keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Jussin päivää

Kylläpä aurinko paistaa niin kauniisti ja mikäettei, onhan nyt oikea juhannus. Eilenkin oli upea päivä. Lyylit eli me neulojat kera kuskin starttasimme jo ennen yhdeksää pienelle kesäretkelle. Matkalla Hiirolaan pysähdyttiin juhlistamaan mukavaa päivää, tai aamuhan se vasta oli. Toiset olivat rannalla mattopyykillä ja me kilistettiin kesälle :)

Seuraavaksi kävimme ihastelemassa suomenlampaan villoja ja kuten kasseista voi päätellä, jokaiselle löytyi jotakin. Ai ihme, miten kiva paikka. Mennään kyllä toistekin.

Sitten nokka kohti kaupunkia. Siellä piipahdettiin syömässä ja jatkettiin matkaa pitkin suvisia maalaisteitä kohti Raijan-aittaa. Oli sitä sielläkin kaikkea kaunista, varsinkin nämä pellavatopsit.

Ja eikun takaisin kaupunkiin, arvaattekin varmaan minne:

Viikon parin päästä kukkaloisto on varmaan upeampi, mutta olihan tuo katsomisen arvoinen nytkin. Sitten keksittiin, että käydäänpä ostamassa jauhoja. Kivempi täällä oli käydä kuin marketissa.

Ja sitten nokka kohti kotia. Vaan kun oli niin lystiä, päätettiin vielä viimeiseksi piipahtaa kurkistamassa keskiaikaista ravintolaa. Sisällä oli niin tunnelmallisen hämärää, etten edes yrittänyt ottaa kuvia ja salaman käyttö olisi latistanut koko komeuden. Mutta on upea paikka, kannattaa käydä.

Ja siltä samalta alueelta löytyi toinenkin käymisen arvoinen kohde.

Tällainen maisema avautui tuolta terassilta:

Hyvällä syyllä voi sanoa, että Suomen suvi tarjosi parastaan. Kiitos seurasta tytöt ja eritoten kärsivällinen kuski :)

13 kommenttia:

 1. Voi kun kuulosti upealta reissulta! Niin monta mukavaa paikkaa ja upea Suomen kesä! Ja seura arvatenkin parasta A-luokkaa! ;)

  VastaaPoista
 2. Voi että kun kuulosti mukavalta päivältä ja ihan koto-Suomessa vielä! On se vaan niin ihanaa silloin kun sää meitä suosii.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa ja näyttää ihanalta retkeltä! Mä oon samaa mieltä, Suomessa on ihanaa ja kaikkein kauneinta!

  VastaaPoista
 4. Villanne: Niin oli :)

  Matleena: Nämä paikat on tässä aika lähellä, mutta saatiin me silti 12 tuntia hyvin kulumaan. Ihana kun ei ollut kiire ja muutenkin oli niin leppoisaa. Kyllä vaan, A-luokan reissu :)

  Helena: Oli aika syntisen hyvä ilma. Välillä mietittiin, että pitäiskö hävetä kun autossa istutaan, mutta oltiin me yli puolet ajasta ulkosalla eli ei hävetä :)

  Jaana: Niin onkii ja nyt on vielä niin ihanan kukkeaa ja sekin tietoisuus, että vielä on kesää jäljellä. Paistaispa aurinko paljon !

  VastaaPoista
 5. Uih, olette retkeilleet kotiseudullani! Pirtin kehräämö ON ihan super, tuo Raijan Aitta myös. Jälkimmäinen kuuluu sukuun ;-)
  Ja Kenkävero oli hääjuhliemme pitopaikka.

  Että kerrassaan erinomaisia retkikohteita! Ja oli ihana törmätä niihin täällä ihan sattumalta ja ekaksi aamulla.

  VastaaPoista
 6. Teilläpä on ollut upea reissu!

  Tuollapäin haluaisin itsekin käydä loman aikana, saas nähdä onnistuuko. Apropoo, onko nuot pellavatopsit kehrättävää kamaa? tulivaanmieleen...

  VastaaPoista
 7. TuijaM: No on teillä ollu upea hääpaikka. Se pappila on kyllä laitettu tyylillä ja ne tarjottavat siellä, njam. Vai oltiin sitä sukulaisissa :) Kannatti kyllä käydäkin. Ja Hiirolassa myös.

  Soile: Oli se, vieläkin on mukava fiilis. Suosittelen!

  Niin, mekin mietittiin noita topseja ja kyllä kai niistä lankaa sais eli sinne vaan, että on taas rukille töitä :)Eikö olekkin herkku värit niissä.

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva retki tuntuu olleen, hyvä sää, hyvä seura!
  Nytpäs alan tulostella Villimarjatar-ohjetta...

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihana reissu teillä onkaan ollut. Oma maa mansikka ;O)

  VastaaPoista
 10. Eila: On se kiva kun joskus sattuu kaikki kohalleen :)

  Haa, kiva nähdä muitakin villimarjoja.

  KL: On se :)

  VastaaPoista
 11. Hauska lukea reissusta, sillä suuntaamme ensi viikolla Särmän kanssa Mikkeliin ajatuksena käydä Pirtillä, Kenkäverossa, Laurilan tilalla ja yöpyä Raijan aitan aamiaismajoituksessa :D

  VastaaPoista
 12. Mewril: Tuo yöpyminen kuulostaa hyvältä, on nimittäin niin kaunis paikka, oikea maaseutuidylli. Antoisaa reissua teille :)

  VastaaPoista