perjantai 1. tammikuuta 2010

Vuosikatsaus

Jaa, kuinkahan sitä analysoisi menneen neulevuoden? Ei kovin ihmeellinen mutta pääasia, että neulominen on yhä mielekästä ja mukavaa.

Kuvakollaaseja tehdessä hokasin etten ole neulonut kuin yhdet sukat, tossuja kyllä senkin edestä. Ja vielä pitäs muutamat tekaista. Mulla on itselläni parit tossut ja ne ovat melkein koko ajan käytössä.


Vaatepuoli jäi määrällisesti vaatimattomaksi mutta ei haittaa. Tuosta pitsitunikasta tuli erityisen mieleinen. Varmasti teen jotain samantyylistä ensi kesäksikin. Ja tuo ruskea takki, voi että se on lämmin ja mukava samoin kuin oranssi takki ja niitä olen käyttänytkin paljon. Valkoisen takin annoin äidille.


Huiveista pitää erikseen mainita yllärihuivi. Osallistuin eka kertaa moiseen yhteisneulontaa ja sehän olikin hauskaa. Huivi on sittemmin vaihtanut väriä ja omistajaakin, terveisiä vaan tätsylle :) Miellityn huivi on ollut mieleinen ja ahkerassa käytössä. Haapsalu huivia oli kiva neuloa ja vielä kivempi oli kun sitä pääsi paikanpäälle kuvamaan ja kirjaostoksille. Nyt himottas aloittaa jotakin siitä kirjasta, eilen jo kovasti selailin. Baktushuivit ovat olleet eniten käytössä.

Ei ole näköjään yksiäkään lapasia tullut neulottua. Otin itselleni tavoitteeksi aikaansaada käteen hyvin istuvat hanskat ja mielestäni onnistuin aikas hyvin. Ja se näkyy olevan tosiasia, että ohuemmasta langasta saa istuvammat hanskat, mutta voi sitä tikuttamista ja pääteltävien lankojen määrää, huh. Lupailin ohjeen tynkää laittaa ja jospa tässä ehtis jokunen päivä sen laatia.

Ja onneksi tuli päänlämmittimiä tehtyä, sillä niitähän on vallankin viime aikoina tarvittu. Ei ole päätä paleltanut, ei, eikä liioin kiristänyt :)

Että semmosta. Saas nähdä mimmonen neulevuosi tästä nykyisestä tulee. Epäilen ettei kovin runsas sillä aikaa ei ole entiseen malliin. Ja nyt lähen saunaan.

16 kommenttia:

 1. Hienoja töitä olet sinäkin tehnyt viime vuonna!
  Yhtä käsityörikasta ja muutenkin hyvää tätä vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ei kovin ihmeellinen neulevuosi? Niin hienoja töitä! Nyt olet turhan vaatimaton; nosta vaan häntää siellä korkeammalle :) Ja siihen ajan puutteeseen annan saman lääkkeen kuin sinäkin tuolla minun blogissani viisaasti annoit minun ongelmaani: Ei se määrä vaan laatu. Lähdetään siitä! Erinomaista Uutta vuotta ja antoisia neulekokemuksia!

  VastaaPoista
 3. Minä samaa ihmettelin kuin Outikin tuossa edellä, että "ei kovin ihmeellinen neulevuosi". Minusta neulevuotesi täyttää kiitettävän neulevuoden kriteerit sekä määräällisesti että laadullisesti. On niin ihania neuleita ja aika määrä, jos yhteen kasaan ne kasaisit.

  Mielettömän mukavia ja antoisia neuleita tänäkin vuonna! :)

  VastaaPoista
 4. Sinä se vasta olet ahkera ollut ja noin upeita töitä ihan kaikki!

  Hyvää ja neulerikasta myös tätä alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Eila: Kiitos ja sitä samaa sinulle :)

  Outi: Juu, monta ilopilkkua oli noissa neuleissa eli kyllä täällä on häntä pystyssä :) Ja eihän täällä olla kilpailemassa määrän suhteen, no ehkä itsensä kanssa mutta tärkeämpää olisi kuitenkin säilyttää kiireetön, rento ote tän neulomisen suhteen. Eli asennetta :)

  Matleena: No minä tuolla ihmeellisellä tarkoitin lähinnä sitä, etten ole tehnyt mitään suurta ja ihmeellistä, teknisesti vaativaa juttua. Melkein kaikki on ollu tavallisia, arkisia neuleita ja niistähän minä juuri pidänkin eli ei mitään anteeksipyydeltävää :)

  Hepsi: Kiitos samoin :)

  VastaaPoista
 6. Hauska idea neuleiden esittely tuolla tavalla! Minustakin ne ovat hienoja - ei mitään syytä vähättelyyn!

  VastaaPoista
 7. Annahan mulle neuvo: Kun mulla on sama mielityn huivi ollut tuolla pussissa ties kuinka kauan aloitettuna, mutta ei edenneenä. Sopiiko tuo huiviohje kuitenkin vähän "paksumpaan" (ainahan ne on ohuita) huivilankaan? Mun huivin aloitus tuntui niin lirulta, että masennuin ja työnsin pussiin ja pois silmistä. Pitäisköhän kokeilla jotain muuta ohjetta siihen lankaan. Opitko sitä huivin mallikertaa ulkoa?

  Valtava määrä neuleita! Maisaneule (Tikkanen) on edelleen suosikkini.

  VastaaPoista
 8. Kauniit kollaasit! Olet ollut ahkerasti puikoissa.

  VastaaPoista
 9. Pirjo: Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, heh :)En jaksa laskeskella määriä tai langankulutuksia.

  Solveig: Kyllä se varmaan paksumpanakin toimis ja juu, aikas äkkiä sen mallin oppi ulkoa. Kaivelehan pussi esiin vaan :)

  KL: Nuita kollaaseja on kiva värkätä paitsi ettei pienten kuvien paikkaa voi itse määrätä, ainakaan Picasalla, jolla nämä on tehty.

  VastaaPoista
 10. Tosi aikaansaava olet kyllä ollut! :)

  VastaaPoista
 11. Huikea määrä valmiita neuleita! Ja kaikki niin kauniita. Onnea uudelle vuosikymmenelle!

  VastaaPoista
 12. Olet vaatettanut sukuasikin. Kiitos kiitos.
  Huivi on osottautunut hyväksi tuulen ja pakkasen estotavaraksi, varpaat pysyvät vetolattiallakin lämpöisenä ja vieraani kateellisena tossukoita ihastellessa ja kuopus on ylen tyytyväinen kynsikkäisiinsä.

  Että villaista tätä vuotta, edelleen!
  Iloa puikkoihin!
  Tätsy

  VastaaPoista
 13. Ihania neuleita.
  Minusta näyttää etteivät nuo ihan yksinkertaisia ole, mutta sehän on helppoa minkä osaa! ;-D
  Aivan käsittämättömän upeita.
  Innostat varmasti muitakin kuin minua, ainakin yrittämään, jos nyt en mitään saisikaan aikaan!
  Ihanaa rentouttavaa vuotta 2010 neuleiden parissa. :D

  VastaaPoista
 14. Eeva: No, välillä kyllä tuntui ettei valmista tahdo syntyä millään mutta onhan nuita enempi kuin ei yhtään :)

  kaisa: Kiitos ja kaikkea hyvää sinullekin :)

  Tätsy: Ollos hyvä vaan. Kiva jos on voinut jakaa lämpöä muillekin :)

  Marleena: Kiitos kauniista sanoista :)

  VastaaPoista
 15. No kyllä minunkin täytyy sanoa, että oletpas ollut reipas tyttö!
  Mukava katsella noita kollaasejasi, niistä inspiroituu itsekkin. Olen aiemmin aikonut sinut linkittää, mutta nyt taidan sen tehdä, kun aikomukseksi on jäänyt...

  VastaaPoista
 16. Päivikki: Kiitos kiitos. Ei taida tulla tänä vuonna samanlaista satsia, mutta eipä haittaa.

  VastaaPoista