tiistai 2. lokakuuta 2018

Uusi lankatuttavuus

Jokunen aika sitten kävin tiirailemassa lankoja Varkauden Taito shopissa ja sain kokeiltavaksi minulle uutta sukkalankaa nimeltään Lana Grossa Meilenweit Polar 1:1. Lanka on ohutta villasekoitetta (80% villa, 20% polyamidia) ja värivaihtoehdot olivat hillittyjä, maanläheisiä, murrettuja kirjolankayhdistelmiä. Olipa hankala valita mieleistä kun mikä vaan olisi käynyt, mutta päädyin lopulta väriin 402.

Poika oli jossain vaiheessa maininnut kaipailevansa kynsikkäitä entisten kuluneiden tilalle ja tämä uusi lanka kotuitui juuri kun oli aika aloittaa kynsikkäiden neulominen, poika oli nääs piakkoin lähdössä metsäreissulle Lappiin.


Langan puikkosuositus on 2,5-3 mm, mutta kun olen tämmönen tiukkis niin neuloin kynsikkäät 2,25 mm puikoilla. Silmukoita oli 56 eli 14 puikollaan. Varsi on yks oikein, yks nurin resoria, kämmenselkä kolme oikein, yks nurin ja koura sileää neuletta. Lankaa kynsikkäihin meni n. 40 g.


Aloitin molemmat kerät sisältä kuten aina ja raidoitus sattui menemään aika lailla symmetrisesti. Teen sormikkaat ja kynsikkäät niin, että kun tulen sormiin asti, teen ensin pikkurillin ja sen jälkeen neulon pari kerrosta ennenkuin alan neulomaan muita sormia. Tästä johtuen kirjolangan värinvaihto osuu jotenkin hassusti tuohon sormien kohdalle, tuli semmonen pieni raita, mutta ei kuulemma haitannut poikaa. Eriväriset sormet on kyllä aika vekkulin näköiset, eipä sen puoleen.

Neuloin aikanaan itselleni muutamatkin sormikkaat sukkalangasta ja ne ovat menneet niin nyppysiksi ettei kehtaa käyttää kuin lapasten sisällä, täysvillaiset sormikkaat sen sijaan ovat kestäneet kulutusta hyvin. Saapa nähdä kuinka näiden kynsikkäiden käy. 

En ehtinyt edes kuvata kynsikkäitä, mutta onneksi reissulla oli myös pojan serkku, joka lupasi ikustaa neuleet ja hyvin ikuistikin (nuo kaksi ylintä kuvaa). Serkulla on kyllä visuaalista silmää ja kivoja kuvausideoita eli kiitosta vaan  kovasti Anniina Kinnunen :)

Lankaa jäi kynsikkäiden jälkeen n. 60 g. Se olisi mahdollisesti riittänyt sukkiin, mutta kun en ollut varma, otin rinnalle toisen kirjolangan ja samalla sain pienennettyä lankavarastoa taas muutaman gramman. 

Sukat on ihan tavikset eli kaks oikein, kaks nurin resorivarret ja jalkaosa sileää. Varsien alussa on kolme senttiä jämälankaa, 4 krs Lana Grossaa ja 4 krs jämälankaa. Kantapäähän asti neuloin Lana Grossalla, kantapään jämälangalla ja loput taas Lana Grossalla. Meinasin tehdä varpaankärjetkin jämälangalla, mutta koska raidoitus meni niin kivasti ja lankaa näytti riittävän niin pösöttelin Lana Grossalla loppuun asti.


Ja koska molempia lankoja jäi vielä pikkuisen, neuloin lapsenlapsellekin pienet sukat. Ne on neulottu 4 krs raidoituksella ja ihan tuli sukan näköiset.


Näitä isompia sukkia en laita pukinkonttiin vaan otan omaan käyttöön, jotta näen miten ne kestävät kulutusta ja kuinka lanka käyttäytyy.

Ja nyt siirryn taas sukkien pariin. Ei taida tänä vuonna paljon muuta syntyäkkään.


3 kommenttia:

  1. Tosi kauniin värisiä neulomuksia. Sukathan kestääkin paremmin kulutusta kun on tiukkaa neulosta. Minulta tulee aivan liian löysää eikä puikkojenkaan vaihtaminen auta.

    VastaaPoista
  2. Nice post. I be taught one thing more difficult on completely different blogs everyday. It would at all times be stimulating to read content material from different writers and apply a little bit one thing from their store. I’d prefer to use some with the content on my weblog whether or not you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your internet blog. Thanks for sharing. online casino games

    VastaaPoista