lauantai 10. lokakuuta 2015

Mieluinen tilaustyö

Muutama viikko sitten tytär esitti vienon toivomuksen tietyn tyylisestä piposta ja tuubikaulurista pienelle pojalleen eli tälle minun ihanaiselle,  mussukkaiselle, söpölle lapsenlapselleni. Ihan varmasti ja mielellään toteutuu kaikki neuletoiveet mitä mummolle esitetään, siis jos vaan taidot riittää ja kädet pelaa. Ihanhan sitä hihkuen neuloo lapsenlapselleen :)

Pipo on simppeli korvaläppä -malli, johon katsoin suuntaa-antavat silmukkamäärät jostain vanhasta neulelehdestä. Mallineulekin on yksinkertainen; vuorotellen kaksi kerrosta sileää ja kaksi kerrosta kaksi oikein, yksi nurin. Neuloin ensin korvaläpät ja loin sitten niiden väliin tarvittavan määrän silmukoita. Ihme kyllä koko sattui kertaheitolla kohdalleen.


Pipon vuorin ompelin Heikki-enon vanhasta harmaasta t-paidasta. Kiinnitin sen käsin ompelemalla pipon reunaan, joka oli huoliteltu virkkaamalla kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita. Ostin varuilta trikoista ja neulottua kanttinauhaa, mutta tuumimme, jotta virkattu reuna toimii kuitenkin paremmin. Kiinnitysnauhat neuloin i-cordina (liekö sille suomennosta). Tupsuja oli aluksi meininki laittaa kaksi, mutta päädyttiin yhteen.Tuubihuivin oikean ympärysmitan arpominen oli hiukan haasteellista. Ensimmäisessä viritelmässä oli jotain 250 silmukkaa ja siitä tuli aivan liian suuri, mutta kun silmukkaluvun vähensi kahteensataankymmeneen niin johan tuli sopiva. Huivin molemmissa reunoissa on viitisen senttiä pipon mallineuletta ja keskikohta on neulottu kaksi oikein, yksi nurin, jotta siitä tulisi resorinomaista neuletta. No, ehkä olisi sittenkin kannattanut tehdä koko tuubihuivi tuolla pipon mallineuleella. Pipo on neulottu kakspuolosen ja huivi kolmosen puikoilla. Lankaa eli Gjestalin Baby Ullia tähän settiin meni noin 100 grammaa.


Meillä käynnin jälkeen pikkumies lähti visiitille toisten isovanhempien luo. Heti kohta tuli ikävä, mutta onneksi nähdään taas kolmen viikon päästä.

13 kommenttia:

 1. OOOH tuota suloisuutta ja onpas hänellä nyt ihana kauluri ja hyvä vuorellinen pipo, joka suojelee korvatulehduksilta. Kyllä mummotus on sitten ihanaa.

  VastaaPoista
 2. Kaunis setti! Ja varmasti ihanan lämmin!
  Ihana on myös pikkutyyppi, tuo mummon kulta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkutyyppi on kyllä niin mainio, ettei sanat tahdo riittää sitä kuvaamaan. Tuntuukohan kaikista mummoista tällaiselta :)

   Poista
 3. Ihana pieni mies! Kauniit on uudet neuleet ja lämpimät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos. Toivottavasti tuota lankaa riittää vielä housuihin, sillä sellaisille olis tarve ennenkuin pakkaset tulevat.

   Poista
 4. Olen pitänyt lokipimentöä ja tämä nuoriherrakin on ihan mennyt ohi. Onneksi kuitenkin tänään hänet tapsin. Onnea! Suloinen murunen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit käymään ja kiitos onnitteluista ja kehuista :)

   Poista
 5. Kiva setti ja suloinen pikkumies! =)

  VastaaPoista
 6. Kiva olis tietää silmukkamäärä korvaläppiin ja sit niitten väliin itse pipoon. Muistatko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että olen johonkin vihkoon laittanut silmukkamäärät, mutta enpä nyt tähään hätään löytänyt sitä. Jos löydän, kerron silmukkamäärät :)

   Poista