sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Pikkutakki

Eräs pikkuneiti oli neuletakin tarpeessa. Arvelin, että myöhäiseksi menee neulominen kun syksy oli jo pitkällä ennekuin aloitin, mutta hyvinpä kerkesin. Niin, että nyt sais sitten pakastaa ja tulla hieman valkeutta lumen muodossa.

Tein tällä samalla mallilla häälahjaksi menneen raitatakin. Tämä versio on neulottu pintaneuleena ja sillä saikin mukavasti kuohkeuden tuntua takkiin. Ei tuota lankaa nyt ihan karheaksi toinna mainita, mutta luulisi että vauvalanka olisi hieman pehmeämpää. No huuhteluainevedessä liotuksen jälkeen tuntu parani huomattavasti, vaikka vyötteessä kielletään moinen puuha (do not use fabric softner). Miksiköhän, kun lanka on kuiten konepestävää?


Mallit  Dropsin raitatakki 
Lanka  Viking Baby ull (100% merinovilla)
Menekki  n. 170 g
Koko  98 cm
Puikot  2,5 mm
Muuta  7 nappia

Mitähän tästä vielä? Raglankavennusten väliin en jättänyt kuin yhden välisilmukan. Aloitin nuo raglankavennukset niin, että vain tuo kavennusten välissä oleva silmukka oli oikein ja kavennetut silmukat menivät pintaneuleen mukaan. Pösöttelin silläviisiin vaikka kuinka pitkälle ennekuin huomasin ettei näyttänytkään hyvältä. No eikun purkuun, mutta tyhmä en purkanut ihan kainalon alkuun asti (seliseli; oli muka hankalaa hommaa bussissa). Eli tuo siisti kolmen oikean silmukan raglanraita alkaa vasta parin kolmen sentin päästä kainalosta. Ei se ehkä käyttöön vaikuta, mutta hävettä tekijää. Hyi mua :(


Kuopion nappi ja nauha on sitten hyvä kauppa. Taaskin löysin sieltä just hyvät napit tähän neuleeseen. Jokunen aika sitten ostin sieltä sellaisia euron pusseja, joissa oli vaikka minkälaisia nappeja. Nyt olis mistä valita, jos tekis esim. tällaisen talvineuleen


ja varmasti tekisinkin, jos olisin noin sorjassa kuosissa. Tämä ihanan tyylikäs talvineule vuodelta 1971 (nro 6) osui silmiin selaillessani vanhoja Muotisorjia.

11 kommenttia:

 1. Kaunis, pikkuinen takki! Tuo Baby Ull on kyllä melkoisen karheaa vauvalangaksi, musta tuntuu jotenkin ihan kummalliselta, että se voi edes olla merinoa.
  Nappi ja nauha on kyllä vertaansa vailla, sieltä mäkin usein nappini hankin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on kyllä aika erikoinen vauvalanka. Made in China lukee vyötteessä. Tulipahan muuten mieleen, että esiintyköhän lankamarkkinoilla piratismia?

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Ei niitä "virheitä" yleensä tekijän lisäksi kukaan huomaa.
  Tuo vanha lehtikuva on mielettömän tyylikäs, ihastuin siihen heti. Kuosi tosiaan arvelluttaa täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä epäilen, että muutkin huomaa, mutta onneksi pienet ihmiset ovat niin liikkuvaisia, että jospa siihen ei kiinnittäis huomiota :)

   Poista
 3. Onpas tosiaan soma tuo muotisorja! Muokkaa hiukan mallia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin. Juu, kyllä tuosta saa ideoita vaikka mihin. Jo pelkästään nuo hihat..aijai :)

   Poista
 4. Herkullinen villatakki pienelle :) Samaa mieltä Napista ja Nauhasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takki oli ihan hassunnäköinen ennenkuin kastelin sen, kun tuo tunturineule vetäytyi kasaan. Epäilin jo jotta tuleeko tästä mitään :)

   Poista
 5. Samaa mieltä Napista ja Nauhasta, namit napit! Ja on se takkikin söpö :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi asun vähän etäämmällä, muuten luuraisin siellä jatkuvasti :)

   Poista
 6. Sieva pikkutakki!

  Vanhoissa lehdissä on kyllä yllättävnkin kivoja neulemalleja ja varsinkin ideanpoikasia, joista voisi lähteä kehittelemään (kun saisi aikaiseksi). Minulla on jo aika monta vuotta lojunut haavelistalla yksi 60-luvun neulemekko/-tunika - saa nähdä, pääsenkö koskaan itse tekemisvaiheeseen.

  VastaaPoista