maanantai 9. syyskuuta 2013

Värillä ei väliä kunhan on ruskea

Ihan aluksi kiitän edellisen postauksen kommenteista. Omalla kohdalla olen huomannut, että blogien seuraaminen ja kommentointi on selvästi vähentynyt sen jälkeen kun tuo onneton google meni lopettamaan sen syötteenlukijapalvelun, höh. Onhan se feedlykin ihan toimiva, mutta niin vain jäin kaipaamaan sitä vanhaa kätevää tapaa. Ja myönnän kyllä, että välillä kehtuuttaa aikalailla tämä päivittelykin. Ja väriskaalakin on mennyt niin värittömäksi; ruskeeta, harmaata, beessiä ja tummemmaksi vaan menee, tilasin nääs äsken mustaa lankaa. Vaan ei ole toivo ihan kokonaan mennyttä, sillä onhan minulla tuolla pussillinen värikkäitä vyyhtejä. Jospa niihin pääsisi käsiksi sydäntalvella eli sitten kun on se pitkä pimeä. Nyt on onneksi vielä valoa ja väriä, eilenkin niin ihana ilta kuin olla voi.


Linssi oli käynyt edellisellä viikolla tutkailemassa luolia jossain Sorsakoskella ja kuvista päätellen paikka vaikutti niin kuvaukselliselta, että pitihän se minunkin sinne päästä ja parahiksi valmistui kuvattavaakin.Muokkasin hieman ohjetta, jonka mukaan neuloin liivin kolmisen vuotta sitten. Meininki oli, että tekisin peräti ohjeen tähän, mutta en ole ihan tyytyväinen lopputulokseen eli tarttee vielä muokata. Lankana tässä on vanha Florica kaksinkertaisena (kiitos Sirkku :) nelosen puikoilla neulottuna. Tiheydeksi tuli noin 19 s/10 cm.


Tykkään kovasti taskuista ja niistä on todellista hyötyä varsinkin töissä (kynä, muistilaput jne), mutta jäin miettimään onko ne sittenkään kivat noin paksussa neuleessa, meinaan kun niitä saumoja ei saa näkymättömäksi. Tästä tuli pidempi ja leveämpi kuin siitä ensimmäisestä liivistä ja en ole varma kumpi ois parempi. Ja nappien paikkojakin miettisin tarkemmin eli neulon vielä sen kolmannenkin version ja katson syntyykö siitä mitä, ehkäpä ohjekin, mutta nähtäväksi jää.


Kysymykseen miltä tämä näyttää Linssi tuumas, jotta ihan kirjastotätivaatteelta. Ottaisko tuon kohteliaisuutena :)

8 kommenttia:

 1. Pitäähän Kirjastotädin pukeutuakin kirjastotädin näköiseksi, eikö? Hih! Kiva liivi ja upeat maisemat! =)
  Minä olen kyllä ihan jo tottunut ja kotiutunut Feedlyyn. Se tuntuu jopa näppärämmältä kuin Google Reader konsanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan :)
   Juu, on se ihan toimiva ja oikeastaan eihän se niin suuri vaiva ole sinne mennä. Sitä vaan tottui siihen, että kaikki oli kätevästi samassa paketissa, siis gmailin yhteydessä. No nyt tässä aloin miettimään että voiko sitä edes vaivaksi kutsua jos joutuu muutaman kerran klikkaamaan sormelaan :) On varmaan suurempiakin vaivoja maailmassa, hah.

   Poista
 2. Voi miten kauniita syksyisiä kuvia! Minäkin olen kotiutunut hyvin feedlyn maailman. Itse asiassa tämä on paljon modernimpi versio kuin google reader. Jatka vaan sinnikkäästi, niin kyllä sinäkin totut siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olikin niin kaunis syksyinen ilta ja maisemat tuolla. Viime syksy taisi mennäkin ihan sadetta pidellessä että pitääpä muistaa nauttia nyt tästä ihanuudesta. Ja juu, kyllä jatkan :)

   Poista
 3. Kaunis liivi! Se sopisi varmasti myös muillekin ammattiryhmille... Oletko harkinnut ohjeen laatimista?

  Minäkin olen harmittelut mielessäni kommenttien vähyyttä omassa blogissani, jopa siinä määrin, että lopettamistakin olen harkinnut. Tilastojen mukaan lukijoita kyllä on, mutta palautetta saa nykyisin harvoin. En ollut hoksannut, että syynä voisi olla syötteenlukijapalvelut. Olen ajatellut, että syy on pikemminkin siinä, että aloitin blogini jälkijunassa, ja ehkä innostus blogien lukemiseen ja kommentointiin on hiipunut ihan yleisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tarkoitus olisi laatia ohje, tosin se aiheuttaa hieman päänvaivaa. Meinaan kun siitä pitäisi tulla mahdollisimman selkeä ja mietin voisko sen tehä havainnekuvilla ilman pitkiä sanallisia ohjeita. Hmm ja koko skaalausta en oikein hallitse niin että taitaa tulla yhden koon juttu.

   Älä lopeta. Sinulla on hyvä ja mielenkiintoinen blogi ja minäkin olen käynyt siellä jo vaikka kuinka kauan, mutta anteeksi vaan, kommentoin tosi harvoin. Pitäiskin oikein tempaista ja viettää semmonen kommenttipäivä, että kaikissa niissä blogeissa joissa käy, jättäs jonkun merkin itsestään :)

   Poista
 4. Kiva, pitkä taskuliivi! Jotenkin tulee ideasta mielen vanhan polven marimekkovaatteet, taskumekko etunenässä. Se on varmasti käytännöllinen kirjastotädeille, päiväkotitädeille, opetädeille tai kenelle vaan, jolla on tarvetta kuljettaa pikutavaroita taskuissa. Mutta ehkä ei koiranpennun emännälle, tämä meidän tapaus kun välillä yrittää kielloista huolimatta hypellä pitkien liepeiden perässä. Se roikale haukkasi reikiä jopa lempifarkkutunikaanikin, nyyh.

  Mistään readereista en ymmärrä yhtään mitään, en ole koskaan käyttänyt. Toivon vaan hartaasti, että saisin itse vielä joskus valmiiksi jotain sellaista, jota viitsisin blogissakin esitellä. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tädille kuin tädille ja miksei sedillekin taskut tulevat tarpeeseen :)

   Kuulostaa että teillä on riehakasta meininkiä, vaan kaippa ne pikkukoiratkin joskus rauhottuu sen verran, että emäntä pääsee neulomaan :)

   Poista