keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Lähtään likat laiturille

Moni asia on muuttunut helpommaksi aikojen saatossa. Onneksi esim. pyykinpesu ei ole enää niin vaivalloista kuin ennenmuinoin. Tosin laulun sanoista voisi päätellä, että homma on ollut oikeinkin mukavaa. Tämän kertaiset Wiikon Wanhat ovat siis pyykkikuvia menneiltä vuosikymmeniltä.

Huu, on mahtanut näppejä paleltaa kevätpyykillä. Ylempi kuva on todennäköisesti 30-luvulta ja ainakin yksi pyykkäri on isotätini. Alemmista kuvista en ole aivan varma, ne saattavat olla 40- tai 50-luvulta.


9 kommenttia:

 1. Mä en ole koskaan käsittänyt miten sormet saatto kestää sitä kylmässä vedessä viruttelua

  VastaaPoista
 2. Samaa minäkin olen ihmetellyt kuin Soile ja sen lisäksi sitä, miten naisten selät kestivät olla pitkiä aikoja kumarassa.

  VastaaPoista
 3. Soile ja Matleena: On se elämä ollut aika paljon kuluttavampaa edellisillä sukupolvilla, varsinkin jos elanto on ollut tiukassa. Ei ihme, että vanhana on oltu raihnaisia ja jo 50-kymppiset ovat tarvinneet kävelykeppiä ja kiikkustuolia.

  VastaaPoista
 4. Tuli mummu mieleen tuosta pyykkäysasennosta, hän oli niin suoraryhtinen. Eikä koskaan mitään selkäkipujakaan tainnut olla. Ennen ei näköjään kyykistelty, vaan kitkettiin ja pyykättiin ja pyyhittiin lattioita juuri tuossa asennossa !

  VastaaPoista
 5. Eipä tulis nykyseen tahtiin pyykättyä, jos se olis moisen vaivan takana saada puhtaita vaatteita. Ihana tuo siun sininen neuletakki, onnistunut muokkaus.

  VastaaPoista
 6. Sari: Oiskohan tuo sitten ergonomisesti hyvä asento? Noin se tais muuten meidänkin mummo kyykkiä kasvimaalla.

  Christina: Niin just. Juu, muokkaus onnistui. Takkia on tullut käytettyä paljon enemmän kuin muinaista puseroa.

  VastaaPoista
 7. Tyylikkäitä pyykkikuvia. Mutta ajatus sormi- ja käsiparoista kyllä surettaa.
  Nämä vanhat töihin ja arkisiin aherruksiin liittyvät kuvat on minusta aina tosi hienoja, niistä välittyy sellainen aito tunnelma.

  VastaaPoista
 8. Kyllä me nykyajan pyykkärit päästään helpolla; kuivat vaatteet koneeseen ja melkein kuivat pyykit narulle tai kuivausrumpuun!

  VastaaPoista
 9. Himalainen: Minuakin viehättää nämä arkisemmat kuvat. Niissä ei ei ole sitä turhaa poseerausta mitä juhlakuviin liittyy.

  Neili: On se vaan onni että päästään helpommalla :)

  VastaaPoista