torstai 21. toukokuuta 2015

Olipa hyvä idea

Tuolla aiemmin oli puhetta sukkapuikkotelineestä, joka on helpottanut meikäläisen neule-elämää suunnattomasti. Pyöröpuikkojen säilysongelmaa olen pähkäillyt pitkään ja luulin jo ratkaisseeni asian. Ihan tosissani ajattelin, että seuraava idea voisi toimia: vuoraan keskikokoisen pyöreä säilytyslaatikko kankaalla, johon ompelen kuminauhakiristyksellä olevia taskuja puikoille.

No, Ikeasta löytyi pyöreä rasia, tosin harmittavasti hiukan liian pieni ja matala sekä lampunvarjo, jonka halkaisija olisi ollut paljon parempi tähän tarkoitukseen. Onneksi en sentään ostanut sitä lampunvarjoa. Sunnuntaina pistin hihat heilumaan ja leikkasin vanhasta kesäleningistä vuoraukseen sopivat kappaleet ja ryhdyin ompelemaan. Ompelin taskun yläreunaan kuminauhakujan ja alareunan rypytin ennen kuin ompelin kaitaleen vuorikankaaseen vai miksi sitä nyt sanoisikaan. Rasian sisäpuolelle tulevan kankaan alareunaan ompelin kujan verhovaijeria varten, jotta kangas pysyisi napakasti paikoillaan. Juu toimi.

Jo ompeluvaiheessa heräsi epäilys ettei tämä idea nyt ehkä ollutkaan kovin kaksinen. Taskuista tuli liian matalat, eikä niihin mahtunut kuin muutamat pyöröpuikot. Puikkojen päät jäivät vähän pömpöttämään kankaan läpi ja niitä oli vähän työläs ottaa pois taskusta. En tiedä olisiko rasian niin korkeuden kuin leveydenkin suurempi koko ja taskujen korkeus parantanut asiaa. Jää arvoitukseksi, sillä loppui into tämän kehittelyyn, ainakin vähäksi aikaa :(


Ja voi hyvä luoja miten naurettava ulkonäkö tällä sökötyksellä on. Kermakakkudonitsi jolla on harmaa baskeri. Tuosta kankaasta voisi vielä tulla sukkapussi jahka jaksan eli viitsin purkaa nuo typerät taskut. Ei tämä ähellys kuitenkaan ihan hukkaan mennyt, tulipahan vaan todettua ettei homma toimi kuten kuvittelin. Ja eikun miettimään uutta ratkaisua. Muistin nähneeni siellä samaisessa huonekalukaupassa jotakin joustavaa muoviputkea ja eikun pähkäilemään josko sitä voisi hyödyntää. Avokki sitten keksi että hänellä on jossain semmosta mustaa muoviputkentapaista ja eikun kokeilemaan. Hitsi, homma tulikin ratkaistua ihan suitsait ja sikälikin kiva, ettei rasian osto mennyt hukkaan.


Olen jo muutamaan kertaan testannut ja voip olla että homma toimii. Eli voiskohan peräti todeta jotta loppu hyvin, kaikki hyvin :)

5 kommenttia:

 1. Hellos AnniKainen!

  Minä ratkaisin oman pyöröpuikkojen säilytysongelmani seuraavasti:
  [ ja tähän pitäisi nyt pystyä liittämään näppärästi kuva joka kertoisi enemmän kuin tuhat sanaa, mutta yritän nyt kökösti selittää ihan perinteisesti kirjaimin, hymiö ]

  Hankin pystymallisen peltipurkin, pohja noin 12x12 cm, korkeus hiukan korkeampi kuin perinteiset kahvipaketeille tarvittavat peltipurkit - sen verran kumminkin, että pyörypuikot mahtuvat pakkauksissaan/pusseissaan pystyyn kuin kortit ja rasian kansi meni vielä kiinni.

  Sinne sitten kätevästi "arkistokortistohenkeen" pyöröpuikot numero- ja kokojärjestyksessä.

  Ne puikot, joille oli tallessa oma myyntipakkauksensa, pääsivät ihan sellaisinaan pakkauksissaan peltirasiaan. Ja ne, joille ei ollut pussia/koteloa tallessa, saivat uuden kotelon Minigripin mini-kokoisesta pussista, johon näppärästi vielä dymolla taiteilin etiketin puikon mm mitasta ja pituudesta. Tiedot olisi voinut kynälläkin merkata, mutta kun askartelutti. Minikokoiseen Minigrippiin ei toki mahdu pyöröpuikko kokonaan sisälle, mutta kaapelikieppi pysyy hyvin pussissa paikallaan ja puikko-osio töröttää pussin suusta ulos. Sulkijamekanismi vain pussin yläreunan keskiosasta kiinni, niin puikot nöpöttävät siististi pussin suun reunoilla, kumpikin omassa laidassaan.

  Toivottavasti tämä onneton soperrukseni oli ymmärrettävä. Ainakin tuo säilytystapa minulla toimii. Se sekalainen puikkovyyhti joka ennen vei ison tilan kässätarpeiden työkalupäksistä, vie nyt vain pienen pinta-alan kassakaapin hyllyltä, on siisti ja varsin näppärä käyttää. Ainut miinuspuoli on että laiska luonteeni mielellään nakkaisi työstä vapautuvat puikot aivan vain sellaisenaan johonkin lootaan, mutta nyt pitää vähän jumpata että tulevat laitettua takaisin paikoilleen säilytysrasiaan.

  Terveisin yksi järjestelyintoinen Ritutiina

  VastaaPoista
 2. Enkä toki säilytä puikkojani kassakaapissa vaan KÄSSÄkaapissa. Voi typosentään...
  - Ritutiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä ja toimivalta ratkaisulta. Minullakin on muutamat pyöröpuikot omissa pusseissaan. Ne on niitä hyviä Addin puikkoja, joissa on notkeat kaapelit. Suurin osa minun pyöröistä on semmosia jäykkäkaapelisia ja niitä jos säilyttää pussissa, niin ne kaapelit entisestään vängertää eli siksi piti keksimän toisenlainen säilytyssysteemi.

   Aijai kun sitä vain malttaisi pujotella puikot aina takaisiin oikeille paikoilleen neuletyön loputtua :)

   Poista
 3. kristiinan silmukoissa oli hyvän tuntuinen vinkki. Kunhan joskus siivoan taas kerran lankani ja puikkoni. Aivan postauksen loppuosasssa: http://kristiinansilmukat.blogspot.fi/2015/05/neuletapaaminen-ogelissa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä olikin hyvä systeemi Kristiinalla eli eipä tullut keksittyä pyörää uudestaan :)

   Poista