keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Keeppi

Muutama vuosi sitten näin Helenan nitkuttamia kivan näköisiä keeppejä ja tuumin, jotta teenpä itsellenikin joskus sellaisen. Nyt oli sen aika.


Keepistä piti tulla musta, joten eikun varastoja kaivelemaan, mutta eihän sieltä mitään paksua löytynyt kun olen tällainen ohutlankaneuloja. Löytyi onneksi seiskaveikkaa just tarpeeksi ja kun siihen yhdisti Lanettia, niin siinähän ne, keeppilangat. Ja eikun neulomaan.


Puikkojakin löytyi ihme kyllä melkein kaikkia tekemiseen vaadittavia kokoja eli viitosesta kasiin, ysit jouduin lainaamaan ja kymppejä en käyttänyt ollenkaan.


Malli  6721 B Keeppi
Lanka  Seiskaveikkaa ja Lanettia
Menekki  n. 190 g
Koko  sopiva
Puikot  5, 6, 7, 8 ja 9  mm

Keeppi oli nopeatekoinen, mutta sain kyllää niskani jumiin, sillä neulominen paksuilla suorilla puikoilla oli suoraan sanottuna raskasta. Onneksi viitoset, kuutoset ja seiskat olivat pöyröpuikkoja eli hiukan keveämpiä.


Kastelin valmiin keepin huuhteluainevedessä ja sain muotoilemalla lisää pituutta varsinkin etureunan lyhempään reunaan, tosin taisi sen pitempikin reuna venähtää. Ehkä liikaakin. Mietinkin tuossa, onko se kivannäköistä kun haarovälissä roikkuu tuommonen lerpake. No, saahan sen tieten siirrettyä muuttamalla sen paikkaa. Ja jos kaulukseen lisäisi ylimääräisen napin, niin lerpakkeen kärjen voisi kiinnittää siihen, tähän tyyliin:


Virkkasin keepin yläreunaan kiinteitäsilmukoita, jotta se olisi napakampi eikä venyisi käytössä. Tekisi mieli neuloa toinenkin keeppi, sillä tämä lämmittää niiiiin mukavasti hartioita. Lisäisin pituutta mutta lyhentäisin tuota pitempää reunaa. Mutta hitsi kun niillä paksuilla puikoilla on niin kökkö neuloa :(

12 kommenttia:

 1. Tosi kiva hartian lämmitin. Tosin tykkäisin itse enemmän, jos etukappale ei olisi ihan noin pitkä - kivasti sen kyllä lisänapilla saat ylös nostettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin on juu. Olen pitänyt tätä nyt pari päivää ja alan itsekin kallistua sille linjalle, että lerpake on aivan liian pitkä :(

   Poista
 2. Hauska tuo neulomistapa ja lopputulos on kaunis, ihan harmittaa välillä etten itse osaa käyttää mitään tämän tapaisia.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen malli! Tuosta viimeisestä käyttötavasta pidän eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja tuon pitkän reunan voi kietoa ikäänkuin kaulahuiviksi.

   Poista
 4. :) Hieno keeppi! Omani ovat jääneet kovin vähälle käytölle, musta olisi monikäyttöisempi. Pitääpä kaivaa esille ja ottaa käyttöön, nyt on sopivat ilmat keepeille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otahan vain käyttöön lämmittää nimittäin ihanasti hartioita. Tässä pähkäilen, jotta lyhennänkö tuota lerpaketta vai en. Saas nähdä.

   Poista
 5. Ihana! Harmi, kun en itsekään tykkää neuloa paksuilla puikoilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ja voi olla etten sittenkään viitsi tehdä toista samanmoista.

   Poista
 6. Tämä on kiva malli, joka on päässyt välillä minultakin unohtumaan. Tuo ylimääräinen nappi onkin hyvä lisä, että saa lerpakkeen välillä nostettua pois tieltä :) Eikä ole yhtään rouvamainen (mummomainen), niinkuin nämä keepit yleensä vähän ovat =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo toinen nappi on vielä ompelematta, mutta kyllä minä sen siihen kiinnitän.

   Poista