perjantai 28. elokuuta 2009

Takkihan se kyllä mutta

On varmaan tullut muutaman kerran mainittua, että minun neulepuserot/villatakit pakkaa tulemaan a) turhan piukkoja ja/tai b) liian lyhyitä. No nyt ei ole tiukasta tietoakaan mutta lyhyenlännästä kyllä.


En ymmärrä, neuloin mallitilkun ja käytin samoja kaavoja kuin monesti ennenkin, mutta siitä huolimatta tuli väljää. Tällä kertaa helman pituutta ei voinut langan vähyyden takia venyttää kovin eli siitä en valitakkaan. Johtui varmaan langasta, ettei neule yhtään vetäytynyt. No, ihana lanka muuten tämä TeeTeen Primavera ja tietääpähän toisen kerran valita pienemmät silmukkamäärät.

Malli Oma
Lanka Primavera teetee (75% merinovillaa, 25% silkkiä)
Menekki 470 g
Puikot 4 mm
Virkkuukoukku 3,5 mm
Muuta 6 nappia

Ostin keväällä meidän kaupan viimeiset vaaleat Primaverat eli 9 kerää (450 g). En oikein osannut valita valmista mallia ja niinpä hahmottelin sen itse. Langan vähyys saneli vähän suunnittelua; ei siis palmikoita eikä pitsiä, vaan jotain yksinkertaista, vaikkapa sileää pintaa ja pystyraitoihin helmineuletta. V-kauluskin tuli mukaan juuri tuosta syystä. Muotolaskoksilla olisi saanut enemmän istuvuutta, niitähän tuossa nyt ei ole. Huolittelin etureunat tuommosella aaltomaisella virkkauksella.


Vaan eihän se 9 kerää piisannutkaan (olisi riittänyt jos ois ollu vähemmän silmukoita). Toisesta hihasta olis jäänyt uupumaan 30 grammaa. Aattelin ettei samaa värierää kuitenkaan enää saa eli siksi ostin kaksi kerää (ystävällisesti hommasivat sitä sinne meidän kauppaan. Kiitos vaan). Kotona vasta älysin että olihan ne sittenkin samaa erää, siis yksikin kerä olis riittänyt. Eli pituuttakin olis voinut lisätä, pöh. No nyt on yks ylimääräinen kerä. Voihan se olla, että käly vielä tarvii tuota, hänellä kun on nippanappa takin verran samaista lankaa.


Villatakki on kieltämättä hieman tätimäinen. No, jospa minusta joskus tulee sellainen ja jospa (tämä ei siis ole toive :) tässä iän myötä hieman pulskistuu, niin sittenhän tuo takkikin istuisi paremmin eli kaappiin vaan odottamaan. Purkaminen kehtuuttaa nyt oikein kovasti, ei millään viitsis. Vaan oiskohan tämä äidille sopiva?

Lopuksi kuvia Konnuksen kavavalta, jossa nämäkin kuvat käytiin ottamassa:Hyvää viikonloppua kaikille :)

15 kommenttia:

 1. Joo, lähisuku on välttämätön neulojalle! Jos tulee liian suurta, annan äidille - jos tulee liian pientä, annan anopille... :D Tuosta tuli kyllä kaunis, ei minusta yhtään liian väljä.

  VastaaPoista
 2. Nätti takki ja ei minustakaan paha. :)

  VastaaPoista
 3. Minustakin tuo näyttää hyvältä:)

  VastaaPoista
 4. Nättihän tuo on, mutta jos tuntuu liian isolta, niin sittenhän sulla on yksi joululahja valmiina :)

  Mie oon tuosta Primaverasta tehnyt yhden pipon ja musta se oli aika lörpän tuntusta lankaa. Uskoisin, että se voi olla syyllinen siihen, ettei takista tullut mallitilkusta huolimatta oikean kokoista.

  Ihanaiset kuvausmaisemat.

  VastaaPoista
 5. Kaisa: Niinpä onkin. Koko suku pääsee nauttimaan harrastuksesta :)

  On se ihan kiva mutta joku mättää.

  Tupuna: Kiitos. Eihän se paha mutta...

  Villa Lankala: Jospa se johtuu vain kuvista :)

  Tess: Aivan, mahdollisesti pukinkonttiin.

  Lörppä, sinäpä sen sanoit. Se ei vetäydy vai mikä olis oikea ilmaisu, no ei kuitenkaan niinkuin tavan villa.

  Tuolla on otettu eräätkin kuvat ja Linssi on kuvannut myös hääpareja siellä. Kannattaa käydä jos täällä päin liikkuu.

  VastaaPoista
 6. Nätti takki.
  Minustakin Primavera on jotenkin lörppöä. Tein sitä sitten pienemmillä puikoilla kun mitä suosituksessa että sain napakampaa pintaa(eikä se sittenkään ollut minusta tarpeeksi napakkaa).
  Ja voi taikkeri ko on ihanat maisemat...ooh!
  -Nonna-

  P.S Aika hauska sana tuossa sanavahvistuksessa...tai mä olen vaan vähä väsyny...

  VastaaPoista
 7. Kaunis takki joka tapauksessa! Ja tosiaan hyvä lahja jollekulle, jos et itse sitä välitä pitää! =)

  VastaaPoista
 8. Nonna: Lörppä mikä lörppä, vaan on se ihanan tuntuinen ihoa vasten.

  Hepsi: Kiitos ja kyllä taitaa mennä lahjapakettiin :)

  VastaaPoista
 9. harmillista. tässä yhteydessä ei voi suositella edes kuivausrumpua, koska sehän saattaa syödä myös pituutta. huvittaa vaan tuo toiveesi pulskistumisesta. yleensähän se itsepetos menee niin päin, että laitanpa kaappiin odottamaa, että laihdun.. :)

  VastaaPoista
 10. No ei niin tätimäinen ollenkaan, ja tuollaisen hyvän perusneuleen kanssa voi aina pitää jotain vähän repäisevämpää.

  VastaaPoista
 11. Outi: Juu, ei uskalla pistää rumpuun. No ei tuo pulskistuminen ehkä ihan päälimmäinen toive ole :)

  Lime: Ehkäpä niin. Näkyyhän tuo käyvän lenkkareittenkin kans :)

  VastaaPoista
 12. No niin, neulematematiikka ja mallitilkut :) Ne ei vaan aina täsmää! Lahjaksi vaan jos ei itseäsi miellytä. Toisaalta, ei kai ihan kaiken tarvi olla niin tyköistuvaa? Tai ehkä tarvii. Tiedän tunteen kun tulos ei vastaakaan omia odotuksia, niin käy varmaan jokaiselle joskus, mutta sen kestää jos niin ei käy kovin usein :)

  VastaaPoista
 13. helena: Niinpä niin, aina ei laskelmat pidä paikkaansa :) No minä en luovuta ihan vielä; eilen taas laskeskelin mallitilkkua ja uhkarohkeasti aion aloittaa uuden neuleen, meni syteen tai saveen.

  Eihän sitä aina voi onnistua, hyvä että joskus kuiten :)

  VastaaPoista
 14. Pitääpä pitää mielessä siun kokemukset, jos ja kun neulon omista primaveeroista jotain. Täällä blogeja lukiessa aina viisastuu muiden kokemuksista. Mut kaunis takki kuitenkin ja kauniisti huoliteltu. Oi onnellista lahjan saajaa, kukapa ei ilostuisi ikihyviksi saadessaan laatulangasta käsinneulotun kauniin takin. Niin ja vielä edellisen postauksen ihanaista huivia kävin ihastelemassa. Pientä blogitaukoa olen pitänyt ja on ehtinyt mennä pari postausta tuoreena sivu suun.

  VastaaPoista
 15. Christina: Mielenkiinnolla odotan sinun Primavera neuloksia :)

  VastaaPoista