sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Poollehekiri

No niin, nyt on sitten valmistunut ensimmäinen huivi iki-ihanasta Haapsalu sall-kirjasta. Malliksi valikoitui Poollehekiri (puolikkaan lehden malli), mutta aivan yhtä hyvin huivia voisi kutsua vaikkapa Keravaksi tahi Reissuliksi, sillä olen neulonut sitä junaillessani lähipäiville opiskelemaan ja arvannette varmaan minne :) No, eipä ole tyhjänpanttina kulutettu VR:n kalustoa.


Malli Poollehekiri Haapsalu sall (Siiri Reimann, Aime Edasi) kirjasta
Lanka Pirtinkehräämön ohut kampalanka tex 110 x 2, 140 g
Koko n. 37 x 200 cm (75 silmukkaa)
Puikot 3 mm pyöröpuikot


Malli oli loppujen lopuksi aika helppo, sillä mallikerrassa ei ollut kuin 6 riviä ja oikeastaan opittavaa oli vain kolmen rivin verran. Mallikerran puolessa välissä ensimmäiset kolme riviä toistuivat samanlaisina, mutta alkoivat eri kohdasta. Mutta kyllä mulla silti lunttilappu oli kaikenvaralta koko ajan mukana.


Ääre- eli reunapitsejä en tehnyt kuin päihin. Leveydestä olisi kieltämättä tullut parempi, jos olisin lisännyt raunapitsit myös pitkille sivuille, mutta kun en muistanut alussa lisätä huivin reunoille tarvittavia ainaoikein silmukoita, niin enpähän tehnyt pitsejäkään. No ois kai sen pitsireunan silti voinut tehdä, mutta tehdään sitten seuraavaan huiviin, tosin en kyllä tykkää yhtään kappaleiden yhdistämisestä ompelemalla. Jos ois hiiirmu pitkät pyöröpuikot niin onnistuiskohan homma toisinpäin, siis että poimis huivin reunoilta silmukat puikolle ja neulois reunapitsit ja päättelis? Ei kai tuota kukaan kiellä kokeilemasta.


Olen tainnut ennenkin mainita kuinka pitsihuivin kuvaaminen osaa olla haasteellista ja varsinkin tällaisena päivänä jolloin sää vaihtelee huimaa vauhtia; sataa, paistaa, tuulee jne. Just ja just ehdin ripustella huivin omenapuun oksalle ja näpsiä muutaman kuvan, kun piti jo juosta sadetta karkuun sisälle.

Omenapuut kukkii niin kauniisti parhaillaan.

Huivi ei läpäise sormustestiä, mutta kyllä se rannerenkaan läpi menee :)

25 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihana huivi! Olen minäkin katsonut sitä kuviota:).

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi! :) Ja upeasti kukkia omenapuussanne. Meillä vasta nupuilla se, mitä on jäljellä rusakon ateriasta.

  VastaaPoista
 3. Ihana huivi!

  Mie oon tiiraillut niitä kirjan kuvioita sillä silmällä, mutta keskeneräisiä töitä ois vielä sen verran työn alla, että saa nyt jäädäkin katseluksi. Yksi ikuisuusprojekti huivin muodossa on sentään jo poissa käsistä, mutta yksi aloitettu huivi odottelee vielä. Yksi neuletakki pitäs myös saada tässä pois puikoilta...niin ja ne sukatkin. No, ensvuonna tuohikuussa sitten :P

  VastaaPoista
 4. Kovin on viehättävä. Ja ihanasti se hulmahtelee siellä sun omenapuussa!

  VastaaPoista
 5. Anna: Kiitos. Haa, ehkä näemme pian taas jotain kaunista sinun puikoilta.

  Matleena: Aijai rusakkoa. Täällä on varmaan kukinto kauneimmillaan juuri nyt.

  Tess: Kiitos :)

  Minäkin oon tiiraillu niitä malleja viime elokuusta lähtien ja nyt vasta sain aikaseksi jotain. Vaan eihän tässä kiire minnekkään.

  Toivottavasti olet saanut neuleinnostuksesi takaisin. Sille olis varmaan tarvetta kun on noin monta rautaa tulessa :)

  Outi: Juu, välillä tuuli niin navakasti että hyvä ettei omenankukat lennelleet taivaan tuuliin kera huivin :)

  Hepsi: Kiitoskiitos :)

  VastaaPoista
 6. Ihana, kehuin jo ravelryssäkin! Onnistuu se reunapitsin teko puikolle poimienkin, mutta jos tekee perinteisesti omepelemalla, niin ei sitten taatusti kiristä! Hyvä mun on kato antaa neuvoja ihan kurssin käyneenä, nolla huivia ja reunapitsiä on vaan toteutunut... Langat on tietenkin hamstrattu jo kahteen huiviin heti sillon kurssilta, ettei vaan lanka maailmasta lopu kesken :D

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis huivi! Ja mukava väri! =)

  VastaaPoista
 8. Kaunis huivi - vaikuttaa aika mielenkiintoiselta kirjalta...

  VastaaPoista
 9. Voi miten kaunis huivi!!! Ja kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 10. helena: No minä jo sinua aattelinkin, kurssinkäynyttä, että josko osaisit neuvoa. Eli siis onnistunee toisinkin päin. Mutta meinaatko että kiristää helpommin jos poimii silmukat reunasta ja neuloo reunapitsin ikäänkuin toisinpäin?

  Riikka: Minustakin tuo on aika herkku ruskea. Ja onhan tuosta tullut neulottuakin :) Enää ei ole jäljellä kuin yksi kerä.

  Pirjo: Kiitos ja juu, suosittelen tuota kirjaa lämmöllä.

  Minna: Kiitoskiitos :) Meinaa mielikuvitus (vai taitoko lie)loppua pitsihuivien kuvausten suhteen.

  VastaaPoista
 11. Tosi kaunis huivi!
  Ja hei, sullahan on kohta jo ihan liikaa neuleaiheisia posteja täällä blogissa :)

  VastaaPoista
 12. Lankastia: Kiitän. Juu, pelkäänpä että seuraavaa neuletta saakin odotella jonkin tovin :)

  VastaaPoista
 13. Kyllä se on kaunis! Tuo kirja on kyllä hyvä hankinta.

  VastaaPoista
 14. Ihana huivi. Ja minullakin on tuo kirja - nyt tiedän mitä otan iltalukemiseksi.

  VastaaPoista
 15. Ihana huivi. Pinta näyttää siltä, että tahtoisi sormin sitä tutkistella. Kaunis tämäkin.
  Sinä olet kyllä taitava.

  VastaaPoista
 16. Christina: Oli kyllä hyvä hankinta. Niitä pitsejähän voi soveltaa vaikka minne. Etkös sinäkin käyttänyt jotain siinä kauniissa villatakissa?

  Tanja: Sitä olen minäkin muutamana iltana taas selaillut sillä silmällä :)

  WRS: Juu ja on se niin ihmeellistä miten niin pienellä mallikuviolla (3 erilaista riviä, tosin toistettuna kahdesti) saa noin mielenkiintoista pintaa! On joku ollu fiksu, siis sen keksijä.

  VastaaPoista
 17. Yksinkertaisuus on parhainta tyylikkyyttä. Fiksuutta myös vaatii yksinkertaisuuden valitsemminen ja ennen kaikkea, sen valitseminen.

  VastaaPoista
 18. ...siis sen toteuttaminen.


  menen kohta nukkumaan...

  VastaaPoista
 19. Juu-u, just niin meinaan! Se ompelu nimittäin tehtiin ihan silleen, no, en kyllä osaa selittää sanallisesti, mutta ei todellakaan ainakaan mitenkään tikkipistoin. Siinä käytetään sellaista piiitkää neulaa, jolla lanka ikäänkuin vaan vedetään vuorotellen reunapitsin ja huivin reunasilmukan läpi. Sitten vasta pingotetaan ja aivan lopuksi päätellään ompelulanka kun tiedetään kuinka paljon huiville sitten tulikaan mitttaa. Mutta Annan sanoin: Ei kaikkea ole pakko tehdä niin kuin ennen on tehty :)

  VastaaPoista
 20. helena: Aahaa. Ilmeisesti siinä kannattaa olla pitkäneule, sillä lyhkäsellä neulalla noiden päätypitsienkin yhdistäminen oli jotenkin hankalaa.
  No, helpottaskohan se hommaa jos ensin pingottaisi huivin ja vasta sitten poimisi silmukat reunapitsejä varten? Aijai, nyt olis kurssin paikka.

  VastaaPoista
 21. Ihana huivi!
  Tulin kiittämään tossukkaohjeestasi, taas kerran. Osallistun kesäyön hullutukseen ja sukkasarjaan, eli tossukkaohjeellesi on käyttöä. Kolmet on valmiina, kolmet kesken, ja lisää on luvassa =D

  Ohje on mainio!

  VastaaPoista
 22. TaijaK: Kiitoskiitos. Ihan tässä punastuu :)

  VastaaPoista
 23. Ihana huivi. Ihan alkoi tekemään mieli tuota kirjaa, meillä kun sitä ei ole edes kirjastossa. Näinköhän tässä joudun vielä kirja-ostoksille :)

  VastaaPoista
 24. Sude: Eipä ole muuten meidänkään kirjastossa mutta ajattelin ehdottaa sen hankkimista. On se kyllä niin upea teos.

  VastaaPoista