perjantai 2. heinäkuuta 2010

Heinäkuun hellevaate

Mennään näillä Wiikon Wanhoilla kun tuolla neulerintamalla on niin kovin hiljaista. Kyllä sitä neulomistakin vielä harrastetaan, tosin juhannuksen aikaan tuli kuuden päivän paussi, pisin miesmuistiin ja avokki jo vähän kyseli jotta onko kaikki hyvin. Hyvin on, ei kiire minnekkään. Pitemmittä puheitta: kesäinen hellemekko 70-luvun alkupuolelta:

Tuotelapussa lukee Figura (100 % crylon). Mekko.fi sivuilla oli maininta kyseisestä firmasta mutta kuvia ei löytynyt. Tämä on äidin vanha kesävaate ja sopii minulle ja tyttärillekin oikein hyvin, ihan käyttökelpoinen yksilö :)

18 kommenttia:

  1. Taidat olla vähän minua nuorempi.
    Muistan vielä kun lapsena telkkarista tuli rintaliivimainoksia, joissa naiset lauloivat: Figura siellä, Figura täällä...
    Lastenohjelmia ei tainnut 60-70-luvulla paljon tulla :)

    VastaaPoista
  2. Onpas nätti mekko.
    Tuollaisia kukkakuosisia riippui vaatetangoissa vaikka kuinka paljon, kun tänään kävin muutamassa vaatekaupassa.
    Taas panee miettimään, hävitänkö kaikki vanhat mekot. Hih! ;-D

    VastaaPoista
  3. Voi pimpulapampula, meidän isi oli Figuralla töissä :-)! Mutta ei ole meillä tainnut säästyä tommoisia ihanuuksia.

    VastaaPoista
  4. Johan on leuhka vaate. Tuo pituus kyllä nostattaisi meikäläisellä kulmakarvoja, mutta siunattujen farkkujen kanssa yhdistäisin oitis. Kyllä kelpaisi!

    VastaaPoista
  5. Meidän 8v kurkki just olan yli, kun tätä katsoin ja ilmoitti heti "onpa ihana! Äiti, tee mulle tollainen!!" :D

    VastaaPoista
  6. illusiah: Haa, minäkin muistan. Juu ei ollut lastenohjelmia siihen maailman aikaan kovin paljon :) Lieneekö tuo mekko saman firman tuotteita? Ainakin siinä on hyvin istuva muotoilu.

    Marleena: Ai kun ihmisellä oliskin isot varastot että vois säilöä noita menneen maailman muistoja, vaatteita sun muita. Onneksi sentään muutama on säilynyt :)

    Ellimelli: No jopas sattui. Milloinkahan sen firman toiminta on loppunut vai toimiiko se vieläkin?

    Outi: Sanoppa muuta. En minäkään näillä säärillä ilman housuja tai legginsejä ilkiäis tuota käyttää :)

    JaaPa: No eikun äiti ompelemaan. Tuossa mekossa onkin hiukkasen hulvatonta lapsenmielisyyttä. Meinasin jo aamulla laittaa töihin, siis housujen kera mutten sentään :)

    VastaaPoista
  7. Itse en kaipaa tuota muotia tippaakaan. Valinnanvaraa oli niin vähän, 40 vuotiaatkin näyttivät mummoilta noissa grimpleneissä.Kun oli minimuoti,ainoastaan sitä oli tarjolla. Kasällä tarjottiin lyhyyden vastapainoksi reitettyjä tekonahkasaappaita, vaikka onhan niitä näkynyt hiukan muotikuvissa nytkin. Muistan eräät muotimessut Kölnissä v. 70. Upeat saksattaret pyllistelivät mineissään osastoillaan, niin että pikkuhousut vilkkuivat, hihattomat leningit paljastivet valtavat karvapehkot kainaloissa! Jokohan he sheivaavat?

    VastaaPoista
  8. Anonyymi: Huh, karmeita muistikuvia 70-luvulta :) Minä olin pikkulikka noihin aikoihin, mutta muistelen että eikös mini, midi ja maxi olleet samaan aikaan muodissa? Jokaiselta aikakaudelta taitaa kyllä löytyä omat hirvityksensä :)Mielestäni tämän kyseisen mekon luonne ja ilme muuttuu aikalailla alkuperäisestä kun käyttää sitä vaikkapa farkkujen kanssa. Eipä ole tullut vielä käytettyä, vaan ehkäpä joskus :)

    VastaaPoista
  9. Totta, että jokaisella aikakaudella on omat hirvityksensä. Silloin vain ei tullut kenellekkään mieleen, että farkut voisi laittaa tuommoisen mekon kanssa. Se olisi ollut ennenkuulumatonta! Pukeutuminen oli niin määritelty tarkoin, eikä ihmisillä oikeasti ollut niin paljon erilaisia vaatteita kuin nykyään.Tuo mekko tuo minulle vahvasti mieleen kesäjuhlat, emännät kahvikuppi kädessään vieri vieressä nuorisoseuran penkillä istuen. Lähellä on lehmihaka, jossa kasvaa kortteita, haan poikki ei passaa juosta, lehmänp... tarttuu kengänpohjaan. Miehet pistäytyvät salapullolla halkopinon välissä ja naiset murehtivat millaista on loppuilta humalaisen miehen kanssa. Kyllä taas saa hävetä..hohhoijaa...

    VastaaPoista
  10. Onpas hienoa kun tuollaisia aitoja retroja löytyy noin vaan varastoista! Meillä on aina kotona ollut niin pienet säilytystilat, että kaikki vanha on joutanut pois sitä mukaa kun uutta on hankittu, joten ei löydy tuollaisia "aarteita".

    VastaaPoista
  11. Anonyymi: Juu, ja niillä miehillä on ruskeat teryleenihousut :)

    Helena: Asoilla on puolensa ja puolensa. Arvaa vaan millaista on muuttaminen tällaisella hamsterilla tai millaista on varastossa (täyttä), huh!

    VastaaPoista
  12. Figura taitaa edelleen tehdä alusvaatteita www.figura.fi, mutta käsittääkseni ei enää muuta.

    VastaaPoista
  13. Ellimelli: No juu, tuosta osoitteestahan löytyikin juttua. Kiitos vinkistä. Ne on näköjään 60-luvulla tehneet liivien lisäksi myös vaatteita eli samasta firmasta lienee kysymys.

    VastaaPoista
  14. Wautsi mikä mekko! Ihanan retro ;O)

    VastaaPoista
  15. KL: Juu, aitoa kamaa meneiltä kesiltä :)

    VastaaPoista
  16. 70-luvun fanittaja tykkää !

    Figuran mekko löytyy minultakin kaapista myös.
    Tosiaan Figura alkujaan teki alusvaatteita mutta silloin kun tekstiiliteollisuus oli Suomessa huipussaan sekin poikkesi linjasta ja teki naisten vaatteita myös.

    Tervetuloa kurkistelemaan blogiini !

    VastaaPoista
  17. ninnu: No olispa kiva nähdä sinunkin Figura :) Sinulla on muuten mielenkiintoinen blogi jota olen seurannut jo pidemmän aikaa. Kiitos siitä :)

    VastaaPoista
  18. Ompas kivan näköinen mekko :)
    Ja voi minkä linkin menitkään laittamaan, koitan pysytellä erossa tuolta mekkosivulta ;)

    VastaaPoista