lauantai 17. tammikuuta 2015

Puikkomittarista

Sain jokunen vuosi sitten sukkapuikkotelineen, joka on helpottanut nelomis, varsinkin sukkaneulomishommia huomattavasti. Puikkomittariakaan ei ole tarvinnut ihan joka käänteessä kun tietää missä kolossa mikin koko on.


Mutta eihän se mittari silti tarpeeton kapistus ole. Aina kun tekee jotain sukkaa suurempaa siihen on turvauduttava. Tämä minun ainokainen mittari asuu mukavasti yhdessä puikkotelineen kolossa saksien ja mittanauhan kanssa. Mutta mutta


nyt kävi niin hassusti että jo ennestään hieman lohjenneesta mittarista lohkesi uusi pala :( Voihan sen tieten liimata, mutten oikein usko että se kestäis.


Olen jo jonkin aikaa katsellut uutta mittaria, vaan eipä ole silmiini osunut tuollaista mallia tai ylipäätään sellaista, joka mahtuisi tuohon puikkotelineen reikään, jonka läpimitta on vajaa neljä senttiä. Jaa, mahtuiskohan se Succaplokin Ropotti, meinaan kun sen pää ja jalat ovat vähän kapeammat, niin ja pysyiskö se kolossaan vai kaikahtaisko pois. Pitääpä kysäistä tekijältä. Vaan onko teistä kukaan nähnyt juuri tätä mallia myytävänä tai jotain muuta kapeaa yksilöa? Saa vinkata.

16 kommenttia:

  1. eikös succaplokilla olesemmoinen kädenmallinenkin, senhän vois jostai sormesta laittaa lokeroon. jossain blogissa muistaakseni nänhyt semmoisen siilimallisen puikkomitan, mutta se tais olla virosta tuotu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se käsimallinen vois toimia kun siinähän on se vaijerilenkkikin, sen vaan laittas johonkin puikkoon roikkumaan.

      Poista
  2. Katsoin ensin, että veitsitukki - ehkä ei kuitenkaan, mutta näyttää ihan toimivalta systeemiltä. Itselläni pitkät puikot sellaisessa kolmiapilan muotoisessa muovisessa maljakossa - hyvin toimii sekin, puikon päästähän näkee koon.

    Mittariasiassa en valitettavasti osaa auttaa, mutta toivottavasti sopiva löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, no on niissä jotain samaa, siis veitsitukissa ja tässä puikkotelineessä. Tämä oli tilaustyö eikä siitä tullu ihan semmonen kuin olin ajatellut, mutta toimii tämäkin oikein hyvin ja on sen verran painava ettei varmasti kaadu pikku tönäisystä ja mikä parasta, mahtuu olkkarin pöytälevyn alla olevaan koloon.

      Poista
  3. Mulla on kahdessa eri kapeassa korissa/astiassa ja ihan sekaisin. Tuollainen olisi ihana! Kuka rupeaisi valmistamaan ja myymään. Artikkeli seuraaville käsityömessuille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on pitkät ja pyöröpuikot yhessä laatikossa ja voi itku mikä sotku.Saas nähdä saanko koskaan toteutettua yhtä pyöröpuikkojen säilytykseen kehittämääni ideaa :)

      Poista
  4. Herra Succplokilta vois varmaan kysyä, että tekiskö hän pajassaan tilaustyönä puikkotukkiin sopivaa mallia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kysyis jo mutta en minä mitään mittatilaustyötä tartte, tulis ehkä kalliiksi :)

      Poista
  5. Rahasta teen mitä vaan...?
    Kuten tuon mainitun yksilönkin.
    Vähemmän eksaktia tutkimusta aiheesta tehneenä, jo kymmenen kappaleen sarjana valmistettu pienesine maksaa vain n. 25% siitä, kun jos vertaa samaa tuotetta yksin kappalein valmistettuna, eli saisitteko jonkun porukan näitä, tai parannettua versiota tilaamaan, niin mieluusti valmistan näitä.

    Tervehtien
    Ari Hamanen
    Puuseppä

    Linna-Ovi T:mi
    avaa@linna-ovi.fi
    http://www.linna-ovi.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä vois oikeasti olla markkinarako. Jos vielä suunnittelis semmosen simppelin mallin niiin sais pidettyä hinnan kohtuullisena. Tuo minun yksilö on varmaan vaatinut paljon työtä, on se senverran hieno. Kiitos muuten siitä :)

      Poista
  6. Kiva, kun on puikot järjestyksessä! Mulla on pyöröt niin kamalassa syrtyssä yhdessä laatikossa. Ei sieltä edes löydä mitään, mutta vähänpä on ehtinyt kaivatakaan. Semmoseksi on mennyt.

    Piti oikein pysähtyä jättämään kommentti. Onnittelen, että sinusta on tulossa mummo! Muistelisin, että olet jo vähän salaa tai ihan avoimestikin toivonut lapsenlapsia. Mikä ilo! Syksyllä kävin lapsen vanhempainvartissa, ja ope kertoi tulleensa mummoksi sitten edellisen lapsen vanhempainvartin. Hän oli niin onnellinen. Jäin pohtimaan sen jälkeen mummouden onnea. Mahtaapa se olla mukavaa. (Mutta teinien äitinä kuitenkin toivon, ettei vielä aikoihin minun elämääni...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, onpa kiva kun tulit käymään. Juu, on tämä lapsenlapsen odottaminen kyllä jännää. Tuossa pientä villanuttua neuloskellessa mielessä liikkuu monenlaista ja suupielet meinaa kohota ylöspäin. Isoja asioita ilmassa :)

      Poista
  7. Onpa kaunis tuo sun puikkoteline. Piti heti pojalle näyttää...vinkiksi.
    Ja hirmuisesti onnea tulevalle mummolle. On se aika jännää, jotenkin sitä ajattelee että mihin ihmeeseen se tuo aika on hävinnyt. Minusta tulee kans mummu toukokuulla, miten se on mahdollista justhan mä täytin 17!!! Mutta niin se vaan on. Pikkunuttua on alettu kutomaan ja virtahepoa virkkaamaan. Ja tuo pappan touhu se vasta naurattaaki... iltakaudet se kantaa laudanpätkiä ja hioo ja sahaa...kuulemma keinumoottoripyörää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. äh, se olin minä siis -Nonna-

      Poista
    2. Kiitos onnitteluista ja sitä samaa sinulle. On tämä kyllä ihmeellistä, eikös vaan :) Tunnistan oikein hyvin tuon tunteen ajankulumisesta.

      Poista
  8. Ihana 'puikko-tukki', jos joku haluaa kimpassa tilata noita, niin minä haluan myös omani! Olisko halukkaita tekemään kimppatilausta?
    Onnea mummoksi tulosta! Musta tuli 'mammu' liki 4v sitten, kun esikoinen sai tyttären. Ollut tosi ihanaa ja lapsesta tosiaan pääsee nauttimaan vähän rusinat pullasta -tyyliin. Suosittelen! :)

    VastaaPoista