torstai 6. elokuuta 2009

Lehtikatsaus

Varaston tyhjennys jatkuu ja tänään sieltä löytyi paljon vanhoja ihania lehtiä mm. Muoti Sorjia 60-70-luvuilta.

Sitä on kuulkaa oltu verkossa jo vuonna 1970:

Tämä Brigitte Bardot-mekko voisi olla hyvinkin toteuttamisen arvoinen:

Tai entäs nämä bikinit, joiden vieressä on teksti:

"Äiti sanoi tyttärelleen: Bikinithän näkyvät läpi. Siihen tytär: Äiti-kulta, eivät ainakaan silloin, kun minä olen niiden sisällä."

Ja voi näitä kuvatekstejä:

"Minä kiljahdan ja säikytän kalat iloisenvärisessä joustofrotee uimapuvussa (Suomen Trikoo, Revontuli-sarja).

Minä hyppelen ja huudan laarilaata samaan sarjaan kuuluvissa shortseissa ja peinen pienessä joustinneulepuserossa (Pukeva Kappa-Keskus)"

Ja vielä näin:

Kuvaajat ovat olleet arvossaan sillä heidät mainitaan kuvien yhteydessä erikseen. Kesällä menee tyttö verkkoon kuvat ovat ottaneet Max Petrelius ja Sebastian Nurmi. Virkatut bikinit on kuvannut Kaj. G. Lindholm. No kyllä nuo kuvat ovatkin aika viehkeitä.

15 kommenttia:

 1. Hui! Minä en noista ajoista tiedä mitään (nm. syntynyt 1979 :)).

  Mutta ihan hassuja kuvatekstejä. Suloisia tavallaan. Ja kuvaajat ansaitsee tulla mainituksi. Joskus Novitaa selatessa kummastelen: saattaa kuva olla epätarkka (tai tarkentunut mallin silmiin, neule on ihan sumea) tai sitten kuvasta ei saa käsitystä neuleesta, mikä olisi kait päätarkoitus.

  Olen vuosia haaveillut virkatuista bikineistä. Järki sanoo, ettei ne anna tarpeeksi tukea. Nyt tuli mieleen, että virkkaan ne ja ompelen ihonväristen rintaliivien päälle. Ehkä ensi kesänä kokeilen.

  VastaaPoista
 2. Minäkin oon syntynyt jopa 1984, mutta tädilläni oli aikoinaan tallessa kaiken näköisiä lehtiä omasta nuoruudestaan ja hitsi, olin kyllä niiiiin kateellinen, kun niitä lehtiä katselin! :D

  VastaaPoista
 3. Tämän aikakauden lehdet ne vain jaksaa aina nau-nau-naurattaa :)

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtavia kuvia ja tekstejä. Kukin aikakausi tavallaan. Kait näille nykyajan lehti ja nettimainoksille lapsenlapset aikanaan naureskelee ja ihmettelee, että miten ne silloin kakstuhatluvun alussa oli hassuja...
  HYvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kuvat on todella kauniita ja viehkoja ja tekstit, hassuja!

  VastaaPoista
 6. 70-luvun muotilehdet ihastuttavat todella. Näissä suomalaisissa on vielä se hauskuuslisä - ulkomaisissa ei ylletä kuvateksteissä läheskään samalle huumoritasolle.

  Sain itsekin juuri paksun pinon 60-70 -lukujen muoti- ja kaavalehtiä, ulkomaisia. Jo pelkkä ajatus 70-luvun Voguesta kutkuttaa, saati sitten se sisältö... Mulla onkin tulossa toooosi pitkä blogitekstisarja niistä lehdistä, kunhan vaan saisin kaikki kuvattua.

  VastaaPoista
 7. Tiiina: Oi joi, olenkos minä vanha? En kai, olen vain elänyt niin kauan :)Muistan kun pikkulikkana ihaillen selailin noita lehtiä, tosin ihmettelin usein niiden mallien asentoa, jalat haaralla. Pitääkin joskus näyttää sellaisia kuvia :)

  Olen kans ihmetellyt tuota samaa Novitan neulekuvissa. Pitääkö taiteellisuuden kustannuksella tinkiä tärkeästä kuvainformaatiosta.

  Ja tuossahan sulle on jo valmis bikinimalli :)

  Monaliz: No sinä olet minun esikoisen ikäinen :) Minusta on kiva selailla noita vanhoja lehtiä, tosin 80-90-luvun Novitan ireneusvasalo neuleet pistää hirvittämään ja huvittamaan.

  Nasti: On niissä kyllä aika koomisia piirteitä :)

  Mammutti: Varsinkin tuo Max Petrelius on ollut muotikuvauksen uranuurtajia suomessa. Kyllä nuo heijastelee hauskasti omaa aikaansa ja niin kait sitä seuraavat sukupolvet ajattelevat tästä ajasta.

  Hyvää viikonloppua sinullekin :)

  Eila: Niin minustakin :)

  Ilona: Samaa mieltä, onneksi ei ole ollut turhan totista meininkiä.

  Voi vitsi, tuskin maltan odottaa sinun postauksia :)

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvatestejä, siinä on saanut lehden copywriter irrotella!

  Itse muistan kaikki 70-lukulaiset jutut vaan noloina vaikka olenkin kyseisen vuosikymmenen alkupuolella syntynyt. Mutta ehkä se johtuu siitä että eli nuoruutta 80-luvulla jolloin kaikki 70-lukulainen oli niin out kun out vaan voi olla

  VastaaPoista
 9. Hauskoja! :) On ne varmaan nolostuttanut silloinkin joitakin. Ainakin jos miettii miten Ravelryssäkin annetaan kehua Novitan nykyteksteille. ;)

  VastaaPoista
 10. Höpsöjä tekstejä :) Vanhat käsityölehdet on kyllä hauskoja. Ehkä niissä viehättää semmonen viattomuus, kun ei ole ollut kovin ammattimaista vielä.

  VastaaPoista
 11. Tekstit on niin hassuja! Mut tuollasen virkatun hellemekon kyllä huolisin, se on aika ihana!

  VastaaPoista
 12. Soile: Ne on varmaan uudet vapaammat tuulet puhaltaneet 60-luvulla, copywritterilläkin :)

  Minä taas muistan ne 80-luvun olkatoppaukset,kiharakampaukset ja meikkityylit ja voi miten ne olivat kökköjä, ei yhtään minun tyylisiä juttuja. Tosin kun katselee noita 70-luvun dokkareita niin olihan se silloinkin jotenkin hmm, miten sen nyt sanois. Ja niin sitä vain on eletty nekin ajat :)

  Altocumulus: Aika hulvattomia tekstejä, juu :)

  Killisilmä: Hauskoja niin ja onneksi ei ainakaan liian totisia :)

  Hilja: Ai jos olisikin tuollainen sorja ulkomuoto niin varmasti virkkaisin tuon BB-mekon, vaikka olenkin enemmän neuleihminen :)

  VastaaPoista
 13. Hillitöntä! Minkälaisia aarteita sulla onkaan. Tuskin saan ihastukselta pul-pul-pulputettua trikoomekossani..

  VastaaPoista
 14. Voi ihanuus, mitä lehtiä! Nyt porukalla bikineitä virkkaamaan :)

  VastaaPoista
 15. Outi: No sitä nimenomaan :)Ei noita kyllä raski heittää pois.

  Lime: Mikä ettei kun on vielä näitä bikini-ilmojakin :) Täällä on ainakin ihanan lämmintä ja aurinkoista.

  VastaaPoista