maanantai 25. kesäkuuta 2018

Kesä kirjoen

Hups vaan, kevät meni suitsait ja kesäkin on jo pitkällä. On ollut kaikenlaista tekemistä eikä blogia ole joutanut päivittämään, mutta nyt muutama sananen.

Olen huomannut, että neulomisessani on jonkinlainen rytmi. Syksyt menee enimmäkseen sukkia neuloen, vuoden vaihteen jälkeen tulee villatakkien tai puseroiden vuoro, sitten taas huivien jne. Nyt jäi haaveilemani villatakit neulomatta, sillä sukkahommelit jatkuivat pitkälle kevääseen.


Sukkaprojektista kerron myöhemmin lisää. 

Sitten tulikin epätavallisen pitkä eli muutaman viikon mittainen tauko neulomiseen, enkä enää oikein jaksanut paneutua villatakkeihin. Tumput suorina en sentään ole ollut, sillä kirjontainnostus on edelleen päällä kuten edellisessä postauksessa jo kerroin.




Aijai, nyt pitää taas odotella uutta kirjontavihjettä, jotta pääsisis jatkamaan puutarhahommia. On se mukavaa, että edes näissä puutarhajutuissa pärjään jotenkin, minä kun en todellakaan omista viherpeukaloa :D


Ostin soman pienen pahvimatkalaukun kirjontalangoilleni, sillä eiväthän ne meinanneet enää mahtua Wiener Nougat -suklaarasiaan ja mielumminhan tuota matkalaukkua katselee olohuoneen nurkassa kuin suklaatonta suklaarasiaa.


Vaan ei voi ihminen sittenkään olla neulomatta. Jotain piti saada alulle ja eikun varaston kätköistä jämälankoja hyödyntämään. Tällä samalla lankaparilla eli Vuorelman ohuella kampalangalla ja ikivanhalla mohairilla neuloin jo 11 vuotta sitten huivin, joka tosin on jäänyt vähälle ellei perätä olemattomalle käytölle. Huivi oli turhan kapea ja kuvio ei tullut juuri yhtään esille. Onkin muuten haasteellinen tuo ohuenohut mohairlanka. Yksinään sillä neuloen jäljestä tulee hyvin epätasaista ja neulominenkin on hiukan hankalaa, mutta yhdistettynä kampalankaan neulominen ainakin helpottuu, mutta jälki on vieläkin vähän epäsiistiä. No, minä nyt kumminkin haluan juuri tuon värisen huivin ja katson mitä lopussa seisoo. Jospa se vesi ja pingotus tekisi ihmeitä.

4 kommenttia:

  1. Puutarha on tosi kiva projekti, odottaminen on osa sitä vaikka kyllä nopsempaan haluais ohjeiden tulevan.
    Mukavaa kesää Sinulle.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoisen näköistä kirjontaa. Pitäisköhän minunkin pitkästä aikaa alkaa kirjontahommat =) Huivistasi tulee ihanan värinen, odotan näkeväni sen valmiina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepa vaan kirjontaa, on se niin mukavaa ja koukuttavaa.

      Minäkin odotan kauhulla/mielenkiinnolla millainen huivista tulee :)

      Poista