sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Sitä samaa

vaan tästä tuutista eli tossuja, tossuja, tossuja. Alkaa jo tuntua, että riittää kiitos mutta vielä ois muutamat pykästävä. Nyssäkät tosin käy jo vähiin.Tässä on 370 gramman edestä pienehköjä tossuja, joista ainakin neljät menee lahjaksi ja koskapa en tiedä lahjansaajien tarkkaa jalan kokoa, piti neuloman eri vaihtoehtoja. Tänään oli tarkoitus mennä synttäreille ja viedä tossuja, mutta minen uskaltanutkaan lähteä. Sain nimittäin sikarokotuksen torstaina ja kyläpaikassa on ilmeisesti ollut kyseistä tautia. Voihan tämä olla hätävarjelun liioittelua mutta toisaalta taas.... No käynpähän myöhemmin kylässä ja sitä ennen pitäisi ehkä kehitellä jotain tuonne tossun pohjiin, ovat nimittäin aika liukkaat. Voiskohan sitä mattojen alle laitettavaa liukuestettä käyttää vai onko sitä myytävänä jossain toisessakin muodossa siis enemmän kankaan tyylisenä? Vai pitäiskö askarrella nappulahanskoista pohjallisia?Tosin liukkaushan voi olla myös positiivinen ominaisuus. Muistan kun minulla oli nuorempana useammatkin nutukkaat ja ne jos mitkä oli liukkaat. En muistaa kertaakaan liukastuneeni  mutta voi veljet miten hyvän vauhdin niillä sai alamäissä. Silloin olikin kyllä lumisempia ja kylmempiä talvia kuin nyt. Parhaat talvikengät mitkä mulla on ikinä ollu, eikä muuten palellu varpaita.

19 kommenttia:

 1. Ainakin meidän LähiLankakaupassa Susulla (blogi: Susun silmukat)on myynnissä sellaista ainetta, mitä laitetaan liukuesteeksi tossun tai sukan pohjaan. En ole vielä itse ehtinyt kokeilla sitä.

  VastaaPoista
 2. Oletpa ahkeroinut mukavan pinon.
  Sikaflunssa ei ole kiva, ei. Kävin itse sen viikko sitten läpi ja vaikka olo olikin kuin jyrän alle jääneellä, niin ei se ollut läheskään niin ankara kuin pojallani, jolla keuhkot olivat koetuksella. Meillä aikuisilla taitaa olla kuitenkin parempi vastustuskyky.

  VastaaPoista
 3. Meillä lahjaksi saaduissa tossuissa on tosi hyvät liukuesteet, ei sen näköiset kuin lankakaupassa, mutta sieltäkin saa (olen nähnyt). En tiedä, mistä noihin lahjaksi saatuihin onkin niin hyvät liukuesteet saatu.

  VastaaPoista
 4. Ihana pino tossuja! Mä en ole vieläkään saanut aikaiseksi kokeilla sitä sun tossumallia, mutta onhan tässä muutama muukin malli vielä kokeilematta :) Kaikkeen ei voi revetä, mutta vielä jonakin kauniina päivänä... Haa, sitten kun mun postauksen otsikko on että "Jonakin kauniina..." niin tiedät että sieltä löytyy sun tossukat!

  VastaaPoista
 5. Mari: Eli ei tarvii välttämättä nappulahaskoista ruveta askartelemaan :) Kiitos vinkistä.

  Tiina: Huhhuh, kuulostaa rankalta. Onneksi se on teidän osalta sairastettu. Mulla ei välttämättä ole kovin hyvä vastustuskyky, kun mulla on yks sellainen lääke joka alentaa sitä. Tosin en ole kyllä sairastanut flunssaa vuosikausiin. Johtuisko se siitä, että olen joka talvi hakenut piikin.

  anonyymi: Eli niitä on olemassa, hyvä tietää.

  helena: Kaik ajallaan ja jospa se kauniskin päivä vielä koittaa :). Olishan se tylsä olotila jos kaikki aiotut mallit ois jo tehty. Vähän vaikea kuvitella moista mahdollisuutta.

  VastaaPoista
 6. Aikamoisen korkea kasa tossukkaita! Vai onko se tossukoita? ;DD

  Sekin on muuten hyvä konsti estämään liikaa liukkautta, jos ompelee nahasta pohjat. Minulle mies laittoi sellaiset vanhoista saappaanvarsista yksiin huovutettyuihin tossuihin ja hyvät on.

  VastaaPoista
 7. Herkullisen värinen pino tossuja. Olet ollut ahkera!

  VastaaPoista
 8. Minäkin ostin sellaista ainetta, jolla voi "piirtää" tossujen pohjiin esim. kuvioita ja olis tarkoitus toimia jarruina. En ole päässyt vielä koklaamaan.. Muistaakseni toissa Modan nro:ssa oli siitä pikkujuttu..

  VastaaPoista
 9. Hesarin loppuviikon numerossa askarreltiin vanhasta viltistä tossut ja pohjaan siveltiin raakalateksista jarrut. Sitä saanee esim. Sinooperista tms. askartelukaupasta.

  VastaaPoista
 10. Kiitos ja Kumarrus neidin tunikasta!! Ihanaa ja taitavaa työtä. Myös tossukka pino on kunnioitusta herättävä. onnellista joulun odotus aikaa!! mp.

  VastaaPoista
 11. Mullon vieläkin annikaistossut tekemätä. Pari tiukkaa juttua työn alla. Toisesta jo taitaa olla toivo mennyttä, että sais määräpäivään mennessä tehtyä. Yleensä en edes viitsi kutoa aikaa vastaan, se on vaan niin hölmöä.

  Niin. se meinas unohtua, että siisti pino. Ja mikä vaaka!

  VastaaPoista
 12. Matleena: vai oisko ne vallan TossuKaisia :D

  Juu, nahkapohjalliset ainakin kestäisivät mutta näillä näppivoimilla niiden ompelu vois olla aika työlästä.

  anni: Eli vois toimia koristeena eli tossupatsaana piirongin päällä :)

  KL: Sainpas upotettua sen Nallecolor kerän nuihin ja jo aiempiinkiin tossuihin. Se ei mielestäni oikein toiminut yksinään.

  Riikka: Tehtiin vähän salapoliisi hommia ja löytyihän noita vaihtoehtoja. Onkohan se tuo Regian ABS Latex Milk jota sinulla on. Kerrotko onko ostamisen väärti sitten kun sulla on kokemusta siitä?

  ps: Kiitos vinkistä. Tartteekin saada Hesari käsiin ja katsoa tarkemmin mikä lateksi siellä mainittiin. Merinovilla.comissa on myynnissä Latex kumimaitoa, joka toimii liukuesteenä. Sitten jostain tuli vastaan, että kohopastaa vois myös käyttää ja sitähän saa ainakin Emo-tuotannolta. Jos jollakin on kokemusta, niin otan mielelläni tietoa vastaan.

  mp: Kiitoskiitos ja ollos hyvä. Tunika näytti kieltämättä tosi kivalta neidin päällä :) Sitä samaa eli joulunodotusta myös sinne.

  Solveig: Ei ole kivaa tuo kiireen kanssa neulominen. Se ei jotenkin sovellu tähän neulomisen perusolemukseen, kiireettömyyteen ja rauhallisuuteen. Saako sanoa, että ota ihan rauhallisesti, teet tossut sun muut sitten kun on niiden aika :)

  Tuo on yhden entisen maalaiskaupan vaaka mutta ikää en osaa sanoa. Vois ehkä olla 60-luvulta. Mainio peli, vaikka toisen puolen lasista on palanen pois.

  VastaaPoista
 13. Eikös noissa nutukkaissa vaikuta liukkauteen se karvan suunta. Jos on pohjassa "myötäkarvaan", niin on liukkaat - tai jotain sinne päin.
  Yksi ystäväni on tehnyt itselleen ja tyttärelleen nutukkaat, ja ne on kyllä upeat!

  VastaaPoista
 14. Päivi: Kyllä vaan. Tavallisesti nutukkaat tehdään siten, että pohjan etuosa on myötä- ja takaosa vastakarvaan ja kyllähän sekin liukkautta vähentää. Lapin mummo teetti nuo minun nutukkaat jollain paikallisella eli olivat aitoa kamaa. Oiskohan ne jossain tallessa, en ole vuosiin nähnyt?

  Piti ihan miettiä mutta ei se koko pohja voi olla vastakarvaan kun sitten se kippurakärki tulis ihan hassusti vastakarvaan.

  VastaaPoista
 15. Sulla näyttää olevan aika komea vaaka. Täällä tuntuvat rokoteasiat etenevän nihkeästi. Minäkin olen kuullut jostakin tuubosta puristettavasta aineesta, jolla saa itse puristella tossun pohjaan haluamiaan muotoja noin niinkuin liukuesteeksi. Kerrohan sitten jos testaat.

  VastaaPoista
 16. Outi: Kyllä tuolla passaa punnita, on vain aika isokokoinen. Täällä ei tarvinnut odottaa kuin varttitunti ja pääsi piikille. Siinä mielessä kiva asua pienemmällä paikkakunnalla. Juu, kerron jahka nyt saan jostakin jotakin. Taidan jättää nappulahanskat ihan rauhaan :)

  VastaaPoista