torstai 18. toukokuuta 2023

Satoisa sukkavuosi

Hups, melkein vuosi on vierähtänyt edellisestä postauksesta. Muistellaanpa siis menneitä.

Viime vuotta voi hyvällä syyllä sanoa sukkavuodeksi. Eipä tullut juuri muuta neulottuakaan. Töissä keksimme toteuttaa kirjastosukkahaasteen, johon alakoululaiset suunnittelivat malleja ja vapaaehtoiset lahjoittivat sukkia, jotka sitten lahjoitettiin Ukrainasta tulleille pakolaisille. Teimme haasteen tiimoilta myös virtuaalisia Tarinakoukkuja kirjaston YouTube kanavalle.

Tästä haaste alkaa:


Ja lopuksi käydään läpi sukkasatoa:


Noissa videoissa vilahtelee minunkin neulomia sukkia, mutta jos niitä ei jaksa katsoa, niin laitetaan tänne pelkät kuvat.

Aloin pyörittelemään kuvioaiheita kirjahyllyistä. En sen kummemmin piirrellyt malleja paperille, vaan kuviot muotoutivat neloessa. Ensimmäisenä neuloin rannekkeet:


Kuvio-osiin sai mukavasti upotettua langanloppuja. 


Polvisukat on neulottu Regian ohuesta sukkalangsta. Paksupohkeinen kun olen, loin reilusti silmukoita, olikohan niitä peräti 100. Ajattelin etteivät ainakaan kiristä pohkeita tuosta kirjoneuleen kohdalta.


No, käytäntö on osoittanut etteivät purista, ehkä päinvastoin. Ois kyllä voinut olla vähempikin silmukoita.Alla olevien kuvien sukat on neulottu siten, että ruutumainen kuvio syntyy nostetuista silmukoista. Kuviolankoina yksivärinen vihreä ja joku kirjolanka. Tämä olikin simppeli tapa saada elävyyttä pintaan.Nämä pienet lastensukat neuloin suoraan mallipiirrustuksen pohjalta. Ilokseni löysin juuri oikeat värit lankavarastostani. Nämä lämmittävät nyt pienen ukrainalaistytön jalkoja.


Tämän haasteen innoittamina neuloimme itsellemme työsukat ja säärystimet. Punaiaset säärystimet tupsuineen on neulottu Gjestalin Maija-langasta samoin kuin oranssit sukat. Ensimmäisessä kuvassa on myös meidän työkaveri Lukutoukka-Lutukka.
Laitetaanpa lopuksi vielä muutama kuva kummilapselle, serkulle, tytärpuolelle ja lapsenlapselle meinneistä lahjasukista. 

4 kommenttia:

 1. Aika menee niin vauhdilla että välillä tulee pitkiäkin taukoja bloggaamiseen. Vuosi on kyllä turhan pitkä tauko.😊 Hyvin olet kuitenkin aikasi käyttänyt kun olet noin kauniita sukkia valmiiksi saanut. Kivan näköinen tuo kirjahyllykuvio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Kiva, että joku sentään vierailee täällä. Yritän olla ahkerampi näiden päivitysten suhteen.

   Poista
 2. Kivoja sukkia on tullut paljon. Kivoja nuo teidän videonne, katsoin molemmat. Hienoa, kun sinusta kuului ja näin mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Mukava kun kävit täällä. Tervetuloa uudelleen.

   Poista