maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kerralla neulottu nuttu

Tässä on ihan mopo karannut käsistä näiden pikkuneuleiden kanssa, mutta ei haittanne. Niitä joita haittaa, skipatkaa yli.

Tämä Baby surprise jacket malli on aina viehättänyt minua ja kun sopiva lankakin sattui kohille, niin pitihän se neuloa. Tosin tämä ei ole se alkuperäinen versio vaan Suuressa käsityölehdessä 2011/2 olleen ohjeen mukaan neulottu.


Malli on kyllä nerokkaasti suunniteltu ja olipahan mielenkiintoinen neulottava. Olisin ehkä tehnyt hiukan isomman, mutta en tohtinut ruveta muuttamaan mitään, vaan kerrankin noudatin ohjetta orjallisesti. Mitenkä ihmeessä se Elisabeth on älynny suunnitella tällaisen nutun? Ennen olkasaumojen ompelua neule näytti aika hupaisalta :)


Langan värinvaihtelut tulevat kivasti esiin tällaisessa mallissa, vaan on se kumma ettei puuvillalla saa niin siistiä jälkeä kuin villalla neulottaessa. No ehkä tuo neulepinta tasaantuu pesussa.


Malli  Vauvan kerralla neulottu nuttu, Suuri käsityölehti 2011/2
Lanka  Katia Bombay (merseroitua puuvillaa)
Menekki  n. 115 g 
Koko  60/68 cm eli 3/6 kuukautta
Puikot  3,5 mm puikot
Muuta  5 nappia

Takaapäin katsottuna nuttu näyttää tältä. Hihat ovat aika lyhyet. Niitä voisi pidentää jälkikäteen poimilla silmukoita tuosta hhansuusta, mutta rupesin miettimään että varmaan se onnistuisi tuossa aloituksessakin. Hmm, sitäpä pitääkin kokeilla joskus.


Vauvarintamalta ei mitään uutta. Vielä.

10 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen, minäkin kokeilin tuota mallia joku aika sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosin villalangasta neulottuna nuttu oilisi varmaan vielä paremman näköinen. No, pesu kyllä tasoitti hieman neulejälkeä :)

   Poista
 2. Tuo on nokkela ja kiva malli. Tien viime syksynä tuohon takkiin pohjautuvan haalarin (http://lempileikki.blogspot.fi/2014/10/pieni-karitsa-ja-kasvuhaasteita.html) Ravelrystä löytyvällä ohjeella. Tosi onnistunut kokemus ja pohdin samalla noita koko juttuja, koska hihat on melko lyhyet ja mitoitus muutenkin melko niukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, se sinun haalari se vasta nokkela onkin, siis aivan ihana. Kiitos vinkistä, tiiä vaikka itsekin neuloisin joskus sellaisen :)

   Poista
 3. Hei, saisinko neuleohjeet sähköpostiini tai tänne jonnekin? Tuota Käsityölehden nroa voi olla aika vaikea tavoittaa! t. Vuokko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ikävä kyllä ole kyseistä lehteä. Kannattaa kysyä kirjastosta.

   Poista