perjantai 2. lokakuuta 2020

Taskuhuivi

 Mitenkähän tämän blogihiljaiselon osais keriä umpeen? Kovasti on tullut tehtyä kaikenlaista sitten viime näkemän, mutta muistaneeko tuota enää missä järjestyksessä. No, heittäydytään hurjaksi ja postataan vallan epäjärjestyksessä. Aloitetaan huiveista, mistäpä muustakaan. 

Työkaverilla on ihana taskullinen saalihuivi, jonka hän on perinyt edesmenneeltä tädiltään. 

Täti oli taitava neuloja ja varmaan myös kärsivällinen. Monesti on mietitty noita hapsuja. Mikäpä  niiden neulomisessa, mutta se päättelyn paljous, huhhuh. Meillä on kirjastolla neljästi vuodesssa Tarinakoukku tapahtuma, jossa työkaveri ja minä esittelemme ja vinkkaamme tietyn teeman ympärille koottuja teoksia. Tapahtumassa on iso rooli myös käsitöillä ja aloitammekin aina neulekuulumisilla. Tämä saalihuivi on herättänyt ihastusta  tarinakoukkulaisten parissa ja niinpä niitä on neulottu oikein urakalla. Minäkin olen tehnyt jo kaksi.

Neuloin ensimmäisen huivini vuosi sitten Karismasta. Väri määräytyi sen mukaan, mitä varastossa sattui olemaan. Silmukkaluku oli kolmella jaollinen niin että yksi kolmasosa oli taskun leveys. Oliskohan tässä ollut jotain 80-90 silmukkaa.Huivista tuli ihanan paksu ja lämmin, mutta pituus meinasi venähtää hiukan liian pitkäksi. Sen kanssa saakin olla näköjään tarkkana. No huivi lähti lämmittämään serkkutytön hartioita, joka ihastui juuri tähän väritykseen. 


Neuloin seuraavan huivin itselleni Esiton huopalangasta. Päätyraidoitukset on kopioitu ja suurennettu Inarinsaamenpukuni helmaraidoista.Malli valmiista huivista kopioitu
Lanka Esiton huopalanka
Menekki n. 400 g
Koko n. 42 x 160 cm
Puikot 3,5  mm pyöröpuikot
Fiilis kyllä lämmittää

Huivin silmukkaluku on 93 eli 31 s oikea reuna, 31 s tasku, 31 s vasen reuna). Helmat ja reunat ovat ainaoikein neuletta. Mallikerrassa on neljä kerrosta, joista kaksi ensimmäistä ainaoikein ja kaksi seuraavaa 1 o, 1, n.


Minullakin on täti. Myös hän haluisi neuloa taskuhuivin, mutta epäili ettei osaa tehdä taskuja. No minäpä tein hänelle ohjevideoita. Mietin kehtaanko laittaa niitä julkiseksi, mutta antaa mennä vaan. Kuvanlaatu on välillä epätarkka ja jotta sain edes vähän lyhennettyä videota, lisäsin välillä nopeutta. Samalla löysin sisäisen oravani :)

Taskuhuivin ensimmäisen taskun ohjevideo:Taskuhuivin toisen taskun ohjevideo:


Ja laitetaanpas vielä yksi eläväkuva. Keväällä kun kirjasto oli suljettuna, teimme muutaman Tarinakoukku videon. Rentoudu neuloessa -videolla taskuhuivitkin taipuvat moneen.


6 kommenttia:

 1. No vau! Mahtavaa, kun rakas huivi on nyt blogina ohjevideoineen kaikkineen! Tästäpä on helppo tarkistaa taskun teko seuraavalla kerralla 😍 T. Se työkaveri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö :) Vielä kun saatais joskus kimppakuva kaikista tarinakoukkulaisten huiveista!

   Poista
 2. Onpa käytännöllisen oloinen ja kiva huivi! Lämmittää hartioilla, mutta ei liene liian kuuma. Ja taskuja tarvitaan aina. ;-) Kiitos hyvistä ohjeista. Kysyisin kuitenkin vielä tarkennusta: Reunassa on oikeita silmukoita. Lasketko ne tuohon 93 silmukkaan (ts. reunasilmukat + muut silmukat = 93 silmukkaa) vai teetkö 93 silmukkaa ja sen lisäksi vielä reunasilmukat? Missä vaiheessa (eli kuinka kaukana alareunasta) aloitat taskut? Kuinka korkean taskun olet tehnyt?
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on käytännöllinen huivi ja taskut on aina parhautta. Reunan ainaoikein silmukat sisältyy tuohon kokonaissilmukkamäärään. Muistaakseni niitä oli 6-8 per reuna. Taskun korkeus on noin 16-18 cm eli sen korkuinen, että se peittää käden.

   Poista
 3. Pitääpä katsoa videot paremmalla ajalla ja terävimmillä silmillä.
  Ihanaa kun olet postannut!
  Niin ja ihanan väriset molemmat huivit. Tämähän voisi olla hyvä erilaisten pikkunöttösten tuhooja, keskiosa raidoittaen ja päät vaikka leveimmillä palkeilla. tai sävyttäen päästä toiseen.nyt ei passaan ajatella enempää muuten näkee yöllä raitaväreistä unta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kävit vieraisilla :)

   Hyvä idea upottaa huiviin langanjämät.

   Poista