lauantai 21. maaliskuuta 2015

Pikkutakki

Mulla on ollu ranteet niin hyvässä kunnossa (kopkop) että olen ehtinyt neulomaan vauvaneuleita enemmän kuin uskalsin toivoakkaan. No eihän niitä nyt paljon ole, mutta onpahan kuitenkin.

Tämä viimeisin eli pikkutakki on todellakin aika pikkuinen. Katsoin suuntaa-antavat silmukkamäärät jostain Dropsin ohjeesta, mutta muuten tein omasta päästä joten tarkkaa kokoa en tiedä. Neuloin takin ylhäältä alas ja hihan silmukat poimin hiha-aukosta sitä mukaa kun pyöriö suureni. Tätä tyyliä aion käyttää toistekin.


Reunuksissa on ainaoikein raidat, joiden välissä oli sileä osuus. Pääteltävien lankojen määrää sain pienennettyä siten, että neuloin ensin alareunan jonka päättein oikealla kerroksella, mutten päätellytkään viimeistä silmukkaa enkä katkaissutkaan lankaa vaan jätin sen odottamaan. Neuloin toisella kerällä vasemman puoleisen etureunan ja päättelin sen ja tästä tieten tuli kaksi pääteltävää lankaa. No tämän jälkeen poimin oikean reunan silmukat sillä odottamaan jäänellä langalla, neuloin etureunan ja päättelin sen oikealta puolelta niin että viimeinen silmukka tuli pääntien alkuun ja siitäpä sitten jatkoin kauluksen silmukoiden poimimista pääntieltä. Epäilen kyllä että tämä pyörä lienee keksitty jo aiemmin, mutta nyt vasta välähti minulle ja siitä ilosta tämä hirmuinen vuodatus :)


Malli Omasta päästä
Lanka  Gjestal Baby Ull (harmaa) ja Drops Baby Merino
Menekki n. 100 g 
Koko  pieni
Puikot 2,5 mm puikot
Muuta  5 nappiaNäpsäkkä takki tuli ja napitkin ihan justiinsa passelit. Ne oli kyllä tarkoitettu tulevan äidin suunnitteilla olevaan harmaaseen villatakkiin vaan eiköhän noita vielä löydy. Saas nähdä kuinka malli istuu vauveliinille, Jaanalle ainakin hihat olivat aivan liian pitkät.


Viikko sitten otetussa kuvassa se kovasti odotettu vauveliini köllii äitinsä masussa ja siellä se on vieläkin. Mulla ois tuolla vielä yks neule tuloillaan, no ei varmasti viimeinen, mutta semmonen jonka soisi valmistuvan ennen h-hetkeä, joten taidanpa häippästä neulomaan.


Kimppakiitos edellisen postauksen kommentoijille ja kuten lupasin, kirjoitin ohjeen tuohon vauvanvilttiin. Kas tässä Lenni-vauvanviltti, joka löytyy myös oikeasta laidasta Omat ohjeet kohdasta. En ole kovin harjaantunut ohjeiden kirjoittaja, joten huomauttakaa jos on aihetta.

7 kommenttia:

 1. Mukavat ajat teillä siellä.:)

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Todella söötti pikkutakki :) . Ja tuo harmaan ja valkoisen liitto toimii aina. Tyylikästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Meistäkin tuo harmaa ja valkoinen toimii hyvin. Meinasin kyllä laittaa punaiset napit piristyksekis, mutta tuleva äiti valitsi nuo harmaat ja kyllä ne nekin hyvin passaa :)

   Poista
 4. Söötti nuttu! Minäkin olen tuolla tavalla neulonut reunuksia, laiska päättelijä kun olen. ;)
  Jokohan vauveli on syntynyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä, mutta ei vielä. Tässä alkaa olla kohta jännät paikat, aijai :)

   Poista