maanantai 18. lokakuuta 2010

Kehtuuttaa

nimittäin tämä blogin päivittäminen. Ei näytä mitään ihmeellistä puikoilta tulostuvan ja mietityttää josko näistä tavansukista tahi huiveista viitsii edes blogata ja että ketä kiinnostaa.


Jonkin sortin väsymystä havaittavissa. Mutta tämä taitaa olla aivan tavallista. Onkohan kukaan muuten tehnyt tutkimusta tältä alalta, siis blogeista noin ylipäätään? Ja mikähän se on blogin keskimääräinen elinikä, kolme vuottako? No olenhan minä jo neljättä vuotta täällä puikkoja heilutellut ja itseppähän tuota päätän mihin suuntaa homma menee tai meneekö mihinkään vai jääneekö paikalleen vallan. No näistä sukista ei sen enempää kuin että ovat seiskaveikasta 3,5 mm sukkapuikoilla neulotut erinäisin kantapäin ja kärkikavennuksin.


Opiskelen parhaillaan työn ohessa ja joudun käymään Keravalla aika-ajoin lähipäivillä. Minulla on aina neule mukana niinkuin viimeksikin mutta voi sentään, lanka pääsi loppumaan heti ensimmäisenä päivänä. En onneton ollut kurkannut neulepussiin ennen reissuun lähtöä. No ei auttanut muu kuin etsiä lankakauppa Järvenpäästä, jossa maijailtiin ja kyllähän sieltä sellainen hauska pieni puoti löytyikin. Siellä oli tarjouksessa miellyttävän tuntuista Vickie Howell Graft lankaa, jonka koostumus on 65 % luomupuuvillaa ja 35 % maitokuitua.


Neuloin seuraavana päivänä baktushuivin ja kotimatkalla junassa toisesta huivista puolet. Kahteen suloisen pehmeään huiviin meni lankaa yhteensä 200 grammaa. Valkoisuus ja käsinpesu tosin ei ole kovin hyvä yhdistelmä huivissa mutta aattelin neuloa tuosta langanlopusta koetilkun ja katsoa mitä tapahtuu konepesussa. Tosin antaneeko tuo kovin luotettavaa tulosta, kun tulee niin pieni tilkku. Nähtäväksi jää.

26 kommenttia:

  1. Komeita raitasukkia!
    Minulle blogi on jonkunlainen päivä- tai muistikirja kaikesta, mitä olen neulonut. Tosin Ravelry ajaa sen asian vielä paremmin. =)

    VastaaPoista
  2. Että viitsiikö niitä tavallisia sukkia esitellä? Tietysti viitsii. Minä esittelen kaiken, mitä saan aikaan, koska blogi ei muuten päivittyisi ikinä. Tulee sen verran harvoin mitään suureellista tehtyä. Tokko koskaan. Ja joillekkin tuollaisessa sukkamäärässäkin on nikottelemista. Että äläpäs väheksy siellä itseäsi. Blogin eliniästä en tiedä. Väsymystä on täälläkin; tosin vika on työelämässä, joka ei tunnu jättävän aikaa sellaiselle ajattelulle, jota blogiini haluaisin tallettaa. Jospa tämä tästä.

    VastaaPoista
  3. Hepsi: Kiitos, semmosia aivottomia telkkuneuleita mutta niin tarpeellisia :) Sinä oletkin hirmu ahkera, ihan pitää hattua nostaa. Niin toisaalta on ihan hyvä pitää blogia päiväkirjana ja haitanneeko tuo jos kaikki tuotokset ei olekkaan niin hienoja ja ihmeellisiä. Mutta silti kehtuuttaa.

    outi: No jaa, tuntuu ettei niistä ole mitään sanottavaa. Mutta toisaalta, eikös nuo pelkät kuvatkin riitä.
    Sinulla on kyllä niin ihana blogi ettei paremmasta väliä. Teillä kun käy niin harmaakin päivä kirkastuu. Kiitos siitä :)

    VastaaPoista
  4. Kauniita sukkia ja kyllä minusta on kiva lukea jokainen päivitys, oli sitten tuotos iso tai pieni.
    Itse tykkään päivittää senkin vuoksi, että säilyy tiedossa mitä olen milloinkin tehnyt ja puikot ja lanka jne. Perussukkia kun ei jaksa Ravelryyn laittaa, sinne laitan vaan ne joissa on jokin ohje pohjalla tai jos on oma isompi juttu.

    VastaaPoista
  5. Kyllähän nämä sinun neulomisesi kiinnostavat, niin sukat kuin kaikki muutkin.
    Nättejä ovat nuo raitasukat.

    Ihania nuo edelliset kuvat vuosien takaa! Onnea täältäkin synttärisakareille. :-D

    VastaaPoista
  6. Komeita sukkia! Eikös se yksi neuleblogin tarkoitus ole nimenomaa esitellä niitä valmistuneita neulomuksia. Aika äkkiä taitaisi harventua bloggaajien rivit, jos vaatimuksena olisi aina taivaita hipova suoritus joka kantilta katsottuna.

    Mulla tavallisten sukkien neulominen on useimmiten niin kovan takana, että nostan hattua tuollaisesta sukkamäärästä :)

    Blogin keskimääräisestä eliniästä en tiedä. Niitä kriisiytymiskohtia taitaa tulla melkein jokaiselle jossakin vaiheessa. Toisille aiemmin ja toisille myöhemmin. Jotkut lopettavat kertalaakista ja toiset kituuttelee vaikeiden kohtien ylitse ja mahdollisesti löytävät riemun uudelleen törmätäkseen taas uuteen kuoppaan. Ah, miten positiivista :D

    Moni on tainnut lopettaa bloginsa Ravelryn takia. Mulle blogi ja räveltämö ovat taas kaksi ihan eri asiaa. Toinen on oikeastaan apuväline ja muistikirja, toinen taas se, jossa pääsen toteuttamaan itseäni.

    Omasta kokemuksestani sanoisin, että älä tee päätöstä blogin suhteen väsyneenä tai alavireisenä. Väsyneenä valkoinenkin muuttuu mustaksi. Anna blogin olla omillaan jonkin aikaa ja katso asiaa sitten uudelleen. Tauon jälkeen voi löytyä taas uudenlaista intoa. Toki voi käydä toisinkin, mutta aina kannattaa antaa mahdollisuus.

    VastaaPoista
  7. Altocumulus: Kiitos. Minäkin mietin, josko pistän noita sukkia ollenkaan tuonne Ravelryyn, mutta toisaalta se on melkein parempi päiväkirja kuin tämä blogi, niinkuin Hepsikin tuolla tuumasi. Pelkät faktat vaan ilman tarinoita. Toisaalta joskus taas on melkeinpä hauskempi lukea niitä tarinoita neuleen takaa, vallankin kun jotkut osaa niin mainosti tuoda asiansa esiin. Ai että minä kadehdin noita sanataitureita :)

    Marleena: Kiitos ja minäpä kerron terveiset:) Toivottavasti tämä postaus ei kuulosta kannustuksenkerjuulta, ei se ainakaan sellaiseksi ole tarkoitettu. Nyt vaan tosissaan kehtuuttaa, mutta ei tässä mistään vakavasta ole kyse.

    Tess: Kiitos kauniista sanoista:) Enkös minäkin käynyt tässä jokin aika sitten jotain saman tyylistä sinulle lausumassa?

    Juu, ei tässä mitään vakavaa. Esim. ajanpuute vaikuttaa ihan selvästi tähän tilanteeseen ja pitäis varmaan osata ottaa tämäkin asia vielä rennommin. Tosin en minä nyt kovin tiukkapipoisesti ole tätä ottanutkaan.

    Minustakin räveltämö on hiukka eri asia kuin tätä blogi. Se on jotenkin jäykempi systeemi, tosin enpä minä tiedä miten rentoa siellä voisi olla, jos vaikka rupeais tsättäilemään mutta ei mulla herrantähen ole aikaa semmoseen.

    En ole aikeissa lopettaa eli näillä eväillä tässä nyt mennään.

    VastaaPoista
  8. Tosi iloisen raitaisia sukkia, tykkään!! ;o)

    Tuota bloggailuväsymystä on varmaan jokaisella välillä.

    VastaaPoista
  9. Kaikki tekeleet esittelyyn vain! Mua ainakin kiinnostaa! Itse pidän blogiani jonkin sortin käsityöpäiväkirjana, kaikki vain sinne ja hyvin menee. Jos ei tee mitään vähään aikaan, niin eipä haittaa.

    VastaaPoista
  10. Itse olen miettinyt ns. blogiväsymystä myös. Paljon on kiinni palautteesta ja keskustelusta, ihan niinkuin tavallisessakin elämässä Internetin ulkopuolella; tylsäksi käy, jos ei ole ketää, jonka kanssa jutustella.

    Itsellä oli ja on yhä aika ajoin paineita siitä, mitä julkaisee ja millä tahdilla ja sitäkin olen miettinyt, että lukeeko kukaan ja kiinnostaako ketään. Mutta nimenomaan omana muistikirjana blogi toimii hyvin!

    Opiskelen itse viestintää ja meillä Jyväskylän viestintätieteiden laitoksella on monenlaisia tutkimuksia ainakin pro gradu-tasolla sosiaalisesta mediasta ja sen ilmiöistä. Nimenomaan käsityöblogeista ei liene tutkimusta, mutta vuorovaikutteisuudestahan tässäkin on kyse ja siitä, miten lukija ja kirjoittaja ympäristön kokevat ja mitä haluavat itsestään kertoa.

    Mukavaa syksyä ja kepeitä kutimia!

    VastaaPoista
  11. Pirjo-Riitta: Juu, ei kai se niin vaarallista, väsymys meinaan.

    Noita sukkia minä vaan. Tekis mieli jotain suurempaa ja ideoita on vaikka kuinka mutta mikä lie kun ei lähde.

    Lime: Niin, voihan sitä yrittää ottaa vaikkapa "taidekuvia" (hehheh) näistä tylsemmistä töistä :)

    ps: Eikös meillä olekkin melkein samanikäiset blogit? Jotenkin muistan sinut vai teititelläänkö sitä, siis sinut ja blogisi jo ihan alkumetreiltä.

    Niin, onhan se vähän tylsää jos ihan tuppisuina ollaan mutta siihen syntiin myönnän langenneen itsekin. Ei muka ole aikaa kommentoida.

    Oi, sinähän opiskelet mielenkiintoista alaa. Kovasti paljon intoa opiskeluun ja kaikkea muutakin mukavaa :)

    VastaaPoista
  12. Voi miten ihania sukkia kauniin syksyisellä taustalla!! Baktus näyttää myös ihanalta.
    Kyllä sitä tulee mietittyä bloggaamista aina välillä. Ennen tein ahkerammin ja bloggasin enemmän, mutta nyt alkaa vauhti hidastua. Kuitenkin on kiva laittaa neuleita johonkin muistiin, blogiin tai ravelryyn.
    Toivottavasti et lopeta bloggailua kokonaan!!! Tykkään niin sun blogista ;O)

    VastaaPoista
  13. Mä olen kaivannut sun päivityksiä. Tosin tunnustan, että kommentoin joka paikkaan hirveän vähän, koska juuri ja juuri ehdin klikkailla blogeja auki. Tietokone reistaa vanhuuttaan jne.

    Erittäin hienoja kuvia toimivista perussukista!

    VastaaPoista
  14. KL: Juu, minäkin olin ennen ahkerampi, mutta ei kai sitä jatkuvasti voi olla sama vire päällä. Eli nyt mennään hissunkissun enkä minä oikeastaa lopettamista ole miettinytkään. Kyllähän tämä täällä säilyy vaikka bloggaajaa vähän kehtuuttaakin.

    Minustakin on kiva seurata teidän touhukasta elämää, mutta hävettää kun niin harvoin tulee kommentoitua.

    Solveig: Kiitos samoin :) Juu, sama vika täällä ja kuten ylempänä mainitsinkin, harmittaa kun ei muka ehdi kommentoida. Vaikkei ois mitään kummempaa sanomista niin pitäis kyllä aika-ajoin käydä kiittelemässä itse kutakin, sillä niin paljon mielenvirkistystä näistä blogeista kuitenkin saa ja kommenteista myös.

    Eli kiitos teille rakkaat olemassaolosta :)

    VastaaPoista
  15. Joo, kyllä meillä taitaa samanikäiset blogit olla.Samantapaiset muistikuvat miullakin on. :)

    Opiskelen tarkemmin puheviestintää ja kyllä tämä ainakin itsestä on mielenkiintoinen ala. Katsotaan mihinkä tässä valmistuu ja mitä työtä tulen tekemään. Oikeastaan eletään jännittäviä aikoja, sillä en itsekään ole ihan varma, mistä itseni parin vuoden sisällä löydän!

    VastaaPoista
  16. Väsymys iskee ajoittain itse kullekin! Olen yrittänyt olla välittämättä päivityspaineista,itsehän niitä itselleen asettaa. Ei kai missään ole määritelty kuinka usein päivittää blogiaan? Kuten monet jo aiemmin kommentoineet jo sanoivat, muistikirjanahan tämä toimii ja se oli onkin oikeastaan se suurin syy miksi aikoinani blogini aloitin!

    Pitäis muuten tehdä treffit joskus Keravalle, sinne ei täältä meiltä ole kuin yksi vilahdus!

    VastaaPoista
  17. Ja unohdin tietenkin kehua ne sukat: hienoja perussukkia ovat, niitä aina tarvitaan :)

    VastaaPoista
  18. Juu, kävithän sie lausumassa saman suuntaisia ajatuksia minulle, kun väsymys ja kyllästys vaivasi tässä päässä. Mulla niitä väsähtämisiä on tullut kerran jos toisenkin ihan siitä syystä, että asetan itselleni liikaa odotuksia. Pitäisi aina kyetä ylittämään aiemmat suoritukset. Ei kai ihme, jos loppuu into välillä. Tätä kommenttia jos vertaa tuohon aiempaani, on myös helppo huomata, että suhtaudun lempeästi toisiin ihmisiin, mutta ruoskin itseäni liian helposti, jos en pysty aina tarjoamaan itseni mielestä jotain upeaa ja ihastuttavaa katsottavaa. Pienehkö ristiriita.

    Mukavaa viikonloppua!

    PS. Piti vielä sanoman, että mie tykkään eniten niistä blogeista, joissa on jotakin henkilökohtaista. Sellaisia tulee seurattua tarkemmin. Ravelry on kuitenkin tulvillaan kuvia upeista neuleista, joten blogeissa on kiva, jos niissä on vähän muutakin. Niitä sanoja ja tunteita niiden seassa. Sopivasti.

    VastaaPoista
  19. Nyt et luovuta! Sukkien neulominen on hieno juttu. Itse olen harrastanut sitä jo useamman vuoden, ohuemmasta ja vielä ohuemmasta ja välillä paksummasta langasta. Joka sukalle on pitäjä löytynyt. Eilen fysioterapeutti sanoi, että neulominen ei ole sopiva harrastus tämä alan työtä tekevälle ihmiselle... Leulon edelleen...
    terv m.p.

    VastaaPoista
  20. Leulon ja Neulon.... terv m.p.

    VastaaPoista
  21. ps: Eli ihan oikein muistin. Tuo sinun koulutus antaa varmaan monipuoliset eväät vaikka minkälaiseen hommaan. Jäämme mielenkiinnolla odottelemaan.

    Hyvää syksyn vai pitäiskö jo sanoa alkutalven (täällä satelee lunta parhaillaan) jatkoa.

    helena: Niinpä, ihmisiähän tässä vain ollaan. Mutta jännä miten sitä muka oppii tuntemaan toisia, niinkuin esim. sinulla oli viimeksi pitempi postaustauko ja melkein saattoi arvata, että jotain hienoa sieltä on tulossa ja niin tulikin. Sulla on kyllä kaikenkaikkiaan upea blogi; huikeita töitä ja ihania kuvia.

    Juu, oliskin oikein mukava tavata joskus :)

    Tess: No sinulla onkin tosi upeita töitä ja huomaa että pidät haasteista. Tuo on hyvä yhdistelmä, vallankin kun niin taitava kuin sinä, mutta muista olla myös armollinen itsellesi.

    Minä en koe olevani erityisen taitava, mutta olen kyllä ihan tarpeeksi hyvä vaikka joskus meneekin ihan mönkään, niinkuin tuon puuvillapuseron kans. Ai että harmittaa vieläkin, mutta kyllä minä sen selätän.

    Minä kans pidän sellaisista blogeista, joissa on vähän lihaa luiden ympärillä.

    Rentouttavaa viikonloppua sinullekin ja kaikille muille myös!

    m.p.: Juu, en luovuta, kehtuuttelen vaan :) Mitenkäs se fysioterapetti myt niin? Se voi olla minullakin joku päivä edessä, nimittäin se ettei voi neuloa (reuma p..kele). Mutta siihen asti: neulokaamme!

    VastaaPoista
  22. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  23. enkulin käsityöt: Kiitos ja onneksi olivat sopivan kokoisiakin, menivät nimittäin kavereille viime viikonloppuna.

    VastaaPoista
  24. Ihanasti olet raitasukat kuvannut =o)

    VastaaPoista
  25. Hanna: Kiitoskiitos :) Mukavasti oli vielä syksyn lehtiä pensasaidassa kirkastamassa maisemaa vaan eipäs ole enää. Harmaaksi on mennyt.

    VastaaPoista