keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Tumput

Väitin tuolla aiemmin, etten tehnyt viime vuonna yksiäkään tumppuja, paitsi että teinpäs yhdet, jotka unohdin tyystin (kuvia ehkä jossain vaiheessa). No tämä neulevuosi tuli sitten korkattua hahtuvatumpuilla, jotka aloitettiin oikein neuleporukalla. Lankana tai siis hahtuvana Viron villaa, joka on näköjään ohuempaa kuin esim. Pirtinkehräämön hahatuva.

Tumpujen pituus ennen pesua oli n. 38 cm. Laiton ne muun pyykin sekaan 40 asteen pesuun ja tulos oli hyvä; muotoilun jälkeen juuri käteen sopivat tumput:

Tein kuten joku aikanaan ehdotti eli jaoin hahtuvakiekon kahtia niin, että sain kaksinkertaisen langan väriliukumat kulkemaan yhdessä. Jotta tumput eivät näyttäisi niin eriparisilta, neulahuovutin tuollaiset kiekurat kämmenselkään.

Malli Tellun tumput
Lanka Viron hahtuvaa
Menekki n. 60 g
Puikot 6 mm sukkapuikot


Olen tyytyväinen. Tuolla ois vielä yksi kiekko, saas nähdä mitä siitä keksis. Ois kiva kokeilla vaikka tossuja tai pipoa, hmm.

Sitten toinen asia. Aloitin vuoden alussa oppisopimuskoulutuksen ja minusta pitäis tulla isona kirjastotäti. Olen tosi onnellinen tästä tilanteesta ja intoa täynnä. Kirjastossahan joutuu paljon etsimään tietoa ja tässä yks päivä asiakas antoi minulle lankakerän ja pyysi selvittämään mistä sitä saisi. En löytänyt mistään mitään tietoja, jossain ruotsalaisessa huutonetissä joku möi kyseistä lanka ja joku suomalainen oli neulonut jotain tästä, mutta ei mitään muuta. Eli tiedonhakua tätä kautta: Onko joku jossain törmännyt kyseiseen lankaan? Ja mistähän sitä mahdollisesti saisi?

Lanka on kehrätty Ranskassa.

Jos sinulla on tietoa niin kertoisitko minulle.

26 kommenttia:

 1. Onnittelut oppisopimuksesta! Kauniit tumput ja varmasti lämpimät!Viimeaikoina huovutetut tumput olleet meilläkin suosiossa, kiitos pakkasten.
  Langasta ei tietoa, mutta eiköhän joku tiedä.

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniit tumput!
  Ja hieno ammatti sulle tulossa. Voisin kuvitella itsellenikin...

  VastaaPoista
 3. Kirjastotäti, vau! Onnea!
  Ja ihanat auringonlaskun väriset tumput!

  VastaaPoista
 4. OI, onnea uudelle uralle! Tunnen melkein kateutta, vaikka omalla alallani viihdynkin. Aiemmmin kävin pienessä kirjastossa pitämässä satutuntia, ja tykkäsin ihan hirveästi mennä sinne. Niin levolline ntunnelma!

  VastaaPoista
 5. Onnea uudelle uralle! Kirjastotädin homma kuulostaa tosi mukavalta työltä. Kirjastossa käydessä tulee aina niin mukavan levollinen olo, kun siellä on niin rauhallista ja asiakaspalvelu toimii moitteettomasti.

  Kauniit tumput!

  Ei mitään tietoa langasta. Jos on jotain vanhaa lankaa, voi olla vaikea löytää mistään. Toivottavasti kuitenkin tärppää.

  VastaaPoista
 6. Onnea uudelle uralle! Tumput ovat myös ihanat, nuo värit! Onpas huutomerkkejä...

  VastaaPoista
 7. Kirjastotädit rulettaa! Oli minunkin toiveeni pienenä, mutta ihan vähän toisaalle vei tie.

  Herrrrkullisen väriset tumput.

  VastaaPoista
 8. Ihanat tumput! Kiva tuo koristekiemura! :)

  Onnittelut uudelle urallesi! Minäkin tykkäisin varmaan, kun nuo kirjat on niin tärkeällä sijalla elämässäni olleet ja ovat edelleenkin.

  VastaaPoista
 9. Onpas upeat tumput!
  Kirjastotädistä tulee mieleen lapsuuteni kirjastotäti.Kaupunkimme kirjatossa oli täti, jolla oli aina pitkät punaiset, kauniit kynnet ja punainen suu. Voi, kuinka oli kaunis pikkutytön silmissä! Heh!
  Onnea uudelle uralle! :-D

  VastaaPoista
 10. Ai kun on kauniit tumput! Kiekura on kuin piste iin päällä. Tykkään kovin!

  VastaaPoista
 11. Mammutti: Kiitos. Juu, kyllä on ollu tumput tarpeen täälläkin.

  illusiah: Kiitos. On se kyllä mukava paikka, kirjasto meinaan.

  valokki: Tätipä hyvinkin :) Juu, nuo käy hyvin yhteen sen huovutetut piponkin kans.

  heidi: Kiitoskiitos. Tämä meidänkin kirjasto on aika pieni mutta tosi hyvä. Minusta tuntuu oikeasti että on onni olla siellä. Minäkin varmaan saan joskus pitää satutunteja :)

  Tess: Kiitos. Niin minustakin tuntuu että on mukava homma ja monipuolinen. Tänäänkin oli niin leppoisa ilta.

  MinnaK: Kiitos, onneahan aina tarvitaan. Ja tumppuja kans :)

  Pirjo: Kiitos. Minä halusin pienenä opettajaksi ja kaupantädiksi. No molempia hommia olen saanut tehdä. Mitenhän sitä ei nuorempana älynnyt lähteä tälle alalle. Minä oon ihan innoissaan.

  Matleena: Juu, piti väkertää jotain kun näyttivät muuten niin eriparisilta. Huvitti kun en millään saanut toiseen tumppuun peilikuvaa tuosta kiemurasta :)

  Marleena: Kiitoskiitos. Kaikkea sitä jää ihmisen mieleen. Meidän kirjastotäti taisi olla nutturapää, mutta hyvin ystävällinen.

  VastaaPoista
 12. Maikki: Kiitoskiitos. Tuo kiekura pitänee vielä kiinnittää paremmin, sillä epäilen ettei pelkkä neulahuovutus riitä, ei riittänyt ainakaan yksissä toisissa lapasissa. Saas nährä pieneneeköhän se huovutettaessa.

  VastaaPoista
 13. Oikein kivat tumput! Minulla on jotain sinulle blogissani:)

  VastaaPoista
 14. Jos ymmärsin oikein, niin onneksi olkoon sinullekin :)

  VastaaPoista
 15. Usimarjaana: Juu, oikein ymmärsit vaikka "sama" sana jäikin pois kommentista. Näin vanhemmiten pakkaa unohtamaan asioita (ja sanoja) :)

  VastaaPoista
 16. Tuli mieleen, kun koulussa ammatinvalinnanohjaaja sanoi : "... ja sitten on vielä yksi aivan erikoislaatuinen ammatti, ... kirjastonhoitaja." Tai jotain sinne päin. Hänen mukaansa kirjastonhoitajan ammatti vaati jotenkin tietynlaista profiilia. Sinulla varmaan on ;) Hieno homma.
  Hienot tumput.

  VastaaPoista
 17. Sari: Tietynlainen profiili! Hmm, kuulostaa mukavalta ja nähtäväksi jää omistanko moisen. Toivottavasti :)

  VastaaPoista
 18. Niitä kirjastoihmisen sivuhommia siinä työtä pyörittäessä on myös mm. sosiaalitäti, lastenhoitaja, kielenkääntäjä, roskakori, kaikenlaisten ehdottelujen vastaanotto, yleinen tietotoimisto, maanjäristysneuvonta, Visa-kortin lainaaja, puhelinpalvelu, tyylineuvoja, auttava puhelin, traumatologi, lääkäri, sairaanhoitaja, siivooja, autonkuljettaja, Finellin virkailija, nyrkkeilysäkki jne jne... ja kaikki tämä palkalla, josta jää 15% verotuksella käteen 1400 kuussa...
  Eli tervetuloa vaan korkeastikoulutettujen ammattilaisten joukkoon,
  t. nimim. omaan kirjastotyöhönsä keskipienessä kaupungissa leipääntynyt

  PS; Ja tokihan noiden kaikkien "sivutoimien" ohessa olemme lukeneet kaikki kirjat ulkoa, ja kuunnelleet kaikki musiikkiesitykset. Ja tietenkin salamannopeasti muistamme kaiken kuulemamme ja lukemamme, ja tiedämme juuri sen asiakkaan kysymän kirjan niistä kaikista 10000 sinikantisesta kirjasta - niin, olemme myös ajatustenlukijoita (toisinaan se kristallipallo vain ei tahdo oikein toimia)...

  Mut olihan se ihan kiva lukea noista ylemmistä kommenteista, että joku meitäkin arvostaa...

  VastaaPoista
 19. Onnea oppisopimuspaikasta!
  Tumput on tosi kauniit ja lämpimän näköiset!

  VastaaPoista
 20. Virkailijapoloinen: Minä olen vielä niin vihreä eli untuvikko alalla etten ole päässyt kokemaan kaikkea tuota, mutta ehkä jonain päivänä :) Tosin uskon vahvasti että teitä vai jokohan sanoisin ihan "meitä" arvostetaan, vaikkei se ehkä palkassa näykkään.

  Minna: Kiitoskiitos :)

  VastaaPoista
 21. Rohkea veto lähteä opiskelemaan uutta, onnea! Hyviä lukuvinkkejä sitten jatkossa kehiin ;) tosin mulla on vielä ne edellisetkin lappijutut lukematta... Ja hienot tumput, ihanat kiekurat niissä :)

  VastaaPoista
 22. Upeat tumput!
  Ja onnea opiskelulle ja uudelle uralle!

  VastaaPoista
 23. Pirjo-Riitta: ja lämpimät. On tullut testattua viime aikoina.

  helena: Vitsi, että siellä on hyviä kirjoja. Kuinkahan ne kaikki ehtis lukea :)Olenkin alkanut kirjata vihkoon mielenkiintoisia tapauksia ja voinpa vaikka vinkatakin :)

  Hepsi: Kiitos ja kiitos :)

  VastaaPoista
 24. Kauniit tumput. Itsekin ostin langan huovutettavia tumppuja varten, mutta päädyinkin tekemään langasta kaulahuivin kummitytölle. Eli se projekti odottaa vielä =o) t:Hanna

  VastaaPoista