tiistai 22. marraskuuta 2011

Muikistellen

Nyt on tämän tytön naama varmaan yhtä muikea kuin joskus 60-luvulla ja syystäkin.

Parin vuoden opiskelu ja näyttökoe onnellisesti ohi eli olen viittä (lue todistusta) vaille valmis kirjastovirkailija. Tässä juhlin itseäni kuunnellen cool jazzia ja juoden lasillisen viiniä. Yes!

Menköön tämäkin kuva Wiikon Wanhasta. Huomaa hieno Batman-merkki puserossani (onkohan mulla muuten herne nenässä?).

31 kommenttia:

 1. Onnea!!
  T. Solveig keskellä kaupunkia

  VastaaPoista
 2. Solveig: Kiitoskiitos. Kohtahan se on sinullakin edessä, eikös vaan :)

  VastaaPoista
 3. Onnea tutkinnon johdosta! Ja eikö ihminen ole ihan eri näköinen, jos se vetää nenäänsä herneen tai tennispallon tai jotain? EI se noin hauskalta näytä.. vai näyttääkö? Outi harmaasta arjesta

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon! Ihana lapsuuskuva, ei varmasti ole palkokasvi sieraimessa. :)

  VastaaPoista
 5. Outi: Niin, ei siellä ehkä herne olekkaan (mikä lie pannut kaivamaan, hyi hyi). Meidän kuopus tunki kerran pajunkissan sieraimeen. Ei sekään noin hauskalta näyttänyt, ei ainakaan kuopuksen mielestä.

  Kiitän onnitteluista :)

  Heidi, Altocumulus, Tiina, Tess, Miumu ja Lotta: Kiitoskiitos, tämähän on kuin yhdessä juhlittaisiin :)

  VastaaPoista
 6. Onnea! Ja paljon! Mulla muuten oli kerran nenässä herne ja kun äiti käski niistää niin vedin sisään ja herne meni syvemmälle. Sitten äiti otti nenäliinan avuksi ja siihen se sitten tuli, osasin sentää nestuukiin (porilaisittain) niistää!

  VastaaPoista
 7. Onnittelut! Hieno suoritus eikä mikään ihan tosta noin vaan.
  Mulla oli skidinä herne nenässä. Tuli kuumetta eikä tiedetty mikä vaivaa. Mentiin tohtorille ja se sitt keksi sen herneen nenässä. Otti sen pois ja niin mä sitt paranin. Kaikkea pitää lapsena nenään, ja joka paikkaan, tunkea.

  VastaaPoista
 8. Onnea! Tuosta kuvasta tulin hyvälle mielelle itsekin näin sumusadepäivän päätteeksi.

  VastaaPoista
 9. Leena: Kiitän :)

  Auli: Heh, sitähän voi niistää sisään tai ulos. No onneksi tuli ulos. Meilläkin on puhuttu nestuukista, en tiedä oliko se isän (savo) vai äidin (lappi) kieltä.

  KristiinaS: Kyllä siinä sai työn ohella ahertaakkin. Nyt on vähän kummallinen olo kun ei paina mikään deadline päälle. Eikä ole enää mitään tekosyytä olla aloittamatta kunnon siivousta :)

  AnniP: Kiitos. Minustakin tuo on ihan hassu kuva, sopii hyvin tämän hetkiseen tunnelmaan :)

  VastaaPoista
 10. Voi kuinka hienoa, onnea sinulle oikein paljon:)

  VastaaPoista
 11. On edessä, toivottavasti.

  Oli ihana keretä ihan ekana onnittelemaan. Siksi tuli niin ytimekäs toivotus, kun olin vielä tuolla kaupungilla silloin.

  Meidän lasten nenäsaldona on pikkukivi, puolukka, rusina ja pieni Legon(?)osa, jonka perään oli vielä rusikoitu vessapaperia. Jälkimmäinen poistettu lääkärissä. Symbolisiin hernenenäilyihin on erikoistunut vain perheen äiti-ihminen...

  VastaaPoista
 12. Eila: Kiitoskiitos :)

  Solveig: No minä niin ilahduin onnitteluista, ihan niinkuin olisin saanut juhlavieraita. Avokki nääs lähti opetushommiin heti kun tulin töistä niin ettei täällä ollut ketään jakamassa iloa. Muut kuin te :) Niin ja nyt avokkikin.

  Että mitä kaikkea nenään voikaan tunkea, huhhuh :)

  Hepsi: Kiitän :)

  VastaaPoista
 13. Hirmuisesti onnea!
  -Nonna-

  VastaaPoista
 14. Voi pieni Batman-tyttökulta, supersankari! Onnea oikein roppakaupalla. Mie tiesin, että Sinä kyllä jaksat ja selviät opintourakasta!
  Tuo Batman-merkki sulla oli AINA, muistaakseni yöpaitaasikin sen halusit vaan sitä en muista, lupasiko äitisi...neulallahan se taisi olla kiinni niin että tokkopa sentään.
  Tätsy

  VastaaPoista
 15. Onnea sylyksittäin!!

  (En tahdo oppia siihen, että muualla Suomessa "muikea" on positiivinen juttu. Jos täällä Etelä-Pohjanmaalla jollakin on muikia naama niin hän näyttää syvästi happamalta. Myös maito tai kerma voi muijota. :)

  VastaaPoista
 16. Nonna: Kiitoskiitos :)

  Tätsy: Kiitos ja isohali. Ja olipa mukava opiskella, tykkäsin kovasti ja sekinhän vaikuttaa jaksamiseen.

  Juu, muistan oikein hyvin tuon merkin :)

  Kaisa: Jänniä nämä alueelliset erot. Piti ihan katsoa Suomen kielen perussanakirjasta ja siellä todetaan, että muikea on sekä hapan ja kirpeä että imelä, makea ja makeileva. Muikistaa = vetää suunsa irvistykseen, virneeseen. Eli on sanalla monta merkitystä, mutta minusta sillä on enempi positiivinen sävy. Pitää siis tietää missä muikistelee, savossa vai pohjanmaalla :)

  Tuima on kans semmonen sana, jolla on vastakkaiset merkitykset. Minusta se on ruoan yhteydessä puhuttaessa suolainen, mutta ainakin savolaisista se on suolaton.

  VastaaPoista
 17. Onnittelut! Mahtavaa, että olet jaksanut opiskella työn ohessa.

  VastaaPoista
 18. Villanne: Kiitän :)

  Saija: Kiitos. Tämä oppisopimusopiskelu oli ihan mielekäs juttu.

  VastaaPoista
 19. Onnea!!! Onko sulla jo paikkakin tiedossa tai olemassa? Ja eikun kirjavinkkejä sitten vaan aina jakoon kun mielenkiintoisia kirjoja ilmestyy!

  VastaaPoista
 20. Oi paljon onnea! Nuoruuteni unelma-ammatti :)

  VastaaPoista
 21. helena: Kiitoskiitos! Ei mitään varmaa vielä, mutta kovasti olen työntämässä jalkaa oven väliin :)

  No tässä heti vinkki: Katja Ketun Kätilö. Huhhuh, olipa lukukokemus!

  Jatta: Kiitos. Muistan minäkin leikkineeni kirjastoa pienenä, mutta voi kun en älynnyt opiskella siitä ammattia aikoinaan. Vaan nytpä älysin :)

  VastaaPoista
 22. Onnea kovasti paljon! :D

  VastaaPoista