sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Kolme vuotta sitten

näihin aikoihin aloitin blogitaipaleeni. Taitaa olla aika yleistä, että vuosien vieriessä into hieman laantuu ja sen olen huomannut itsessänikin. Neulon kyllä koko ajan, mutta kiirusta ei ole minnekkään ja joskus vaan kehtuuttaa blogata tavan tossujen tai sukkien tähden. Aion vastakin ottaa ihan lunkisti eli ei paineita tämän suhteen.

Tähän ikään mennessä voi jo puhua perinteistä eli kuten tavallista, nytkin järjestetään synttäriarpajaiset. Viime vuonna kyselin taidepläjäyksistä, joissa esiintyi neuleita. Nyt utelen hyviä neulekirjoja eli mitkä kolme neulekirjaa ovat sinun mielestä hankkimisen arvoisia ja miksi?

Minä pidän mm. näistä:

Solveig Hisdalin Kuviot silmukoiksi kirjassa on jotakin hyvin viehättävää. Pidän erityisesti tekstiili- ja esinekuvista, jotka ovat olleet suunnittelun lähtökohtina. En ole oikeastaan tehnyt kuin yhden mallin kirjasta mutta idealähteenä se on ollut useampaankin työhön.

Haapsalu sall kirja on mielestäni todella upea teos. Kuvat, mallit ja ohjeet on esitelty tyylikkäästi ja selkeästi. Kirjaa jaksaa selailla ja ihailla vaikka kuinka. Aloitin muuten viime torstaina huivin ja siihen tulee eräs lehekiri :)

Kolmas kirja olikin jo vähän vaikeampi valita, mutta olkoon se vaikka tämä Viktorian Lace Today. Siinäkin on jotenkin niin houkuttelevat kuvat, upeat puitteet ja selkeät ohjeet. Muutaman huivin olen neulonut kirjan ohjeilla. Voisi siis kuvitella, että olen kovastikin pitsihuivi-ihminen vaikken olekkaan :)

Arvonta suoritetaan noin viikon parin sisällä. Ja lopuksi kaunis kiitos teille kaikille, jotka olette läsnäolollanne tehneet blogitaipaleen keveäksi kulkea :)

49 kommenttia:

 1. Onnea kolmevuotiaalle!
  Suosikkini on Socks from toe up Wendy Knits-blogin pitäjältä. Huivien suunnittelussa pidän Traditional Knitted Laces-kirjasta.
  Kolmas on vaikea, tosin tuo sinun mainitsemasi Kuviot silmukoiksi on kuviensa puolesta tosi kaunis teos.

  VastaaPoista
 2. Ensimmäisenäkö ehdin osallistumaan?
  1. Eeva Haavisto - Sata kansanomaista kuviokudin mallia. Täytyykö tätä tämän enempää perustella.
  2. Mary Olki - Suomalaisia sukkia ja muita neuletöitä. Samoin tarvitseeko tätä tämän enempää perustella.
  3. Muutan muunkin neulekirjan olen hyllyyni hankkinut, mutta aivan ehdottomiksi hankinnoiksi en niitä tituleeraisi. Mutta jos kelpuutetaan digitaali muotoinen painettu sana niin ehdottomasti Ulla.
  Kotimaisuus on omalla kohdallani valttia. Lontoon murre taipuu itseltäni huonosti ja olen huomannut ettei minulta oikein tuo neulominen englanniksi suju. Jaywalkkerit karahtivat kantapäähän ja syntyivät Dropsin vs. näköisen sukan ohjein.

  VastaaPoista
 3. Onnea blogillesi:)
  Itselläni ei juurikaan ole neulekirjoja joten olen huono mitään suosittelemaan. Mary Oljen lapaskirjan kyllä hankkisin, jos siitä tehtäisiin painos tai onnistuisin kirpparilta löytämään.

  VastaaPoista
 4. Onnea, blogiasi on mukava lukea. En osaa nimetä neulekirjoja hankittavaksi, se kun on niin henkilökohtaista mitä kukakin milloinkin kaipaa. Mutta itse pidän neulekirjoista joissa on historiaa tai tarinoita, visuaalisuus ei niinkään ole tärkeää. Sellaisia kirjoja joihin palaan aina uudelleen on 1)Elizabeth Zimmermanin Knitter's almanac (tämä on minun autio saari kirjani) sekä 2) Nancy Bushin Knitting Vintage Socks. Kolmannelle sijalle on tunkua mutta pronssisijalle kiilaa Susanne Pagoldhin Stickat från Norden.

  VastaaPoista
 5. Onnea blogillesi!

  Itse pidän seuraavista kirjoista:

  Haapsalu Sall, viroliasta pitsiä
  Standfield: Kauneimmat neulemallit
  Nancy Bushin Knitting Vintage socks

  Muitakin omistan, mutta Näihin aina palaan <3

  VastaaPoista
 6. Onnea! Samaa blogiväsymystä havaitsen itsessänikin. Mutta ne kirjat...
  1. A Gathering of Lace - kauniita pitsejä, erinomaisesti kirjoitettuja ohjeita.
  2. Sock Innovation - kolmet jo tehty ja pähkäilen mitä seuraavaksi.
  3. Jokin mallineulekirja, näitä on monia enkä osaa valita...

  VastaaPoista
 7. Onnittelut blogillesi! Välillä vaivaa itseänikin blogiväsymys, vaikka itse kyllä bloggaisin useammin, jos ei kuvansiirrossa olisi niin paljon työtä... En omista paljoakaan neulekirjoja, joten en osaa nimetä niistä tärkeintä tai parasta. Haen kuitenkin nykyään kirjoista enemmän vinkkejä ja inspiraatiota kuin valmiita ohjeita.

  VastaaPoista
 8. Ehdottomasti Knitting vintage socks (Bush), Opinionated knitter (Zimmermann) ja Knitting from the top (Walker).

  VastaaPoista
 9. Onnea vaan täältäkin!
  Siis olenkohan huono neuleihminen, en taida omistaa ensimmäistäkään neulekirjaa... Mallista tekeminen on minulle äärimmäisen vaikeaa. Inspiroidun kyllä kuvista ja perinne kuvioista, mutta pitää saada itse säveltää, niin se vaan menee.

  VastaaPoista
 10. Omia suosikkejani ovat Ann Buddin The Knitter's Handy Book of Sweater Patterns ja Wendy Bernardin Custom Knits. Jos hyllyssä on vielä joku mallineulekokoelma, niin sillä pääsee jo pitkälle.

  VastaaPoista
 11. Onneks olkoon vainen :). Mulla on lempparineulekirjoja monta, mutta neljään sain tikistettyä:
  1) The Ultimate Sourcebook of Knitting and Crochet Stitches, Valittujen Palojen kokoelma vanhoista Harmony-oppaista. Mulla on muitaki mallineulekirjoja, mutta tästä oon aina löytäny mallini, kun oon jotain lähteny hakemaan.
  2) The Knitter's Book of Yarn. Ihana tietopaketti eri kuiduista ja lankojen ominaisuuksista, on auttanu mua tekemään onnistuneempia neuleita. Neulemallejaki on muutama ihana, mutta se alun tietopakettiosuus on jutun juju.
  3) Kim Hargreavesin neulemallikokoelmat, ehkä kaikista ihanimpana Thrown Together. Niin kauniita neuleita ja huolella kirjotettuja ohjeita, kaunis taitto ja kauniit valokuvat!
  4) Eeva Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia. Yksinkertasesti aarre.

  VastaaPoista
 12. Onnea 3-vuotiaalle.
  1. Stansfield, Kauneimmat neulemallit, perusteos tekniikoista
  2. Johannan ja Kristelin Punokset puikoille, mahtavia malleja ja selkeät ohjeet, suomalainen
  3. Haavisto, Sata kansanomasiasta kuviokudinmallia.
  Suomalaista perinneneulontaa.

  VastaaPoista
 13. Onnea! Itse tykästyin nyt tuohon uuteen Jämälangasta-kirjaan! Sock Innovation kirjassa on ihania sukkaohjeita pulollaan ja heitetäänkö kolmanneksi vaikka Feminine Knits! =)

  VastaaPoista
 14. Hyvin olet blogiasi hoidellut, onnea! Minun kolmen kärki eli mitä itse eniten käytän ovat
  1.Nyt neulomaan! Hanna Jaacks - perusohjeet selkeästi selitetty ja kuvattu
  2. Venla, Kodin Suuri Käsityökirjasto 1 -Judy Brittain. Paljon hyviä vinkkejä, joskin sivut liian täyteen ahdettu tietoa.
  3. Koulutyttöjen käsitöitä, Soininen-Seraste-Hälvä- Reinilä - Kirja on vuodelta 1953, nostalginen vanhoine kuvineen ja ohjeineen. En kyllä tiedä onko enää saatavilla mistään.
  T:Taina

  VastaaPoista
 15. Mulla ei oo oikein muita neulekirjoja kuin Sydämenlämmittäjä ja tikkuripaita, sen sain joskus mummolta. Se on hyllyssä sen takia että vielä joskus teen itelleni sen Korsnäsin paidan. Mulla oli joskus sellanen äidin tekemä mut se on auttamatta liian pieni nykyään.
  Niin että en tiiä onko tuokaan kirja nyt mikään sellanen että kauheasti suosittelisin, vaikka onhan siinä ihan kivoja juttuja muitakin...

  VastaaPoista
 16. Mahtavan suuret onnittelut kolmevuotiaalle blogille ja bloggaajalle! :) Kiitos, että et kuitenkaan ole lopettanut vaikka väsymistä ilmenee.

  Muutamia neulekirjoja minulla on ja eniten ehkä käytän Neulojan käsikirjaa ja Kauneimmat neulemallit-kirjaa sekä Sataa kansanomaista kuviokudinmallia. Kaksi ensimmäistä tosin ovat aika lailla toistensa kaltaisia.

  VastaaPoista
 17. Onnittelut mukavalle blogille! :D

  1. Mary Olki: Kirjokintaista kauneimmat. Rakastan kaikkea vanhaa ja tämä kirja on ihana klassikko.

  2. Charlene Schurch: Sensational Knitted Socks sekä More Sensational Knitted Socks. Varsinaiset aarreaitat sukkia neuloville.

  3. Nancy Bush: Knitted Lace of Estonia. Huivimalleja, joista voi tehdä vaikka mitä kaunista.

  VastaaPoista
 18. Mulla on kirjoja kauheasti. Tosi vähän olen niistä neulonut. En siksi kehu, jottei tulisi tehtyä vääryyttä niistä kenellekkään. Erityisen perso olen erilaisille vintage-kirjoille tai ns. vintage-malleja sisältäville kirjoille, vaikka tuskin niistäkään koskaan tulen kauheasti neulomaan. Luen niitä vähän kuin romaaneja.:) Mutta se varsinainen asia: Onnea kolmivuotiaalle! Sulla on niin ihanainen blogi.

  VastaaPoista
 19. Onnea 3-vuotiaalle!
  Ensimmäinen neulekirjahankintani blogien ihmeelliseen maailmaan astuttuani oli Nancy Bushin Knitting on the Road ja edelleenkin pidän siitä paljon, kuten Nancyn Knitting Vintage Socks -kirjastakin. Ja vaikka kolmanneksi tekisi mieleni laittaa tuo Victorian lace tai Haaviston lapaskirja niin sukkamaanikkona kolmannen sijan tässä äänestyksessä saa kuitenkin Favorite Socks -kirja.

  VastaaPoista
 20. Onnittelut!
  Minun suosikkejani ovat Knitting vintage socks, Sata kansanomaista kuviokudinmallia ja Lavoldin Viikinkineuleet.
  Monessa muussakin löytyy inspiroivia malleja

  VastaaPoista
 21. Onnea 3-vuotiaalle!

  Mun top 3 on seuraava:
  Nancy Bushin Knitting Vintage Socks, Norah Gaughanin Knitting Nature ja Victorian lace today.

  VastaaPoista
 22. Onnea!

  Neulekirja top 3 on vähän vaikea:

  mutta josko
  Cookie A.: Sock innovation
  Nancy Bush: Knittend lace of Estonia
  ja sitten erinäiset japanilaiset mallikirjat. En osaa kirjoittaa niitten nimiä...

  haapsalu shawl kirja englanniksi on tulossa postilla, sen jälkeen tuo lista saattaa muuttua

  VastaaPoista
 23. Tuo Kuviot silmukoiksi on minunkin suosikkini, en tosin omista sitä mutta silloin tällöin lainaan kirjastosta. Toinen mulle tarpeellinen kirja on Virkkauskirja, josta pitää aina tarkistaa mikä on mikäkin silmukka, ja muutenkin kiva ja inspiroiva kirja.
  Ja ehdottomasti rakastan kirjaani Koreaa virkkaamalla, jossa on kuvia ja ohjeita kirjovirkkaukseen, nam.

  Niin, ja onnea blogillesi! Jatka vaan samaan tyyliin, täällä on kiva käydä!

  VastaaPoista
 24. Onnea ,onnea ja toivottavasti jaksat bloggailla vielä pitkään :)
  Minulla on niin paljon käsityökirjoja, että on vaikea valita parhaita, mutta tässä suosikkejani :
  1. Neulo ja huovuta leluja...Zoe Halstead----söpöjä leluja näprääjille
  2.Myssystä sukkiin...toimittanut Päivi Syrjänen----Tosi kätevät sukka- ja lapas-kokotaulukot
  3.201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin......aarreaitta erilaisiin kuvioihin

  VastaaPoista
 25. Onnea blogille ja monta tulevaa vuotta! Suosikkineulekirjani on ehdottomasti Pitsilised koekirjad. Antique Pattern Librarysta ja Archive.orgista löytyvät vanhat 1800-luvun pitsimallikirjat ovat myös suosikkejani.

  VastaaPoista
 26. Onnea blogille!

  Mulla on kanssa se Kuviot silmukoiksi ja tykkään hurjasti, siksi se mainittakoon.

  Sitten Cookie A. Sock Innovation

  ja se yksi lapaskirja Mostly mittens :)

  VastaaPoista
 27. Sock Innovation-kirjaan palaan, Punoksia puikoille -kirjaa selaan toistuvasti mutta en vieläkään ole tehnyt niitä sukkia, Kuviot silmukoiksi -kirjasta ne kirjoneuleet voih! ja sitten on tuo Leikkiä langoilla, joka on kuitenkin aika hassu kirja. Paljon minulla ei kirjoja ole, pitää varmaan hankkia uusia.

  VastaaPoista
 28. Onnea blogille!

  1. Nancy Bush: Knitting vintage socks. Mun mielestä tosi paljon hyödyllistä tietoa sisältävä kirja, jossa on monia kauniita sukkamalleja ilman turhia krumeluureja.

  2. Haapsalu sall. Upea teos, jonka avulla saa tehtyä monen monta kaunista huivia.

  Ööh, en osaa oikeastaan nimetä kolmatta kirjaa. Useita hyviä kirjoja olisi nimettäväksi, mutta yksikään niistä ei nouse selvästi ylitse muiden kuten nuo kaksi aiemmin mainitsemaani.

  VastaaPoista
 29. Menipä kauan ketjun lukemiseen, kun piti olla samalla, minkä ostaisin, jos ostaisin -leikkiä.

  Tykkään Mitrosen Sukkasillaan-kirjasta, kun en ole mitenkään armoitettu sukankutoja. Aina pitää jotain sieltä tarkistella.

  Aina kehun myös Ann Buddin A Knitter's Handy Book of Sweater Patterns -opusta. Hankin jo sen ... Book of Patterns -kirjan, mutta en ole vielä tehnyt siitä mitään.

  Kolmas onkin sitten jo vaikea. Erilaiset mallineulekirjat innoittavat aina, samoin vintage-neulelehdet. Yksittäistä en osaa mainita.

  Haluaisin hankkia sen Haapsalu sall -kirjan. Vaikuttaa aivan ihanalta!

  Onnea vielä kolmevuotiaalle blogillesi. Kuopuksemme on vain vähän vanhempi. :) Hauskaa, että olen löytänyt blogisi. Täältä Suomen eri kolkilta bloggaamme, mutta aika paljon on yhteistä, kuten rakkaus vanhoihin malleihin.

  VastaaPoista
 30. Onnea, pitkään olet jo jaksanut mukavaa blogia kirjoitella. Minulla on kovin vähän neulekirjoja, mutta Cookie A:n Sock Innovation -kirjaan olen ollut tyytyväinen.

  Jonkin mallineulekirjan voisin hankkia, samoin ehkä Knitted Lace of Estonian.

  VastaaPoista
 31. Onnea! Vastaan kysymyksille:
  1. Pitsilised koekirjad - mallikuviokirja. Mallikuvioita voi poimia, muuttaa jne. Kokonaisten neuleiden valmisohjeet eivät kiinnosta.
  2. Haapsalu sall - sama. Useat mainitsevat juuri sitä kirjaa:)
  3. Donna Druchunas, Arctic Lace - koska se on tutkimus. Minua kiinnostaa, miten asiat toimivat ja miksi. Oli kokonainen yllätys tietää, että Alaskassakin on oma pitsiperinne.
  Lopuksi: blogissani on jotain mielenkiintoista, jos pidät virolaisesta villasta:)

  VastaaPoista
 32. Onnea!
  1) Lempparikirja on varmaankin Kyllkki Mitrosen ja Liia Vilkkumaan "Sukkasillaan" -kirja. Tykkään kyseisestä kirjasta, koska on niin ollut niin hyödyllinen - mallit on käytännöllisiä.
  2) Sincon "Huopahauvat". On vaan niin suloinen.
  3)Gerd Fjellangerin "Myk Desing". Norjalaisia klassikkoneuleita.

  VastaaPoista
 33. Onnea - ja pitkää ikää! Täällä on aina ilo vierailla.
  Kirjahyllyni neulekirjat ovat olleet lähinnä kuvakirjakäytössä, mutta odotan aikaa, jolloin ehtisin alkaa neulomaan vaikka seuraavista kirjoista (joissa valtavan kauniita kuvia, ihania neulemalleja, selkeän näköiset ohjeet):
  - Weston, Madeline. Kauniit neuleklassikot - 25 ajatonta mallia Brittein saarilta.
  - Falick, Melanie. Handknit holidays.
  - Orne, Michele Rose. Inspired to knit.
  - Schurch, Charlene & Parrott, Beth. Sock club - join the knitting adventure.
  - Samsoe, Lene. Sticka romantiskt, modernt och kvinnligt.

  Sari

  VastaaPoista
 34. onnittelut! tykkään sukkakirjoista!

  VastaaPoista
 35. Onnea kolmivuotiaalle! Itselläni on vain pari neulekirjaa, muutama mummilta saatu ja yksi jonka olen ostanut, eli Tuo Victorian Lace Today. Tykkään siitä kyllä kovasti. Mummilta saatu aarre on alkuperäispainos Sata kansanomaista kuviokudin mallia -kirjasta. Knitted Lace of Estonian haluaisin myös, mutten ole vielä raaskinut tilata.
  Yleensä kyllä ostan mieluummin ohjeita erikseen.

  VastaaPoista
 36. Aika vierii äkkiä, kun on kivaa tekemistä. ;O) Blogiasi on kiva seurata ja ihailla kauniita kätten töitä.
  Minä neulon eniten netin ohjeista. Kirjoissa kauniit kuvat ja kokonaisilme ovat tärkeitä. Tykkään kirjojen
  1. Inspired to Knit by Michele Rose Orne
  2. Special Family Knits
  by Debbie Bliss
  3. Maskeball
  by Tine Solheim
  kuvamaailmasta vaikka en olekaan vielä neulonut niistä mitään. Olen kuitenkin selannut sivut lähes hiirenkorville. ;O)

  VastaaPoista
 37. Onnea onnea! Itse tykkään selailla perinteisiä malleja sisältäviä kirjoja, kuten Viikinkineuleet taikka vastaava suomalainen Kalevalaneuleet. Kummastakaan en tosin ole mitään neulonut, ihaillut vain.

  VastaaPoista
 38. Onnea blogisynttäreistä!
  Omiin suosikkikirjoihini kuuluvat ehdottomasti nämä yksilöt:
  1. Knitting vintage socks
  2. Knitted lace of Estonia
  3. Knitting Fair Isle Mittens & Gloves

  VastaaPoista
 39. Onnea kolmivuotiaalle blogille!

  Minä en montaakaan neulekirjaa omista, vaikka haluaisinkin, mutta näistä omistamistani pidän eniten:

  1. Vatanen Sanna, Neulo virkkaa kirjo jämälangasta
  (mielenkiintoisia ja helppoja ideoita jämälankojen tuhoamiseen. Tosi kauniita kuvia ja ohjeet on ainakin mun mielestä hyvin kirjoitettu)

  2. Cookie A, Sock Innovation
  (Tekniikat ym. selitetty, sukkaohjeet on aivan mahtavia ja niitä on riittävästi ja kirja on visuaalisestikin ihan kaunis)

  3. Haavisto Eeva, Sata kansanomaista kuviokudinmallia
  (paljon kauniita kuvioita kirjoneulelapasiin, suomenkielinen)

  Eiväthän nuo kirjat varmaankaan vedä vertoja monille muille tunnetuille neulekirjoille, mutta omista kirjoistani nuo ovat parhaat.

  VastaaPoista
 40. Onnea paljon kolmivuotiaalle! Kolme suosikkia näin äkkiseltään mietittynä ovat Kristel Nybergin ja Johanna Kosken Punokset puikoille, Cookie A:n Sock Innovation ja Norah Gaughanin Knitting Nature. Jos olisi pakko, pärjäisin varmaan noilla kolmella ja niiden ihanilla ja inspiroivilla ohjeilla lopun ikääni.. Onneksi ei kuitenkaan ole pakko!

  VastaaPoista
 41. Paljon onnea blogillesi, jota on ollut mukava seurata!
  Mie omistan tasan kaksi neulekirjaa. Haapsalu Sall ja Punokset puikoille Tykkään kummastakin.

  VastaaPoista
 42. Onnea, täällä on aina mukava käydä lukemassa ja kommentoimassa! Sinä se jaksat olla aina yhtä aktiivinen!

  Pistit kyllä pahan kysellen noista kirjoista, minulla kun on myös sellaisia, jotka olen hankkinut vain yhden ainoan mallin tähden, esim. Triangular and long shawls. En silti tietenkään kadu mitään hankintaani ;)

  Enkä halua laittaa kirjojani myöskään mihinkään paremmuusjärjestykseen, mutta pidän kovasti jo aiemmin mainituista "Sukkasillaan" ja "Haapsalu sall" -kirjoista ja kolmantena, sellaisena selailusuosikkina voisin mainita vaikka tuon "Kalevalaneuleet". Eli makuni taitaa olla vähän sellainen perinteinen, selkeitä perinnemalleja mulle, kiitos!

  VastaaPoista
 43. Kovasti onnea! Enpä lähde kirjoja suosittelemaan, kun en niitä omista kuin yhden toistaiseksi! Tunnun olevan aika kranttu neulekirjojen oston suhteen.

  VastaaPoista
 44. Onnea 3-vuotiaalle!
  Itselläni ei montaa neulekirjaa ole, mutta sellaisia, joita voisin hankkia on ainakin.
  Viikinkien neuleet, upeita palmikoita.
  Kauneimmat neulemallit, kätevä, selkeä perusteos.
  Jos kolmaskin laitetaan, niin pidän omasta Kaffe Fassetin kirjoneule-kirjasta.

  VastaaPoista
 45. Onnea kolmevuotiaalle!
  Sun blogia on aina niin kiva lukea!
  Minä käytän varmaan eniten Kauneimmat neulemallit kirjaa ja Kalevalaneuleet.
  Ihana kuvien katselu kirja on Haapsalu sall.

  VastaaPoista
 46. Onnea blogillesi!
  Tykkään muun muassa Fitted Knits-kirjasta. Sukkakirjoista mikä tahansa Nancy Bushin kirjoista, taikka sitten Cookie A.:n Sock Innovation. Ja lapaskirjoista Mostly Mittens, tai Haaviston kirja.. vaikea valita, hyviä kirjoja on niin monta!

  VastaaPoista
 47. Onnea 3-vuotiaalle!

  1.Sanna Vatanen: Neulo,virkkaa, kirjo jämälangasta. Hyviä vinkkejä jämien tuhoamiseen.
  2.Stanfield ja Griffiths:Neulojan käsikirja. Ohjeita eri tekniikoihin, selkeät kuvat.
  Kaffe Fasset: Kauneimmat kuvioneulemallit. Ihania värejä ja ja kuvia
  Terveisiä Leppävirralle!
  Anu

  www.sukkasukua.vuodatus.net

  VastaaPoista
 48. Hei, reilu yksvuotias toivottaa onnea kolmivuotiaalle (millos se uhmaikä olikaan ;))!

  Voisin nimetä omat kolme suosikkiani vaikka näin

  Cookie A:n Sock innovation
  Punokset puikoille
  Neulojan käsikirja

  Mutta huomenna ne voi olla jo ihan toiset ;) Kuitenkin tuollainen perus-opus on aina hyvä olla hyllyssä, kun tarvii jotain tiettyä mallineuletta johonkin työhön.

  Aurinkoista keväänjatkoa!

  VastaaPoista
 49. Mulla ei ole kuin kaksi neulekirjaa. Ne on sitten olleet sitäkin luetumpia.

  1. Debbie Stoller: Stitch 'n bitch - Neulojan käsikirja
  2. Kyllikki Mitronen ja Liia Vilkkumaa: Sukkasillaan
  Lisätään kolmanneksi kolmas käsityökirjani:
  3. Annukka Mikkola: Käsityön pikkujättiläinen

  Olisi kyllä mukava omistaa useampikin neuleopus. Mutta näillä olen tähän asti pärjäillyt. Aloittelijalle ihan hyviä. :)

  VastaaPoista