lauantai 5. joulukuuta 2015

Jouluaskareita

Minusta tässä joulun alusajassa on mukavinta nämä käsityöaskareet vallankin jos niiden tekemisessä ei tule kiire. No ainahan sitä voi nipistää aikaa siivoukselta ja leipomiselta jos niikseen tulee :)

Me järjestetään töissä piakkoin semmonen pieni joulutunnelmointi tapahtuma ja siihen piti keksiä jokin helpohko neule- tai virkkausjuttu. Sitä etsiessäni törmäsin tähän mainioon virkattuun tähteen, joka on yksinkertaisuudessaan hyvin kaunis ja simppeli toteuttaa.


No ohjettahan piti tieten testata ja voi miten nopsakkaasti niitä alkoi syntyä. Meinas ihan mopo karata käsistä. Tein tähdistä hieman pienempiä kuin ohjeessa eli alun viidentoista pylvään sijasta tein kymmenen pylvästä ja kustakin sakarasta jätin tekemättä kaksoispylvään. Nuo nauhassa olevat tähdet on virkattu sillä kirjavalla puuvillalla, josta neuloin mm. vauvalle nutun. Joihinkin tähtiin jäi keskelle reikä ja siihenpä mahtui hyvin tuollainen pieni lasihelmi, joka sattui löytymään lokerikosta.


Kovetin tähdet sokeritärkillä, jossa oli kaksi osaa vettä ja yksi osa sokeria. Laitoin liemeen myös vähän vaniljasokeria ja sepä antoi tähdille mukavan tuoksun.


Pöydällä lojuu nyt jonnekin matkalla olevia tähtiä ja muutamia viisi- ja kuusikulmioita, josta ehkä tulee jotakin sitten kun niitä on tarpeeksi monta. Ja niitäpä tästä lähdenkin tekemään ellen sitten tartu sukkapuikkoihin.

3 kommenttia:

  1. Todella kauniita tähtiä. Osaisinpa minäkin.

    VastaaPoista
  2. Kaikessa yksinkertaisuudessan kauneimpia tähtiä. Yritämpä itsekkin ehtiä noita tekemään, kiitos ohjelinkistä.

    VastaaPoista