sunnuntai 2. elokuuta 2009

Aavistelua

Olen haistellut ilmoja, että josko olisi aavistus syksyä, sillä se saa minut innostumaan neulomisesta jopa vielä enemmän kuin tavallisesti. No ehkä sitä on jo aavistus.

Taannoisella kesäreissulla ostin Pirtinkehräämöltä reilun kilon ohutta kampalankaa (ja halvalla). Siitä pitäisi tuleman villatakki ja tein jo pienen mallitilkun kaksinkertaisella langalla. Vitsi miten kätsyä on leikitellä photoshopilla, ihan niinkuin olis neulonut enemmänkin :)

Tosin tarkasti katsottuna huomaa kuvien liitoskohdat, mutta kyllä tämä asiansa ajaa, eli auttaa hahmottamaan suunnitelmat paremmin. Siis jotain tämäntyylistä olen ajatellut.

Mutta antaapas ajatuksen vielä vähän muhia.

Olen tehnyt jotain ennenkokematonta. Epämääräisistä langanjämistä päästäkseni olen neuloskellut tossukoita. No se nyt ei varsinaisesti ole mitään uutta ja ihmeellistä, vaan se, että valmistauduin jo jouluun. En ole ikikuunapäivänä tehnyt joululahjoja näin varhain. Mitä tämä merkitsee, olenko tulossa vanhaksi vai?

Jostain kumman syystä näistä tulee mieleen ne Dorothyn rubiinikengät siellä ihmemaa Ozissa. Taidankin ottaa omaan käyttöön ja lauleskella jotta somewhere over the rainbow...

No ei ne nyt ehkä ihan samaa luokkaa ole :)

En erityisemmin pidä nallecolorista mutta ihan hyvinhän tuo uppoaa muiden lankojen joukkoon. Näissä molemmissa tossuissa se on yhtenä neljästä langasta.

Kokeilin myös tämmöistä mallia:

Neuloin tossukat vitosen puikoilla ja pakko myöntää, että olipahan aika fyysistä hommaa. Neljä aika ohutta lankaa yhdessä neulottuna on kuitenkin suht paksuhkoa, eli olisi voinut käyttää kutosenkin puikkoja. Toisaalta tulipahan jämäkkää neulosta ja sehän on hyvä tossuista puheen ollen. Yhteen pariin meni vajaa 100 g lankaa. Vielä sais monenmonta tossua langanlopuista, mutta sitä ennen jotain muuta.

21 kommenttia:

 1. Söpöjä tossukoita! Minulla on samat hommat, langanjämiä tossukoiksi. Mä teen mallia "rumat mutta ah, niin mukavat", joten niitä en edes kuvaa :)

  VastaaPoista
 2. Minullakin on jo toinen joululahjaneulomus puikoilla. Ehkä tähän aikaan vuodesta, ennen syksyn neulepuuskaa, (jolloin sitä tekee itselleen suuritöisiä neuleita ) on sopiva suvanto tehdä lahjoja? Tai sitten on vain niin vanha :-D

  VastaaPoista
 3. Kivoja tossuja, jouluna on moni mielissään noista lahjoista.
  Eikä siihen jouluun ole loppujen lopuksi enää kuin vajaa viisi kuukautta, hui!

  VastaaPoista
 4. Hih, muistinpa juuri, että minullakin taitaa olla tuontapaiset tossut keskeneräisinä tuolla jossain lankakasojen alla! ;D Pitääpä kaivella ne esiin ja saattaa valmiiksi.

  VastaaPoista
 5. helena: Ei se rumuus vaan se mukavuus, niinhän se menee. Minäkin toppuuttelen itseäni etten ostais noita tossuja varten uusia lankoja vaan nimenomaa tyhjentäisin varastoja. Hyvin olen saanut pidettyä itseni kurissa, tosin välillä käy mielessä, että kylläpä tulis ihanan jos...

  Mari: Kiitos :)

  Mari P: No niinhän se varmaan onkin. Jos minäkin kohtapuoliin aloitan tuon villatakin, niin ei siinä tossuja ehdi tekemään. Että hyvä näin :)

  Eila: Sinäpä se sanoit. Kohta pukki jo kolkuttelee :) Ei vaineskaan, vielä on toivottavasti paljon valoa ja lämpöä ennen sitä.

  Matleena: Minä tässä kerran ihailin sinun lahjakoppaa ja ajattelin, että joskus minullakin ja nythän tuota vois sanoa että se on. Kiitos inspiraatiosta :)

  VastaaPoista
 6. Ihania tossuja! Varsinkin nuo viimeiset on tosi soman näköiset.

  Toivottavasti se joululahjaneulomusten aloittaminen ei ole vanhuuden merkki, kun olen itsekin miettinyt, että voisi jo jotain pientä tehdä valmiiksi. Tosin täytinhän mie jo 30 keväällä ;D

  Mie oon vasta lämmennyt kesälle viime viikkojen aikana, joten ei mitään syksyistä missään. En ainakaan suostu huomaamaan...

  VastaaPoista
 7. Hyvä idea tuo koneen käyttö suunnitteluvaiheessa!!

  VastaaPoista
 8. Ei syksyä vielä, ei ei!

  Kivat nuot tossuet, pitäisi varmaan vääntää jotain samantapaista omista jämistä, joita, köh, on aika paljon.

  Ja jos menee useammankin joululahjan tehdä niin kyllä se on paras aloittaa nyt niin ei tule sitten kiirus

  VastaaPoista
 9. Tess: Niin, ei kai se vanhuuden merkki ole jos älyää hyvissä ajoin valmistautua tulevaan. Oisko se sitten viisuden merkki? Juu, niin se varmaan on :)

  No en minäkään vielä kovin syksyisissä tunnelmissa kyllä ole. Nautitaan vaan ihan rauhassa tästä kesästä.

  Tiina: On se :)

  Soile: Ei niin, ihan pikkasenvähän aavistusta vaan :)

  Sulla varmaan onkin kivoja lankajämiä kun olet niin lankava :) Nuita on kiva neuloa kun valmistuvatkin niin sukkelaan.

  VastaaPoista
 10. Tossut onkin hyvä idea langanlopuille, täytyy laittaa muistiin.

  VastaaPoista
 11. Enpä olekaan keksinyt käyttää photoshoppia tuohon tarkoitukseen. Fiksua.

  Veikeännäköisiä tossuja. Tästä tuli vallan tossuinspiraatio. Jotain tuontapaista missä olisi jonkinlainen "remmi" voisin kehittää.

  VastaaPoista
 12. Lime: Eikun tossuja vääntämään :)

  Killisilmä: Laiska keinot keksii :)

  Noita on kyllä hauska tehdä. Mitenhän sais vähän miehisemmät tossut kun niistä meinaa aina tulla niin tyttömäisiä? Pitäisköhän kokeilla jotain Reino-tossun tyylistä :)

  VastaaPoista
 13. Tosi kivat tossut! Olis varmaan ihan viisasta alkaa miettimään niitä joululahjoja jo nyt, tulis kerrankin useampi idea toteutettua.

  VastaaPoista
 14. Mä olen jo alkanut miettiä joululahjoja, mutta mitään näin kivaa ja simppeliä en ole keksinyt. Perinteisiä lapasia, sukkia ja huiveja suunnittelin.

  VastaaPoista
 15. Voi miten ihania tossukoita! Oisko mitenkään mahdollista saada jonkinlaista (edes ylimalkaista) ohjetta, kun oon vasta-alkajana vielä itse aika tumpula kehittelemään ja ideoimaan...

  VastaaPoista
 16. Christina: Niin, joulun alla on muutenkin niin kiirettä että edes lahjanteon vois aloittaa jo nyt. Tänä on mulle kyllä ihan uutta ja ihmeellistä.

  Mewril: Kokeileppas sinäkin näitä tossuja :)

  Anonyymi: Ylimalkainen ohje löytyykin jo mutta eipä se nyt iso vaiva ole tehdä uuttakaan. Minä pykäsen sen kohtapuoliin. Kiva jos innostut tossuilemaan :)

  VastaaPoista
 17. Moi!
  Ihania tossuja, niistä tulee kivoja joulupaketteja. Täälläkin valmistaudutaan jo jouluun virkkaamalla vauvanpeittoa lahjaksi ja sitten pitäisi tehdä parit sukat! Nyt pitää tehdä, kun on inspiraatiota. Voi olla, että ei syksyllä huvitakkaan.
  Mistä päin Savoa kirjoittelet blogiisi? Minä olen kotoisin Leppävirralta, nyt tosin asumme Kangasalla.
  Hyvää loppu kesää!
  T:Anu

  VastaaPoista
 18. Anu: Hahaa, saman kylän tyttöjä ollaan :) Juu, olis se hienoa saada lahjat valmiiksi hyvissä ajoin.

  VastaaPoista
 19. Hehheh, noinhan ne neuleet äkkiä valmistuu - määki tartten Photoshopin! Kivalta näyttää jo tässä vaiheessa, ja tossut on nättejä :)

  VastaaPoista
 20. Päivi: No ei ehkä neuleet, mutta mallitilkut kuitenkin :)

  VastaaPoista