puuvillatossukat kun aattelin, että ne vois olla villaisia vilpoisammat ja niinpä vain olivatkin tuli todettua tämän päivän tunneilla. Liukuesteet jäi ompelematta, joten luisto oli taattu, mutta ehkä sellaiset kannattais kuitenkin olla ettei tulis vedettyä rimpuloita.

Ja sitten lopuksi kiitos myös teille rakkaat kanssaneulojat ja -bloggaajat vierailuista, kommenteista ja mielenkiintoisista blogeista.

8 kommenttia:

 1. Näyttää hyvälle tuo sinun aloituksesi. Jotakin kaunista pitsiäkin siellä pilkottaa. Toivotan sulle sitä puikkojen kilkatusta vielä piiitkäksi aikaa; jos sulla siellä joku mörkö uhkaa, niin hushus! Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
 2. Minulla on varmaan ainakin neljä neuletta vaihessa, joista ei ole varmuutta mitä niistä tulee. Kai pitää olla jonkinlaista luovaa kaaosta. Nautin niin näistä blogielämyksistä, nauti sinäkin ja pistämmä esille jotain, jos sattuu syntymään!

  VastaaPoista
 3. Ehdin jo säikähtää, että tarkoittaako tuo kiittely, että lopetat blogin. No, onneksi ei sentään.

  Kiitos itsellesi. Tykkään blogistasi, ja viikon vanhoista tosi paljon, vaikka en aina vauhdin keskellä muista tai ehdi kommentoimaan.

  VastaaPoista
 4. Välillä on hyvä heiluttaa muutakin kuin puikkoja:) Itse olen menossa zambailuun (no samaa sarjaa...) - ainakin olkapäät irtoo, ja hiki, jos ei muuta enää..

  VastaaPoista
 5. Outi: Mörkö on ollut ihan hissunkissun pitemmän aikaa ja tämä ei ois huomaavinaankaan sitä :) Eiköhän tuosta jonkinmoinen neule muotoudu, toivottavasti sopiva, sillä mulla on paha tapa tehdä liian pieniä juttuja.

  Päivikki: Sulla on hyvä asenne, osaat nauttia luovasta olotilasta :)En minäkään mikään ehdoton immeinen ole, mutta saan näköjään neuleet paremmin valmiiksi kun en aloita uutta ennekuin entinen on valmis. Mutta ei tämä mitään suorittamista ole ja toivottavasti ei koskaan sellaiseksi tulekkaan :)

  Solveig: No ei sentään :) Välillä kyllä laiskottaa tämä blogin päivitys ja sen huomaa noista wiikon vanhoistakin, joista on ennemminkin tullut kuukauden vanhoja, mutta ei kai sekään haittaa. Kiitos kannustuksesta :)

  VastaaPoista
 6. Pirjo: Joo, on se musiikin tahdissa heiluminen kyllä mukavaa :)

  VastaaPoista
 7. Kadehdittavaa tuo siun itsekuri lankavaraston suhteen. Mie oon lankojen hamstrauksen suhteen ihan kuriton. Kiva täällä on piipahtaa, toivottavasti neulomiselle (ja bloggaukselle) ei näy loppua.

  VastaaPoista
 8. Christina: No onpahan edes jonkun asian suhteen itsekuria :) Vaan oishan se iso lankavarasto tieten mukava eli ei liene synneistä suurin kellä sellainen on.

  VastaaPoista