torstai 20. toukokuuta 2010

Oho, neule

on valmistunut eli nythän tämä ois taas niinkuin neuleblogi.

Tästä neuleesta piti alunperin tulla liivi/tunika ja oikeastaan tulikin, mutta kun lopputulos ei näyttänyt hyvältä, peruutin eli purin jonkunmatkaa ja muutin suunnitelmia. Juuri tuohon saumaan olin siellä Tuulian paitakurssilla ja ne eväät jäi niin mukavasti mieltä kutkuttamaan, että päätin heti soveltaa opittua, tosin en ylhäältä alas vaan toisinpäin ja ihme kyllä homma toimi niinkin. Välillä piti kyllä hakea uskonvahvistusta ja sitä sainkin. Kiitos Tuulia :)

Eilen illalla yhdentoista maissa käytiin kuvaamassa neuletta tuossa rantsulla ja voi miten oli kaunis ilta ja niin hieno valo.

Neuleen helmapitsi on sama kuin Veronica Averyn Shetland Shawl Turned Westissä, mutta siihenpä ne yhtäläisyydet loppuvatkin. Tein ihan tarkoituksella neuleesta simppelin ja sellainenhan siitä tulikin. Pyöröpuikoilla helmaosa, sitten hihat pyörönä ja kainaloista kaikki samalle puikolle ja istutettua hihaa sorvaamaan. Tein lyhennetyillä kerroksilla rintalaskokset ja olkapäiden muotoilut.

Hihan yläosan yhdistin etu- ja takakappaleisiin samallalailla kuin kantapää tehdään (se perinteinen hollantilainen) eli sain aikaan satulahihat.

Tuo oli siinäkin mielessä onnistunut ratkaisu, etteivät etu- ja takakappaleiden pystyraidat olisi osuneet samoihin kohtiin olkasaumassa. Se taas johtui siitä, että alkuperäissuunnitelmat olivat hiukan toisenlaiset eli yläosan piti olla pelkkää helmineuletta. Etu- ja pääntienreunat huolittelin virkkaamalla.

Neuleessa ei ole yhtään saumaa ja päättelykin jäi ihan minimiin, oiskohan ollut kuusi pääteltävää lankaa. Sain kaverilta jokunen aika sitten kaksi isoa rullallista tuota puuvillalankaa ja siinä ei ollut yhtään solmukohtaa vaan lanka juoksi rullalta mallikkaasti.

Malli oma
Lanka puuvillaa, ei tietoa merkistä, menekki n. 450 g
Koko sopiva (kerrankin)
Puikot 3 mm pyörö- ja sukkapuikot
Koukku 3 mm virkkuukoukku
Muuta 5 nappia (kaksi jäi uupumaan)

Olen aika tyytyväinen lopputulokseen mutta mutta, iso mutta. Hitsi kun olin ajatellut värjätä tuon neuleen, mutta hirvittää jos se ei onnistukkaan, tosin edellisestä värjäyksestä jäi vain positiivisia kokemuksia, mutta ainahan se on riski olemassa. No, pitää harkita.

Tänä iltana käytiin muuten uimassa (lue kastautumassa)tuossa samaisessa paikassa vähän niinkuin pakonsanelemana. Yks jos toinen oli harrastannut hikiliikkumista ja juuri ennen suihkuun menoa joku huomasi ettei hanasta tule vettä ollenkaan. No, mietittin että haistaanko aamuun asti vai mennäänkö virtaan ja sinnehän sitä. Oli muuten kylymää, hrrr. Kuultiin myöhemmin, että päävesiputki oli mennyt poikki tuossa lähellä ja nyt tuolta kuuluu koneiden jyrinä eli kai ne nyt korjaa sitä.

40 kommenttia:

 1. Onnittelut onnistuneesta neuleesta! Tosi kaunis!

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis neule! Sinä olet taitava!
  - Ihan kuin olisin sanonut tämän joskus ennenkin... =)

  VastaaPoista
 3. Kylläpä on ihana neule, kaunis, kaunis!
  Jos tuo ois minun, en kyllä värjäis. Tykkään valkoisesta ja tuo malli sopii valkoiseen mahtavasti. Taitava olet! :-D

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka hieno neuletakki! Kiva, että saumaton neulominen mielyttää.

  VastaaPoista
 5. Kaunis neule, taitavasti olet kyllä sen osannut tehdä!

  VastaaPoista
 6. Upea neule! Taitavasti toteutettu! :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis neule, ja hienosti jatkuu kuvion olkapäällä. Tykkään! Ja Älä värjää, valkoinen on kaunis ja sopii sinulle!

  VastaaPoista
 8. Näyttää vallan kauniilta!

  Lapset ovat kovasti halunneet mennä uimaan. pikkasen piti toppuutella, jää kun lähti vasta reilu viikko sitten

  VastaaPoista
 9. Olen ihan kade, kun olet niin taitava. Mun mielestä neule on kaunis tuon värisenä. Kaikki hienoudet tulee esiin.

  VastaaPoista
 10. Tosi upea neule! Väristäkin tykkään tuollaisenaan.

  VastaaPoista
 11. Kaunis neule! ja miten TAITAVA olet...

  VastaaPoista
 12. Leena: Kiitos :) Olin itsekin yllättynyt lopputuloksesta, positiivisesti meinaan.

  Hepsi: Olet se sinäkin taitava ja hirmu ahkera eli aikaansaapa. Täällä syntyy nykyään niin harvoin neuleita, että mietityttää ilkiääkö tätä enää neuleblogiski mainita. Vaan enpä ota paineita :)

  Marleena: Kiitoskiitos. Niin, ei tuo huono ole valkoisenakaan, aika juhlava kylläkin. Mutta kun en ole päättänyt vielä variäkään niin olkoot nyt tuollaisena jonkun aikaa. Avokki jo ehdottikin että tee toinen samanlainen ja värjää se. Öh, oli vähän työläs ehdotus :)

  Anna: Kiitos:) Seuraavaksi aion kokeilla saumattomuutta ylhäältä alas neuloen. Tuota lankaakin on vaikka kuinka paljon ja hihatonta tai lyhyt hihaista kesäneuletta tarttis.

  Eila: En tiedä menikö se kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, mutta olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Ehkäpä olkapäitä olisi pitänyt viistottaa enemmän kun mulla on niin luihut olat.

  Villanne: Kiitos. Vähän toi haasteita tuo puuvillalanka, se kun ei ole yhtään niin mukavaa neulottavaa kuin villa, eikä ole niin armollinen. Pesin valmiin neuleen ja se ryhdisti takkia kummasti.

  Villasukka: Kiitän ja kumarran :)

  Pirjo-Riitta: Kiitos. Ekaa kertaa tein tuollaiset olkapäät, tai no oon kyllä ennekin tehnyt mutta saumojen kanssa. Tästälähin teen kyllä kaiken voitavan ilman saumoja.

  Jospa tässä saisi hieman väriä pintään niin valkoinen näyttäisi kauniimmalta päällä. Kahden vaiheilla olen värjäyksen suhteen mutta katsellaan nyt ihan rauhassa ja hyvähän tässä on katsella kun en ole vielä väristäkään päässyt yksimielisyyteen itseni kanssa :)

  Soile: Kiitos. Huu, eipä ole kauan ollu vapaat vedet siellä ja eikös se kestä jonkun aikaa ennekuin meri lämpenee? Avokki väitti että viikko sitten vesi oli kylmempää kuin nyt eli että ois muka jo lämmenny. En usko :) Onneksi yöllä ovat saaneet putket korjattua eli hanasta tulee vettä.

  illusiah: Elä kadehi, taitava oot itsekin :) Niin, varmaan neuleen luonne hieman muuttuisi jos väri vaihtuisi.

  MinskuH ja Piiku: Kiitoskiitos :)

  VastaaPoista
 13. Tosi kaunis neule! Ja upea kuvasympäristö!

  VastaaPoista
 14. Aivan upea ja tosi hyvin istuva takki! Kannatti kaydä kurssilla ;)

  VastaaPoista
 15. Tyylikäs neuletakki! Onpas hyvin istuva neule harteilta ja nuo satulahihat myös näyttää tosi kivan näköisiltä :)

  Valkoinen on hyvä kesäväri, joten ei kai sitä mikään pakko ole värjätä. Värjää sitten syksyllä, jos vielä mietityttää asia :)

  VastaaPoista
 16. Onpa kaunis ja hyvin istuva neule!

  VastaaPoista
 17. Upea ja taitavasti toteutettu neule! En miekään ehkä värjäisi, jos siinä on riskejä. Minä en vain tajua, miten kukaan jaksaa tehdä noin ohuesta langasta mitään. Itse tykkään sen vähän tehdä jollain 7-9 puikoilla, laiskimus :).

  VastaaPoista
 18. Kaunis neule! Just pohdinkin, että toimiskohan tuo Tuulian TTS-metodi myös alhaalta ylöspäin neulottuna. Olis nimittäin tarvetta just nyt sellaiselle ratkaisulle... Kiitos siis vastauksesta, joka tuli juuri oikeaan aikaan! :)

  VastaaPoista
 19. Hieno tuli, ja todella viimeistellyn näköinen!

  VastaaPoista
 20. Tosi tyylikäs neule, kuten yleensäkin neuleesi ovat!

  VastaaPoista
 21. Kaunis neule! Valkoisena tuo on nätti ja sopp sinulle hyvin, älä turhaan värjää.

  VastaaPoista
 22. Onpa kaunis neule. Samantyylinen kuin omani, joka on jo lähellä 10 vuotta vanha. Sovitin sitä tänään ja enpä olisi uskonut kuinka sopiva se on. Se oli pesun jäljiltä ja yleensä puuvilla venähtää johonkin suuntaan pesussa, mutta tämä ei ollut venynyt.
  Ajattelin tässä joku päivä blogata siitä kun näin keväällä ei muuten valmistu mitään esiteltävää.

  VastaaPoista
 23. Lankastia: On se hyvä kun laiskan ihmisen lähellä on tuollainen virta :) Siellä on kuvattu aiemminkin.

  Emma: Eikös vaan kannattanutkin :)

  Tess: Itsekin yllätyin kuinka hyvin satula homma toimi, tosin en kyllä osannut pähkäillä mitään muutakaan vaihtoehtoa :)

  Valkoinen on kaunis väri ja kiitos vaan vinkistä, värjään syksyllä jos siltä tuntuu :)

  Kaisa: Kiitoskiitos :)

  Pellon pientareella: Sitä kun on ikää kertynyt niin jaksaa väkertää ohuiden lankojen kans eli viettää pidempiä aikoja saman neuleen parissa. Ei ole kiire minnekkään :)

  Haastat totta puikkojen koon suhteen, mutta omalla kohdallani olen huomannut, että kuitenkin eniten käyttämäni neuleet ovat niitä ohuilla puikoilla neulottuja, niitä kun voi käyttää kesät talvet. Vaan aikaahan niiden neulominen vie, totta.

  miumu: Kiitän :)

  Vilma: Kiitos :) Juu, toimii toimii mutta totta puhuen en kyllä saanut niin siistiä ja huomaamatonta jälkeä kuin toisinpäin tehtynä. Nyt ois lisäkurssin paikka :)

  Jaana: Kiitoskiitos. Tällaisena arkisena ihmisenä vähän vieroksuttaa vai miten sedn nyt sanois, no kun tuli niin juhlava neule. No onhan tässä ainakin yhdet häät tulossa (ei siis omat:)

  Päivi L: Oi, olipa kauniisti sanottu. Olen hämilläni ja kiitän nöyrästi :)

  ColibriDreams: Kiitos :) Ai kun viitsiskin neuloa toisen samanmoisen, niinkuin avokki ehdotti ja värjäis sen. Vaan kehtuuttaa kovasti.

  Pirena: Kiitos ja juu, teeppä postaus sillä näkisin mielelläni sinunkin neuleen. Tuo on niin simppeli malli, että varmaan on toisia samanmoisia eli en ole keksinyt pyörää uudewlleen :)

  VastaaPoista
 24. Todella upea! Kyllä se on valkoisenakin kaunis, värjäyksessä on aina se pieni riskinsä.

  VastaaPoista
 25. Osaapas tuo olla kaunis ja sopii sinulle niin ihanasti. Mielenkiintoinen olkapää, olet sinä vaan tosi taitava.

  VastaaPoista
 26. Ai että hieno! Muakin kiinnostaa se uusi metodi. Tosin nyt on pää täynnä kaikkea muuta niin, etten varmaan tajaisi mitään yksinkertaistakaan.

  Puuvillaneule täälläkin päin tulossa, mutta hitaasti.

  VastaaPoista
 27. Tosi kaunis, pidän erityisesti tuosta helmasta :)

  VastaaPoista
 28. Riikka: Kiitoskiitos :)

  anpali: Mietin alkujaan, että laitanko langan vyyhdeille, värjään, kerin ja neulon, mutta laiskana immeisenä en viitsinyt moiseen ruveta. Oli helpompaa neuloaposotella suurelta rullalta. Oli muuten tosi vähän pääteltäviä langanpäitä, mikä on aina positiivinen asia :)

  Usimarjaana: Kiitän :)

  Sude: Olin itsekin positiivisesti yllättynyt olkapäiden suhteen. Kokeilen kyllä toistekin.

  Solveig: On se kyllä niin mainio metodi, että suosittelen lämmöllä.

  Juu, puuvilla neuleet etenee hitaasti, vallankin tuollaiset ohuet.

  helena: Kiitos:) Minäkin pidän tuosta helmasta ja puuvillaisena se on jotenkin enemmän edukseen kuin villaisena.

  VastaaPoista
 29. Todella upea! Kyl sie olet taitava. Istuu ihan just eikä melkein. Tuo olkapää on tyylikkäästi toteutettu. En kyl värjäis.

  VastaaPoista
 30. Upea, upea, upea neule!
  Voi kun osaisi itsekin noin taitavasti toteuttaa. Tuollaiselle kauniille neuletakille olisi aina käyttöä :)

  VastaaPoista
 31. Christina: Kiitos ja kyllä sinäkin olet taitava :). Aion toistekin tehdä tuollaisen olkapään kun kerran noin hyvin onnistui. Mitenkähän se onnistuisi toisinpäin, siis ylhäältä alas, hmm?

  Päivi: Kiitoskiitos :)Eiköhän tälle käyttöä löydy, tosin on se aika juhlava. Varmaan tuo väri tekee sen.

  VastaaPoista
 32. Hieno ja taidokkaasti tehty neule! Minullakin on ostettuna Tuulian systeemi, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi paneutua asiaan tosissani. Kurssi varmaan auttaisi, jos niitä meillä päin olisi. Täytynee ottaa selvää.

  VastaaPoista
 33. Tuija: Kiitos :) Juu, kyllä kannattaa käydä se kurssikin. Tuulia oli erinomainen opettaja, näytti kädestäpitäen jos ei homma meinannut luistaa ja jälkihoitokin on ollut moitteetonta.

  VastaaPoista
 34. Kaunis ja elegantti. Todella onnistunut ja hyvin istuva neule. Onnitelut!

  VastaaPoista
 35. WRS: Kiitoskiitos. Itsekin ihan ihmettelin oikeaa kokoa :)

  VastaaPoista