lauantai 4. lokakuuta 2014

Syksyn väreissä

Täällä oli viikolla todella kauniita usva-aamuja pakkasöiden jälkeen ja niin oli onneksi tänäänkin. Heti seitsemän jälkeen suunnistimme Unnukan rantaan kuvailemaan ja voi miten olikin aivan ihana valo (ja kylymä). Innostuttiin vähän, niin että suokaa anteeksi tämä kuvapaljous :)


Aloitin tämän neuleen noin kuukausi sitten. Tein aluksi ihan mallitilkun ja kokeilin samalla miltä mallineule näyttää. No minä ihmettelemään kun ei näyttänyt oikein miltään vaikka kuin tein ohjeen mukaan. Sitten jossain vaiheessa älysin lukea ohjetta tarkemmin ja kun kerta olin jättänyt yhden pienen sanan (odd) huomioimatta niin eihän se pelittänyt vaan sittenpä rupes lyyti kirjoittamaan tai siis tässä tapauksesessa neulomaan.

Ohje on kirjoitettu puserolle, joka neulotaan ylhäältä alas ja se mikä erityisesti kiinnosti minua tässä mallissa oli kivan simppelin ulkonäön lisäksi kaarrokkeen yläosassa lyhennetyillä kerroksilla aikaansaatu istuvuus.


Halusin muuntaa puseron takiksi ja kun en saanut muuten niin mainiosti kirjoitetusta ohjeesta selvää mistä ohjeen kerros alkaa, otin yhteyttä suunnittelijaan ja sain pikapikaa vastauksen, jonka avulla oli helppo muuntaa ohje tasona neulottavaksi. Tein joitakin muokkauksia ohjeeseen kuten esim. lisäsin istuvuutta lyhennetyillä kerroksilla rinnan kohdalle.


Hihoista olikin juttua jo tuolla aiemmin. Purin sen ensimmäisen ohjeen mukaan neulotun hihan, koska siitä tuli liian leveä ja neuloin sen uudelleen kaventaen sitä reilusti enemmän ja hyvä niin. Pituutta olisi näköjään saanut olla sentti pari enemmän, jotta tuo mallineule olisi alkanut samalta kohtaa helman kans. Vaan eipä haittaa.

Mallineulettakin muokkasin hieman. Ohjeen mukaan neulottuna siitä olisi tullut hiukan muhkeamman oloinen, mutta tykästyin tähän omaan viritelmään.

 
Ohjeessa oli todella hauskasti tehty kaulus, jota voi muuntaa kiinnittämällä siihen nappien avulla pystykauluksen. Tuumin ettei se välttämättä toimisi villatakissa ja niinpä neuloin pelkästään pystykauluksen ja jottei siitä olisi tullut liian avara, vähensin kauluksen silmukoita ohjeeseen verrattuna.


Tein nappilistat virkkaamalla ja just sopivat napit löytyivät Kuopion Napista ja nauhasta kaverin avustuksella.


Malli Gaufres by Annamaria Ötvös (omilla muokkauksilla)
Lanka Louhittaren luolan Pohjan Akka (Vilja)
Menekki n. 660 g
Koko m
Puikot  4 ja 4,5 mm pyöröpuikot ja 4,5 mm sukkapuikot

Kotipihalla otetussa kuvassa näkyy kuinka mallineuletta voisi  käyttää kuinpäin vaan.


No mikäpä on tunnelma? Kaikesta tuskasta huolimatta olen todella tyytväväinen lopputulokseen. Tuskaa tuotti yhdistelmä kipeät kädet ja paksu lanka sekä mallineule, jossa ranteita joutui pyörittämään hiukan enemmän kuin tavallisesti. Takki istuu kuin nakutettu eikä se ole liian nafti niinkuin täällä yleensä ruukaa olla. Tuo väri ajattelutti aluksi, mutta alan tykästyä siihen enemmän ja enemmän. Ja tuosta simppelistä mallista tykkään. Tekisin ehkä toisenkin, mutta saas nähdä kestäiskö kädet sitä. Ei ainakaan vähään aikaan.

Kun tuota Pohjan Akkaa jäi niin neuloinpa siitä vielä sukatkin tai siis sukan suut. Siinä on tuota samaista mallineuletta yksinkertaistettuna eli kolme kerrosta 1o, 1n ja yksi kerros nurjaa kolmepuolosilla puikoilla neulottuna. Muu osa sukkasta on neulottu kolmosilla Regian stripemania colorilla. Langanmenekki 30 g plus 70 g.


Vaan kyllä on hämähäkillä kadehdittavat kudontataidot13 kommenttia:

 1. Ooh, siis vau kertakaikkiaan. Takki on upea ja nuo kuvat syksyä parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 2. On se ihana! Ja tuo Vilja on värisävynä ihan huikea noissa kuvissa. Pitää lähteä kaivamaan oma Vilja-takki heti kaapin perukoilta käyttöön.

  VastaaPoista
 3. Ihana neuletakki, ihanin väri siinä ja kerrassaan upeita kuvia sekä maisemia! :)

  VastaaPoista
 4. Huikean hienot kuvat! Kaunis on neulekin ja olen ihaillut muitakin saman suunnittelijan malleja.

  VastaaPoista
 5. Ihastelin jo aikaisemmin takin upeaa väriä. Mallin muokkaus on hienosti onnistunut!

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihana ♥♥♥ Toiset tekee mitä osaa, Annikainen tekee mitä tahtoo . Sinulta onnistuu työ kuin työ näköjään ja ihan mistä materiaalista tahansa.

  VastaaPoista
 7. Lämmin yhteiskiitos kommenteistanne. Eilen oli kyllä niin kuvauksellinen aamu ettei aikainen herätys harmittanut ollenkaan. Ja kerrankin neuleen valmistuminen sattui oikeaan vuodenaikaan, siis syystakki juuri syksyksi, eipä silti, kyllä tuota käyttää mielihyvin muinakin vuodenaikoina.

  Kuvakehut välitetty kuvaajalle :)

  VastaaPoista
 8. Näyttävä neule, taidokas muokkaus ja upeat kuvat!

  VastaaPoista
 9. Ihanan lämpimän ja iloisen näköinen syyskääriytymisneule! Sopii täydellisesti syksyn sumuihin. :)

  Käsivaivaan toivotan pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 10. Hieno takki ja väri aivan upea!

  VastaaPoista