sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Onni elää käsityössä, varsinkin neuletyössä

Eilen vietettiin Taitojärjestön valtakunnallista Käsityölauantaita ja minäkin olin menossa mukana. Sain kutsun tulla neulomaan Varkauden Taito Shopiin ja mielelläni sinne meninkin.


Sain neulottavakseni vaalean version Mustikka-puolukka lapasista. Oli niin mukava jutustella ihmisten kanssa ettei neule paljon edistynyt. No malliksi kuiten edes vähän :)


Neulepisteeni eli punainen sohva oli aseteltu houkuttavasti lankahyllyjen viereen. En muistanutkaan, kuinka kaunis ulkonäkymä avautui takapihalle, olin nimittäin töissä täällä kauan sitten.


Virkkauspisteessä koukuteltiin ahkerasti, alakerran kirjontapisteessä Tarjan ohjauksessa kirjottiin ihastuttavia nappeja ja Anni myi lankoja ja muita tarvikkeita minkä kerkes. Ja olipa kiva kun tiloihin oli tullut popup kahvila. Lettuleidien karjalanpiirakat olivat niiin hyviä ja kyllä kahvikin maistui.


Minulla oli näytteillä muutamia neuletöitä ja niiden tiimoilta tuli jutusteltua kaikenlaista ja lupasin laittaa tänne blogiin joitakin juttuja.

Leppävirta-lapasten ohje löytyy monesta kirjasta. Itse olen käyttänyt mallina vuoden 1927 Kotiliedessä ollutta ohjetta. Ystävällisesti Herra Linssi teki siitä minulle ruutupiirroksen, jossa on myös peukalo. Kuvan voi tulostaa ken tahtoo.


Alla olevan kuvan lapaset on neulottu Pirtin kehräämön kaksisäikeisestä karstalangasta muistaakseni kakkosen puikoilla.


Matkantekijä-huivi herätti kiinnostusta. Suomennettu ohje löytyy Ravelrystä. Riippuu tietenkin langan paksuudesta ja puikkokoosta, mutta joku sanoi, että ohjeen silmukkamäärillä huivista tulee aika pieni. Kokoa on helppo suurentaa, kunhan muistaa olla tarkkana siinä missä kohtaa aletaan kaventamaan etusiivekkeitä.


Kuvassa Puulaveden kansallispuku, jota käytiin kuvaamassa viime syksynä. Oli jo aika vilpoisaa ja välillä piti kietoutua huiviin pysyäkseen lämpimänä.


Näistä palmikkokaapelisukista ei tainnut olla puhetta lauantaina, mutta laitetaanpa nekin tänne kun joku kyseli taannoin kaaviota sukissa olevaan palmikkoon.Aika pieni tuli tästä kaaviosta, mutta jospa siitä sais selvää.

5 kommenttia:

 1. Kuulostaa mukavalta ja hauskalta päivältä. Täälläkin oli Taitoshopissa, mutta en päässyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva päivä. Tapahtumia taisi olla ympäri Suomea.

   Poista
 2. Enpä tiennytkään Varkaudessa olevan noin isoa Taito Shoppia, täytyypä pysähtyä ensi kerralla ohi ajaessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, onhan se kyllä iso ja ihan kahdessa kerroksessa. Kannattaa käydä :)

   Poista
 3. very beautiful work :) i like your good idea ,Thanks for the inspiration!

  หนังออนไลน์

  VastaaPoista