lauantai 15. helmikuuta 2014

Yhteistyötä

Jokunen aika sitten sain yhteydenoton Taito-lehden toimittajalta liittyen Hailuotolaiseen perinneneuleeseen. Hän oli törmännyt puserosta tekemääni postaukseen ja tiedusteli, josko voisi käyttää kuviani lehtijutussa. Ihan mielelläni suostuin eikä pojallakaan ollut mitään sitä vastaan ja siellä ne nyt komeilee (oikea olkapää vähän vinksahtaneena :) Taito-lehdessä.


Lehdessä oli paljon hyvää luettavaa ja voi miten koskettava oli se tarina lapsuudenystävän neulomasta tikkuripaidasta, jota omistaja ei suostunut vaihtamaan mihinkään muuhun. Itsekin olen joskus lahjaneuletta neuloessa miettinyt miten siihen väkistenkin neuloo lämpimiä ajatuksiaan neuleen saajaa kohtaan, niinkuin nyt tähän pojan paitaankin.

Lehdessä mainitsin, että olen muuttanut kaulusta pojan toiveiden mukaiseksi ja koska asia on jäänyt postaamatta niin tehdäänpä se nyt. Jotta kaulus suojaisi ja lämmittäisi enemmän kaulaa, purin alkuperäisen taitoksen ja siihen virkatun nappilistan ja virkkasin nappilistan näin:


Napitettuna ja käännettynä kaulus näyttää tältä:


Hmm, tulipa tässä mieleeni, että tuonne kauluksen ylimmäisen napin taakse parin sentin päähän voisi lisätä vielä yhden napin. Jos haluais kauluksen asettuvan vähän napakammin kaulaa vasten, niin napittaisi sitten siihen. Hmm, pitääpä mallata jahka poika paitoineen tulee kotosalla käymään.

Olen ehkä kerran jos toisenkin valitellut täällä blogissa neuleisiin tulevien nappien valitsemisen ja ostamisen vaikeutta. Ilmeisesti joku tällainen valitusvirsi oli osunut nappikaupan pitäjän silmiin ja hänpä otti yhteyttä.


Meidän kylällä on yksi kangaskauppa joka myy lähinnä verhokankaita ja siksikin nappitarjonta on hyvin pieni. Seuraavaksi lähin nappikauppa on 25 kilometrin ja paras 50 kilometrin päässä. Ja voi minua hassua kun en ole hoksannut netistä etsiä moisia. No minä nyt muutenkin vietän hyvin vähän aikaa koneella ja vallankin ostoksia tekemässä. En tiedä miten muilla, mutta minulla ainakin on tarve hypistellä lankoja ja kankaita ennen ostopäätöstä ja nappien kans on vähän sama, tai no niissä ei niinkään se tuntu ole oleellista vaan pikemminkin väri/sävy. Ja yksi asia mikä minusta on vähän hankalaa nettiostosten suhteen on juuri tuo väri. Kertooko kuva välttämättä värin oikein, miten paljon siihen vaikuttaa koneen väriasetukset tai kuvan laatu? Hmm, nämä joskus askarruttaa.

No tässä nappikaupassa (Napiton) asia meni hyvin vaikka pelattiinkin vain virtuaaliväreillä ja vaikka käyttämäni langan lankakartta ei ainakaan sinisen kohdalla pitänyt ihan paikkaansa. Sain kahdet neuleeseen sopivat napit ja toiset oli just passelit eli ihan kuin juuri tähän takkiin tehdyt, kiitos niistä
Susannalle. Takki on valmis ja napitettu, joten palaan asiaan jahka kuvat on otettu.

Hyvää lauantaiehtoota kaikille :)


15 kommenttia:

 1. Justiin luin suurella mielenkiinnolla lehden luotolaisjutun, mutta enpä hoksannut että jutussa oli tuttujakin.:) Hienoa!

  Mun kotikaupungista lopetti just ainoa kunnollinen nappikauppa. Enpä tiiä miten tästälähin hoidan nappiasiat. Nettitilaamisessa mua askarruttaa ihan sama kuin sua, se värin oikea toistuvuus koneen näytöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman kerran olen ollut muka ovela ja ostanut napit valmiiksi, semmoset perusnapit, jotka käy moneen. Ja nytkin mulla oli jemmanappeja vaan eipä niistä kuitenkaan mikään käynyt tuohon uuteen villatakkiin. Eli ei ole aukoton sekään systeemi :)

   Poista
 2. Voi kun mahtava tuo lehtijuttu! Ja paita on upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos. Vaan kyllä tässä tuntee itsensä ihan vasta-alkajaksi kun luki niistä naisista, jotka ovat tehneet satoja paitoja :)

   Poista
 3. Selailin juuri pari päivä sitten kaupassa Taito-lehteä. Komeat kuvat todellakin!

  VastaaPoista
 4. Hieno juttu! Kiva! Nappeja saa tietysti Karnaluksista Tallinnasta, mutta nyt aivan lähellä on lisäksi uusi nappikauppa!

  VastaaPoista
 5. Taito-lehden ahmin aina heti kun se luukusta kolahtaa, ja sitt luen vielä nautiskellen uudestaan. Jotenkin oli tutunoloinen puserojuttu ja kuvat mutta enpä osannut yhdistää niitä tänne. Noh, selvis nyt sekin asia.

  VastaaPoista
 6. hieno pusero, onko taito-lehdessä ohjeet ja kenen ohjeilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Taito-lehdessä on ohjeet samoin kuin kirjassa Sydämenlämmittäjä ja tikkuripaita. Lehdessä sanotaan näin: "Tämä vanha tikkurin, tikkuriröijyn eli luotolaisen ohje on tehty hailuotolaisen neulojan Sofia Björkholmin tekemän paidan mukaan..."

   Poista
  2. Kiitos, menenpä katsomaan josko sellainen löytyy..

   Poista