tiistai 1. tammikuuta 2013

Myssykkä

Minulla on ongelma. Tykkään neulotuista pipoista, mutten millään meinaa löytää mieleistä mallia ja siksipä pipovarasto on hyvin pieni. No tässä muutama päivi sitten oli tilanne ettei puikoilla ollut mitään neuletta ja kun en vielä viitsi aloittaa villatakkia (tarttis tehrä ensin se kuuluisa mallitilkku) niin ajattelin pyöräyttää pipon vallankin kun löysin mielenkiintoisen mallin pukilta lahjaksi saamastani Ingalill Johansonin ja Ewa K. Andinssonin ihanaista Luonnonkauniit neuleet-kirjasta. Voi juku kun siinä on kauniita kuvia, tosin malleja katsellessa palelee, niin vähin vaattein on toiset laitettu pakkaseen.


Eihän mulla tietenkään ollut ohjeessa mainittua lankaa, muttei se ole ennekään minua hidastanut. Varastosta löytyi just talvitakin väristä Lanettia ja kun sitä neuloi kaksinkertaisena, sain suurinpiirtein samaa paksuusluokkaa olevaa lankaa. Ja kun ei löytynyt tarpeeksi lyhyitä viiden ja puolen pyöröpuikkoja, käytin neljäpuolosia. Ohjeessa käskettiin neuloa myssy nurinpäin eli nurjilla silmukoilla ja sen teikin ensimmäisiin laskoksiin asti, joka jälkeen käänsin työn ja jatkoin neulomista oikeilla silmukoilla, koska en nähnyt mitään estettä moiselle. Ja homma hoitui näinikkäästi paljon joutuisammin. En tehnyt laskoksia enkä kavennuksiakaan ihan ohjeen mukaan, vaan muokkasin mallia oman pään mukaan :) Myssymalli oli niin koukuttava että ahnehdin neulomisen kans niin että käpälissä tuntui.


Malli  Laskoskuvioinen myssy Ingalill Johansson (Luonnonkauniit neuleet kirjasta)
Lanka  Sandnes Garn Lanett kaksinkertaisena
Menekki  n. 84 g
Koko  isoon päähän
Puikot  4,5  mm pyörö- ja sukkapuikot

Olipa muuten mielenkiintoinen kuvauskeli tänään. Aamulla satoi melkein vettä ja puoliltapäivin kosteaa lunta. Mutta kun sisällä ei valo riitä, niin uloshan se oli mentävä. No nuista rannalla otetuista kuvista ei saa juuri selvää, kun lumi kerkis kuoruttaa kuvauskohteen. Niinpä piti yrittää saada kuva katoksen alla, mutta voi juku tätä valonpuutetta. No saa tuosta nyt jotenkin selville nuo myssyn laskokset.


Tuntuu ihan siltä että tästä voisi tulla mieleinen myssy. Se on sopivan löysä eikä siis paina otsatukkaa lyttyyn ja tuntuu muutenkin mukavalta. Jos tekisin toisen niin lisäisin lyhennettyjen kerrosten määrää kahdesta useampaan, jotta saisin myssyyn vähän sellaista kakskytluvun muotoa.


Lankaa jäi vain 50 g eikä siitä saa kummoista huivia, mutta pienen baktuksen kuiten ja sitäpä tässä lähdenkin neulomaan.

Kiitos edellisen postauksen kommenteista ja eikun hyvää vuoden jatkoa meille kaikille!

26 kommenttia:

  1. Minustakin tuo pipo oli hieno, sain kirjan eilen Juju-kerhosta. Siinä oli niin paljon hienoja kuvia, että sitä selailin vaikka kuinka ja kauan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Sain tämän kirjan eka kertaa käsiini kirjastossa ja tuumin jotta on kyllä saatava itsellekin. Minustakin ne kuvat ovat ovat tosi inspiroivia ja hulppeita.

      Poista
  2. Kivat rutut, hieno pipo! Kelpais varmaan mullekin :)

    VastaaPoista
  3. On tosi nätin näköinen pipo. Kelpais mulleki.

    Pitää ilmeisesti tuohonkin neulekirjaan tutustua jossakin vaiheessa. Niitäkin on maailmassa niin paljon, että ei millään ehdi tutustua kaikkiin ihanaisiin ohjeisiin, saatikaan neulomaan niitä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Vaikkei tuosta kirjasta neuloiskaan mitään niin silti sitä on mukava katsella ja ihailla. Itse olen tosi kriittinen neulekirjojen suhteen ja olenkin varoitellut lähipiiriä ettei saa ostaa lahjaksi mitä vaan. Hyvin on menyt perille :)

      Poista
  4. Kiva pipo.
    Neuloisaa uutta vuotta.

    VastaaPoista
  5. Kiva pipo!
    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  6. Minullekin jäi tuo pipomalli kirjaa selaillessani mieleen! Oikein kiva se on!

    VastaaPoista
  7. Tosi makea pipo! Tuollainen laskospipo taitaa olla toisessakin neulekirjassa ja se on juuri mulla nyt lainassa. Pitäisköhän laittaa puikoille? Tuliskohan siitäkin noin hauska? Hmmm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitappa puikoille niin nähdään saatko yhtä haaskan pipon :)

      Poista
  8. Kiva! Pipo siis. Noi lyhennetyt kerrokset ja 20-luvun muoto - sellanen olis ihana!

    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kun sais vain tehtyä sellaisen. Tuli muuten mieleen, että ne lyhennetyt kerrokset voisi tuossa mallissa korvata takana olevilla syvemmillä vekeillä. Hmmm, miltähän näyttäis.

      Poista
  9. Vastaukset
    1. En ole vielä päässyt testaamaan kun on ollut niin lauhaa. No ehkä tänään ulkoilutan sitä kun pakkasta on peräti 7 astetta :)

      Poista
  10. Tosi kiva pipo!

    Mulla tuo kirja odottelee hakemista postista, kun unohdin peruuttaa sen Juju-kerhosta, ja mietin nyt, pitäiskö sitten tosiaan pitää kirja vai pistänkö bumerangina takaisin. Kirjassa on nättejä neuleita ja ihanat värit (harmaat :) ), mutta siinä on sama vaiva kuin useimmissa: useimmat neuleet tehdään palasina ja vaatii tosi suurta innostusta, että viitsin ruveta soveltamaan saumattomiksi. Tässäpä siis on minulla pulma. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos tarkemmin ajatellaan niin enämpi tuo kirja on sellainen katselu- ja ideakirja. Saas nähdä tuleeko neulottua muita malleja. No se villamekko on kyllä houkutteleva, mutta eihän se samalta näyttäis mun päällä kuin nuilla langanlaihoilla malleilla :)

      Poista
  11. Hieno pipo ja minusta sinun versiostasi tuli parempi kuin kirjan.
    -Sirpa-

    VastaaPoista
  12. Kaunis aikuisen naisen pipomalli ♥ Tuommoisen minäkin haluaisin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Sitten kun naama on yhtä vekeillä kuin pipo on aika vaihtaa mallia :)

      Poista
  13. Olen samaa mieltä Sirpan kanssa: sinun mallisi on kauniimpi. Kirjan mallilla on niin "iso tukka" että pipo on tosi löysännäköinen. Mutta kiva fiilistelykirja. Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kirjan pipo näytää ja varmaan onkin paljon väljempi kuin tämä omani. Ei tämäkään kyllä kiristä, muttei sentään pyöri päässä :)

      Poista