maanantai 9. tammikuuta 2012

Hitaat sukat

Enpä muista, että sukan kutominen olisi ennen tuntunut näin työläältä ja hitaalta kuin nyt. Nämä pistettiin puikoille jo marraskuun lopussa ja nyt vasta valmistuivat. Tosin ehdin siinä välissä neulomaan muutakin, kun nämä eivät kuitenkaan olisi ehtineet pukinkonttiin jonne olivat matkalla. Malttaiskohan näitä säilöä ensi vuoden konttiin :)

Malli Pomatomus by Cookie A.
Lanka Novita Tico Tico
Menekki n. 65 g
Koko n. 37
Puikot 2 mm sukkapuikot

Malli oli ihan mielenkiintoinen neulottava, mutta hitaaksi sen tekivät ohuet puikot ja lanka sekä tiukka käsiala. Ja se että minä pöljä neuloin sukan pohjan oikeat silmukat kiertäen. No ehkä sukista tuli silläviisiin kestävämmät, mutta voi kun olikin hidasta. Tein alunperin kärkeen nauhakavennuksen, mutta se näytti kummasti toispuoleiselta, vaikka varmasti oli kohdillaan eli keskellä sukkaa. Olisko ne kierretyt silmukat tehneet sen kiertovaikutuksen? No, tein sitten varmuuden vuoksi tavalliset sädekavennukset kärkiin. Lilluttelin valmiita sukkia huuhteluainevedessä ja se kyllä poisti kieroilut eli ois kai se nauhakavennuskin asettunut aloilleen.

Nämäkin sukat istuu kyllä hyvin jalassa, mutta ehkä kantalapussa saisi olla hieman enemmän pituutta. Näyttää vähän höpsöltä kun tuo terän kavennusosa on niin lyhyt.

Mutta voi olla, etten tee enää toisia Pomatomuksia. Olen kyllä hyvä hermoinen (välillä liiankin), mutta en jaksa nyhjätä sukkien kanssa ikuisuuksia.

Lopuksi jotakin kummallista. Meidän joulukuusi rupesi puskemaan kerkkiä!

Sillä sitä ei ole vielä raskittu heittää ulos. Vähän aikaa kun odotellaan niin saadaan korjata kerkkäsatoa ja tehdä niistä vaikka juomaa. Ihan ovat syötäviä, maistoi juuri :)

21 kommenttia:

 1. Hitaasti hyvä tulee,todellakin! Uskomattoman kauniit sukat! Voi kun itse osaisi...

  VastaaPoista
 2. Olivat kyllä mielestäni vaivan arvoiset sukat - niin ovat kauniit!

  VastaaPoista
 3. Tuosta kuusesta haluaisin kommentoida, että ehkä nuo kuitenkin mieluummin ovat kukintoja eivätkä kerkkiä. En pane päätäni pantiksi, mutta kun on nuo ruskeat osat tuossa oksan ja tuon uuden jutun välissä, niin eihän semmoisia liene kun kerkät eli uudet vuosikasvut kasvaa. Syötävyyteen en ota kantaa.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä on kauniit, mutta ei minunkaan hermoni kestäisi tehdä sukkia kovin kauaa.

  VastaaPoista
 5. Nätit sukat!

  Mie neuloin 2,5 mm:n puikoilla omat Pomatomukset ihan toivottoman tiukoiksi. Jälkikäteen katsoin, että neuletiheys oli paljon paljon tiukempi kuin ohjeessa. Tulis leveydeltä pikkulapselle sopivat, jos käyttäisin 2 mm:n puikkoja. Mulla tosin vaikuttaa aika paljon se, että käytänkö metallipuikkoja vai puu-/bambupuikkoja.

  Mulla alkoi kitistä korvien välissä kaikki ne mallineuleen kierretyt oikeat. Napakan käsialan kanssa ne tekee mun kädelle aina yhtä hallaa.

  VastaaPoista
 6. Sirpa: Hitaasti juu :) Kyllä sinä osaat, kokeileppas vaikka.

  Tiina: On ne, mutta tiukkaa teki, kirjaimellisesti :)

  LeenaP: No minäkin rupesin tutkimaan asiaa ja saattaa ne vain olla emikukintojakin. Mutta näyttävät ja maistuikin ihan kerkältä. Eihän sitä nyt voi ulos viedä kun pitää tutkia muuttuuko ne ruskeiksi vai ei :)

  Solveig: Olipa kauniisti sanottu. Kiitos :)

  Kiitokset myös Neilille ja Sailalle.

  Piia: Minäkin olen pitänyt sukkien neulomista hyvin rentouttavana puuhana mutta nyt sai tikistellä oikein kunnolla. Mielummin rentosukkaneulontaa tänne, kiitos.

  Tess: Sinä ja sinun Pomatomukset kävitte mielessäni näitä neuloessa :) Minullakin otti aikalailla käsiin näiden tekeminen ja se ei liene hyvä asia. Vaan tulipa tehtyä ja kaunis mallihan tuo on, ei käy kieltäminen.

  VastaaPoista
 7. Hienot Pomatomukset! Olen itse neulonut yhdet lahjaksi, tehnyt kämmekkäät tuolla samalla kuviolla. Nyt noista koettelemuksista on sen verran aikaa, että olen alkanut haaveilla Pomatomuksista itselleni. Aikaa niiden neulomiseen on kyllä varattava runsaasti.

  VastaaPoista
 8. On kyllä todella kauniit sukat! Vaivan arvoiset:D

  VastaaPoista
 9. Onpas nätit, en ole mihinkään tämännäköisiin aiemmin törmännytkään.

  VastaaPoista
 10. Hyvin kauniit joka tapauksessa, onko juuri ohuella langalla ja puikoilla vaikutusta!Itselläkin on valkoista Tico-ticoa odottamassa ja kuviasi katsellessa mietin, että olisko Pomatomuksien aika...

  VastaaPoista
 11. JaanaJ: Ne kämmekkäät ovatkin kauniit. Voi olla että löysemmällä käsialalla näiden teko ei ole semmoista tikistämistä kuin minulla.

  Paula Kristiina: Kiitos :)

  Aarnilintu: Kiitos. Jokunen vuosi sitten näitä kai neulottiin runsaamminkin, ainakin tuolla räveltämössä näyttää siltä.

  Ingi: On sillä vaikutusta. Kokeile vaikka :)

  VastaaPoista
 12. Todella kauniit sukat, vaivan arvoiset.

  VastaaPoista
 13. No varmaan oli vaivan väärti, mutta vois olla liian hidasta mun luonteelleni. Hienot ne on ja hienoa, että teit ne!

  VastaaPoista
 14. Meiju ja Auli: Kiitos molemmille ja juupajuu, vaivanarvoinen neulekokemus.

  VastaaPoista
 15. Kauniit sukat! Malli kyllä vaikuttaa kuvauksesi perusteella sellaiselta, että minun on paras pysytellä kaukana, vaikka olen jotakin haaveillut tuolla mallikerralla tekeväni. Minulla on tosin löysä käsiala ja välillä se menee niin pitkälle, että tarvitsisin miinusmerkkisiä puikkoja, jotta saisin langasta suositellun tiheyden. Mutta jos/kun on hidasta touhua, hermot meni jo ;-)

  VastaaPoista
 16. Tuija: Elähän mitä, löysyys voi olla etu tässä tapauksessa. Malli ei ole vaikea paittis jos alkaa kiristelemään kovin :) Ja eihän sitä sukan pohjaa tartte kiertäen neuloa, sillä siihen kyllä sain tuhraantumaan aikaa.

  VastaaPoista
 17. Uusi malli minulle, mutta heti seuraavaksi otan nuo työn alle. Mistä siten ohje löytynee? Tämän talven etelän reissulla ganarialla minulla oli puikot ja langat mukana. Neuloin huoneemme hotellisiivoojalle villasukat kiitokseksi. Ja voi sitä poskisuudelmien ja gracias.ten määrää. Myöhemmin sain tietää, ettei sielläpäin mualimoo edes villasukkiin sopivia lankoja ole myynnissä ja käsityö harrastus on lähinnä kirjontaa. Ja sen huomasin vierraillesani paikallisessa suuressa tavaratalossa. Muutama rulla agryyli lankaa oli hyllyssä.
  MP

  VastaaPoista
 18. MP: Linkki ohjeeseen löytyy tuolta postauksesta eli napsauta tekstiä Pomatomus by Cookie A niin pääset lähteille. Lahjaksi saadut villasukat lämmittävät niin mieltä kuin jalkojakin, siellä etelässäkin :)

  VastaaPoista