sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Muutamat sukat

Voi kuinka sukkien kutominen osaakin olla mukavaa ja rentouttavaa. Sekin hyvä puoli ettei siinä ainakaan kovin helposti voi mennä ihan päin mäntyä (vert. ed. neuleproj. :). Olen yleensä yhden neuleen ihminen eli en aloita uutta ennenkuin meneillään oleva neule on valmis, mutta aina silloin tällöin pitää aloittaa sukat ihan vaan sen takia, että on a) telkkarineule ja b) tarpeeksi pieni neule mukaanotettavaksi. Tähän viimeinittuun vaihtoehtoon lukeutuu maaliskuussa aloittamani sukat. Olin lähdössä kuuntelemaan Markku Pölösen luentoa ja mikään ei ole niin mukavaa kuin kuunnella ja neuloa yhtäaikaa, joten ei kun sukat alulle.


Malli omasta päästä
Koko 38, silmukkaluku alussa 64, palmikon jälkeen 56
Lanka Drops Fabel ja Austermann Step classic, yhteensä n. 70 g
puikot 2,5 mm


Kuten olen jo varmaan moneen kertaan maininnut, pidän sukista, joiden varret ovat napakat, siis eivät löpötä, siksi taas resoria. Malli on aika simppeli ja niin kehityskelpoinen (vaikkei se oikein näykkään tuossa kuvassa), että aloitinkin perjantaina uuden sukkaversion (matkaneuletarve). Raidoitukseen en ole ihan tyytyväinen paitsi siinä mielessä, että sain upotettua harmaata lankaa, jota oli jemmassa senverran vähän, ettei niistä yksivärisiä sukkia saa millään. Jäi niitä silti vielä vähän. Ja nuo kirjolangat, huokaus. Ei usko pieni ihminen että vaikka ne kerällä on kuinka houkuttelevan näköisiä niin ei välttämättä neulottuna. No, oisko nuo niiko jäkälä ja kaverva.

Jokunen viikko sitten tuli kutsu serkkupojan viiskymppisille ja eikun lahjasukkia neulomaan. Ja taas haksahdin kirjolankaan. Malliksi valikoitui yksi Knitting Vintage Sokcs kirjan malleista ja tällaiset niistä tuli


Malli Gentleman's fancy sokcs, Nancy Bush (rav link)
Koko 45
Lanka Austermann Step, menekki n. 100 g
Puikot 2,5 mm


En ole tuntenut tarvetta käyttää sukkamuottia ennen tätä työtä. Nämä sukat näyttivät valmiina niin hassunkurisilta, hirmu kapeilta ja pitkiltä että mietin jo josko sittenkin ois menty päin mäntyä. Kastelin sukat ja puolikuivina pujotin ne pahvista tehtyihin sukkamuotteihin, vai miksi niitä virallisesti kutsutaankaan. No rupesi näyttämään jo paljon paremmalta, helpottunut huokaus. Eilen sitten oltiin synttäreillä, hauskaa oli eli kiitos vaan E. ja kumppanit.

10 kommenttia:

 1. Hienoja molemmat, mutta erityisesti tykkään noista miehen sukista :) Kiva malli, johon kirjava lanka sopii.

  VastaaPoista
 2. Nuo ylemmät ovat kauniit! Kirjolangat eivät kuulu mun suosikkeihin, mutta noiden alimmaisten malli on kiva. Näyttävät napakoilta :)

  VastaaPoista
 3. Hepsi ja Villanne: Kiitos :)

  susamaria: Tuo miesten malli on kyllä kiva ja toimis varmaan yksvärisenäkin.

  Sara: Kyllä juu, napakoita ovat, molemmat :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita on kyllä mielestäni molemmat sukat.Katsoin tarkemmin tuota mallineuletta ja taidankin kokeilla seuraaviin sukkiin tuollaista, jos saisin mieki sitten napakat sukat. Ja nuo ruskeat neuleet tuolla aiemmin ovat myös ihanat.

  VastaaPoista
 5. Moi! Kävit sivuillani tiedustelemassa villatakin tekoa. Tietenkin saat tehdä samanlaisen yläosan :) Olen imarreltu että haluat valmistaa juuri samankaltaisen...

  Kauniit sukat olet tehnyt. Olen samaa mieltä luennoista ja neulomisesta. Mikään ei auta keskittymään niin hyvin kuin pieni käsityö kun kuuntelee puhetta. Siinä ei ala haukotuttamaan kun on tekemistä!

  VastaaPoista
 6. kauniita sukkia! minäkin tykkään neuloa välillä "aivottomia" neuleita, varsinkin luennoilla. viisi vuotta sitten kellään ei yliopistolla ollut neuleita mukana, nyt niitä on luentosalissa yhdellä jos toisella. eli trendikäs harrastus tämä käsillä tekeminen:)

  VastaaPoista
 7. Nyt tehdään porukan päätös, että EI yhtään kerää kirjolankoja. IKINÄ! Lopputulos on lopulta enenmmän tai vähemmän levoton.
  terv. mp

  VastaaPoista
 8. Hannah: Se sinun takki oli kyllä niin kaunis, niin kaunis. Mulla on tuolla harmaata lankaa ja siitä meinasin tehdä samanlaisen version. Kiitos innoituksesta :)

  Aivan, neulominen auttaa keskittymään.

  Laura: Eli meitä on monta jotka ovat huomanneet neulomisen meditatiivisen vaikutuksen :)

  mp: Kyllä vaan, paittis että minulla on tuolla pari kerää kirjolankaa, hyvää sellaista ja pakko kai niistä on jotain tehdä ettei vallan hukkaan joudu :)

  VastaaPoista