tiistai 26. syyskuuta 2017

Rannekkeet Strömsöön malliin

Viime keväänä Strömsöön Lee Esselström pyysi yleisöä lähettämään hänelle kuvioehdotuksia suunnitteilla oleviin Suomi 100-neuleisiin. Nyt setti, johon kuuluu kauluri, sukat ja rannekkeet on valmis.

Lankavarastostani ei löytynyt just sillä innostuksen hetkellä paksuja lankoja mallin väreissä, joten ajattelin kokeilla rannekkeita ohuella langalla. Suurensin ohjeen silmukkaluvun 40:stä  60:neen ja pienensin puikkokoon 2 mm. Ensimmäisissä rannekkeissa lankoina on sinistä ja vihreää Malabrigoa sekä valkoista Trekking pro naturaa (75 villaa, 25 bambua), menekki yhteensä 22 g.


Rannekkeen reunoihin tulevat koristeraidat oli hitaita tehdä, mutta voi miten mukavan näköiset niistä tuli. Enpä ollut ennen moisia tehnytkään. Toistin ensimmäisen kuvio-osan, jotta sain rannekkeisiin lisää pituutta. Täytyy tunnustaa ettei kirjoneule ole vahvimpia puoliani. Tässä mallissa oli haasteena pitkät langanjuoksut kuvioiden välillä. Tein niitä kahdella eri tavalla ja alla olevan kuvan valkoisesta osuudesta huomaa, ettei toinen tapa ollut hyvä kun sen seurauksena silmukka jäi vinoon. No oppia ikä kaikki.


Opin myös, että lankojen kannattaa olla juuri saman vahvuisia ja mielellään samaa laatuakin. Ensimmäisten rannekkeiden valkoinen lanka oli hiukan ohuempaa ja lopputulos näkyy varsinkin tuossa puukuviossa tai sitten siinä näkyy vain minun taitamattomuus.

Toisen versioon otin himpun paksumman vihreän (Regia 4-fädig) sekä vaalean langan joka on kyllä villaa mutten tiedä minkä merkkistä. Neulejälki on mielestäni paljon parempi näissä.Rannekkeita voi pitää kumminpäin vaan. Itselläni ne sujahtaa yleensä niin, että vaalea raita on ylhäällä.


Hm, miksei se kaulurikin toimisi ohuella langalla neulottuna. Tiiä vaikka innostusin kokeilemaan, mutta sitä ennen neulon muutamat rannekkeet lisää, tosin eri mallilla. Näihin taisi jäädä koukkuun :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti