sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Joulua odotellessa

Tähän aikaan vuodesta ei voi oikein julkaista neuleaiheisia postauksia kun ei tiedä ketä täällä oikein käy :) No onneksi on tuo r. paikka jonne voi laittaa muistiin tekemisiään.

Kymmenkunta vuotta sitten neuloin itselleni mustan huivin, jossa oli mielenkiintoinen pintaneule. Jostakin käsityölehdestä sen löysin mutten enää muista mistä. No, tutkin huivia ja sain kopsattua siitä mallin, jota sitten kehittelin edelleen.


Tavoitteena oli malli, jossa ei olisi selkeästi oikeaa ja nurjaa puolta, tyyliin molempi parempi ja sain jopa jotain aikaan. Mallineule on neulottu ihanaisella Malabrigo sukkalangasta. Alla olevassa kuvassa se vanha huivi.Epäilen että tämäkin voisi olla haapsalu malleja vaikken löytänytkään sitä siitä Haapsalu Saal kirjasta. Tulipa vaan mieleen, että milloin sitä voi ruveta omimaan jotakin mallia, jos näin selkeästi kopio aiheet jostakin valmiista? Ja mistä sen tietää onko joku muu päätynyt just samaan lopputulokseen joskus jossakin? No eipähän tässä ole mitään tarvetta ruveta omimaan mitään.


Ja nyt tämä lähtis neulomaan kotikylän kirjolapasia. Notkeita neulomuksia teillekin :)

8 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä ovat uusi ja vanha huivisi. Tuollainen neule on kiva, kun ei ole selkeää oikeaa ja nurjaa puolta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Tuo vanha huivi on vähän nuhjaantunut kovassa käytössä, mutta kyllä sekin tarpeen tullen lämmittää.

  VastaaPoista
 3. Hello Anni,

  I don't know what you are writing abaout, but I am following your blog some weeks now! The pictures a georgeous and I only have one wish: to find some of the pattern you are showing... So maybe you have got links? That would be great - for example the orange one above - it is fabulous!

  Kind regards

  Hanni from Germany

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Hanni. It's nice that you follow me even though you don't understand my language, but as they say, one picture tells more that thousand words. Maybe :)

   I design most of my knittings and because I'm too lazy to write patterns that's why there's no links. If I use written pattern I'll show always the link. But I promise there will be written pattern and chart to that orage scarf.

   Poista
 4. Kaunis kuvio ja minun mielestä tuo sinun soveltama kuvio eroaa tarpeeksi esikuvastaan ja on jo omaa designia :) Jostakinhan sen suunnittelun on lähdettävä.

  VastaaPoista