sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kolmas versio

No niin, nyt valmistui se kolmaskin versio tästä simppelistä liivistä ja jotenkin tuntuu, että eiköhän nämä nyt piisaa meikäläiselle. Vielä kun sais sen ohjeen tehtyä, mutta ensin kyllä pidän vähän liivipaussia, meinaan kun alkaa kohta jo kyllästyttämään.


Lankana tässä versiossa on Lankamaailmasta tilaamani Gjestalin Jade. Se oli paksuudestaan huolimatta aika mukavaa ja kevyttä neulottavaa, mutta ei pitäis tilata sikaa säkissä. En ole kyllä aivan varma olisinko hypistelemälläkään osannut arvata kuinka selvästi vaaleat kuidunpätkät puskee neulepinnasta esiin (ilmeisesti valkoinen alpakka yrittää päästä vapauteen), sillä kerä ei paljasta tätä. Näyttää vähän siltä kuin meillä olisi joku valkokarvainen lemmikki, jolla on karvanlähtöaika. En nyt oikein tiedä kuinka suhtautua asiaan, toisaalta harmittaa, mutta voisko tämän ajatella vain kuuluvan asiaan. No aika näyttää ja näyttää varmaan senkin lisääntyykö karvaisuus käytössä.Jupinoista huolimatta olen varma, että tästä tulee mieluinen pitoneule. Leveys ja pituus ovat mielestäni nyt paremmat kuin tuossa ruskeassa versiossa, samoin nappien paikat. Taskutkin sain saumattua jotenkin paremmin, tai ehkä niiden huomaamattomuus johtuu vain tummasta väristä ja karvaisesta pinnasta. Tosin niistä johtunee myös se, ettei selkämyksen ainaoikein pystyraidatkaan oikein näy. Jottei tällaisen vilukissan tarvitsisi käyttää erillistä huivia liivin kanssa, tein tähän versioon kauluksen.


Käväisin torstaina meidän kylän Taito-shopissa ja voi ihme miten ihania, herkullisen punasävyisiä sukkalankoja siellä olikaan myynnissä. Hyvällä omallatunnolla ostin näitä Roosa nauha lankoja ja jahka saan kohta sinisukat puikoilta tartun näihin. Ei meinaa malttaa odottaa kun ovat niin ihanaisia. Noiden ruskeiden, harmaiden ja mustien neuleiden jälkeen näistä neulominen voi olla hyvin terapeuttista :)


Ja lisää mainontaa. Jokunen aika sitten telkkarissa näytettiin englantilaista Kotirintaman naiset-sarjaa ja nyt se tulee uusintana. Se on taattua englantilaista laatua ja voi miten kauniita neuleita siellä vilisee. Sieltä sain inspiraation mm. siihen kesällä neulomaani puuvillatakkiin. Suosittelen lämmöllä.

8 kommenttia:

 1. Oi, noi viime vuosisadan puolivälistä taaksepäin sijoittuvat tv-sarjat on niin suloisia! Katson niitä ihan vaatteiden ja kampausten takia (vaikka itselläni onkin lyhyt tukka). Niissä hameissa, hatuissa, neuleissa, ja käytöstavoissa on jotain kiehtovaa. Ja vaikka tiedän, ettei elämä silloinkaan hienoa ole ollut ja moni asia on nykyisin paremmin, tuntuu, että nykyajasta puuttuu jotakin.

  VastaaPoista
 2. Hassu juttu, miten jotkut kuidut välillä tekevät irtiottoja muun langan seasta. Liivi on kuitenkin kokonaisuutena oikein kaunis ja onnistunut. :)

  VastaaPoista
 3. Voi, toivottavasti jaksat tehdä ohjeenkin tähän. Tässä mallissa on minusta parasta tuo olkapäänseutu. Se yltää tarpeeksi pitkälle lämmittämään myös kylmässä särkeviä olkaniveliä samalla lämmittäen myös lapaluiden seutua. Näin vanhetessa alkaa tuommoiset asiat olla päällimäisenä neuletta valitessa =D
  (Muista sitten meitä oikein isojakin tyttöjä =D )♥♥♥

  VastaaPoista
 4. Kauniilta näyttää tuo neuleesi.:)

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää tuo malli! ja Taito-shopin ostoksesi ovat sen värisiä, että ne on pakko livenä nähdä (tehdään ostopäätökset sitten).

  VastaaPoista
 6. Oikein kaunis liivi! Kaulus on hyvä lisä!

  VastaaPoista
 7. Hieno liivi ja upeita ovat aiemmatkin versiot! Minä manaan myös google readerin loppumista, mulla on lukeminen ja kommentointi oikeastaan ihan nollilla nykyään, mutta niin on kyllä neulominenkin... Viikonloppuna suuntaan kässämessuille ja yhtenä tähtäimenä on päästä hiplailemaan noita roosa nauha -lankoja.

  VastaaPoista
 8. roosa nauha langat, jes! ja huudahdus kampanjan sukkaohjeille myös!

  VastaaPoista