lauantai 24. marraskuuta 2018

Villasukkia Strömsöstä -kirjaprojekti

Ei sitä aina arvaa mitä jännää elämä tuo tullessaan. Tämä tarina alkaa reilun vuoden takaa. Silloin Lee Esselström kyseli kirjoneule-ehdotuksia suunnitellakseen Suomi 100 -neulesetin. Minäkin lähetin ehdotuksen ja kappas vain, sain muiden ehdotuksia lähettäneiden kanssa kutsun tulla neulomaan Strömsööhön ja sinnehän sitä mentiin. Neulesessio tuli ulos itsenäisyyspäivänä Kohti linnanjuhlia - ja myöhemmin myös Strömsö-ohjelmassa. No, sitten kävi niin, että muuan kustannustoimittaja oli nähnyt ohjelman ja ehdotti meille, josko haluaisimme tehdä neulekirjan. Halusimme juu.


Kustantajan toivomuksesta kirjassa olisi vain kirjoneulesukkia ja niitäpä sitten suunnittelemaan ja kirjaa tekemään. Aikataulusyistä johtuen kaikki neuleiltaan osallistuneet eivät voineet tulla mukaan kirjaprojektiin, mutta viiteen pekkaan (Lee Esselström, Tanja Majava, Eva-Maria Oksman, Marianne Wasberg ja minä) saimme suunniteltua kirjallisen verran malleja. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että kirja on viimeistä silausta vaille valmis ja se ilmestyy ensi tammikuussa. Kirjan voi jo tilata Minerva kustantamon sivuilta ja muistakin nettikaupoista.

Koin aluksi hieman haasteellisena kirjoneuleiden suunnittelun, sillä melkeinpä kaikki aiemmat suunnitelmani neulemallit ovat olleet pintaneuleita. Epäilin myös kirjoneulekäsialani, että olisiko se tarpeeksi tasaista. Mutta oppia ikä kaikki ja mukavat fiilikset jäi koko prosessista, vaikka välillä olikin epäilyksen hetkiä.

Tämä kirjaprojekti on ollut kaikin puolin mielenkiintoinen, opettavainen kokemus ja haasteellinenkin siinä mielessä, että me tekijät emme tunteneet toisiamme ennestään. Asumme eri puolilla Suomea, joten yhteiset tapaamiset eivät onnistuneet. Nokakkain olisi moni asia ehkä selvinnyt joutuisammin, mutta toisaalta onnistuihan se yhteydenpito sähköisestikin.


Sain muuten lankasponsoriksi Varkauden Taito Shopin. Olipa ilo saada valita heidän hyvästä lankavalikoimasta mieleiset langat. Lämmin kiitos heille :)

Seuraavat viisi postausta ovat kirjaan tulleista sukistani.

10 kommenttia:

 1. Ihan loistavaa! Jään jännityksellä odottamaan sukkapostauksia. Nyt vaan harmittaa, että nuo mainitsemasi tv-ohjelmat ovat jääneet katsomatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin täällä jännityksellä jännityksellä odottelen 😁

   Yle Areenasta löytyy vielä tuo Strömsön jakso, linkki siihen tuossa postauksessa.

   Poista
 2. Huikeaa, että olet saanut kutsun ja päässyt osallistumaan Strömsö-ohjelmaan ja vieläpä tekemään kirjaa! Onnittelut!
  Ihanaa, että saadaan suomalainen sukkakirja. �� Onkohan Strömsö-kirjoille tulossa jatkoa?
  Sari

  VastaaPoista
 3. Onnea! Varmasti hieno kokemus päästä tekemään kirjaa! Mielenkiinnolla odottelen, että pääsen tutustumaan siihen.

  VastaaPoista
 4. Olen liian huonosti lukenut neuleblogeja viime aikoina, kun tämä kirjaprojekti on vallan päässyt vilahtamaan minulta ohi. Onnea uudesta kirjasta! Täytyypä käydä kirjakaupassa tutustumassa siihen. Malleja ei taida olla vielä Ravelryssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hävettävän vähän tulee itselläkin luettua toisten blogeja saati kommentoitua. Kirjan malleja ei ole vielä Ravelryssä (taitamattomuutta).

   Poista